Hoppa till sidans innehåll

Regionsserien i Boccia 2020

03 SEP 2020 10:38
Strålande sol och heta sammandrabbningar när Regionserien i Parasport Boccia 3-manna lag avgjordes på Vallbacksskolan i Gävle 20200815 (naturgräs)
  • Skapad: 03 SEP 2020 10:38

Hej Bocciavänner!

 

Vill först och främst tacka KF Heros för ett väl genomfört sammandrag av årets Regionserie i lagboccia. Man bjöd på ett stålande solsken  vid Vallbacksskolans naturgräsplan. 5 lag var anmälda. Vi spelade serien som dubbelserie, då det var det  enda tävlingstillfället. Detta på grund av det rådande läget i landet med covid-19 pandemin. Vi saknade lag från Dalarnas Parasportförbund. De kommer säkert igen nästa år. Vi får hoppas att detta virus har  lagt sig och det blir mera normalt igen. Årets bocciasäsong har ju drabbats av många inställda tävlingar utanför de egna distrikteten, med bland annat inställda mästerskapstävlingar både inomhus och utomhus.

I slutet på den bifogade filen finner ni förslag på speldatum för nästa års Regionserie, som kommer att spikas  som vanligt vid Regionens bocciamöte under hösten. Är det förening som har några speciella önskemål som ni vill att vi tar upp på bocciamötet, så kan förening inkomma med det till mig som serieledare, eller till respektive distriktsförbund.

Nu till en summering av årets Regionserie. För femte gången i rad flög Tranan HIK iväg till en seger med i år nio poäng före tvåan. Det enda laget som lyckades besegra dem i  år var ett kombinerat lag från Heros/Gävle. Tranan har endast en gång under dessa fem år tagit hem seriesegern utan att förlora en mach. Man tappade en poäng 2017. Årets segermaginal är den största sedan man kom med, i poäng till tvåan. Betydligt hårdare var det om de övriga medaljerna. Tre lag hade inför den sista omgången chans att ta hem silvermedaljerna. Det var det kombinerade laget från Gävle samt Söderhamn och Uppsalas lag. UH-Idrott fick revansch för den sista platsen man hamnade på förra året. Man besegrade Söderhamn i den sista matchen och tog silvret. Man förlorade båda matcherna mot Tranan och KF Heros/Gävle HIF. Tack vare att Heros/Gävle och Söderhamn spelade oavgjort i den ena matchen, så drog man det längsta strået. Bronsmedaljerna försvardes av Söderhamn HIK på målskillnad och seger i inbördes mötet med det kombinerade laget från Gävle. Man vann den första matchen och spelade oavgjort i den andra. Det skilde endast fyra bollar mellan Söderhamn och det kombinerade laget till deras fördel. Båda lagen spelade ihop 10 poäng endast två poäng från silvret. Hade Söderhamn slaget UH-Idrott i sista matchen så hade det blivit silver och UH-Idrott hade blivit utan medalj och hamnat på den förtretliga fjärde platsen som KF Heros/Gävle HIF nu gjorde. Något liknande gällde även för dem. Hade man vunnit den andra matchen mot Söderhamn hade man fått bronsmedaljerna. KF Heros som eget lag tog silver förra året. Medan Gävle HIF då hamnade utanför prispallen. Sandvikens HI var det femte laget som deltog. De hade inte sin allra bästa dag. Fick med sig sex poäng på de åtta matcherna som spelades. De kommer säkert att komma tillbaka nästa år hungriga som vargar och revanschsugna. Flera jämna matcher spelades och segermarginalen var som störst nio poäng i en enskild match. En match slutade oavgjort och i den ledde hemmalaget med sex poäng inför sista omgången. Nerverna höll inte och man släppte en bingo + ett.

 

Med denna summering vill jag tacka KF Heros, funktionärer och spelare för denna gång och önska Er lycka till med inomhussäsongen 2020/2021, så ses vi igen nästa sommar.

Ta väl hand om varandra // Roland Bystedt // serieansvarig

Skribent: Lidia Svedberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala Handikappidrott
Fyrishov, Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018232300
E-post: This is a mailto link

Se all info