Hoppa till sidans innehåll
Simskola

Info från Fyrishov gällande bassänger

09 MAR 2021 22:21
Det är en förutsättning att restriktioner och riktlinjer följs för att Fyrishov ska kunna ha öppet för vår och att vi ska få fortsätta våra verksamheter.  
  • Uppdaterad: 09 MAR 2021 22:21

Hej ni med verksamhet i bassäng på Fyrishov,

 

Vi har satt ihop en information till er med verksamheter i bassängerna på Fyrishov. Vi har utgått från information som vi tagit fram till simskolestarter och även mycket bra inputs, erfarenheter, information, text och fraser från er med verksamhet i bassängerna. Vi tänker med detta informationsmail att det är bra att ni alla får samma information och kan ta det som rör er verksamhet vidare till era ledare och deltagare.

Det är en förutsättning att restriktioner och riktlinjer följs för att Fyrishov ska kunna ha öppet för er och att ni ska få fortsätta era verksamheter.  Om vi ser att verksamhet ej följer restriktioner och riktlinjer som råder så kan vi behöva stänga er verksamhet.  Men vi tror och hoppas att vi tillsammans klarar detta så att barn och ungdomar får fortsätta öva vattenvana, simkunnighet och träna i bassängerna även med det läge som nu råder i och med pandemin.

 

 

Allmänna instruktioner

All omklädning har som mål att minska smittspridningsrisk. En målsättning är att man spenderar minimal tid i omklädningsrummen. Vi vet att flera föreningar hänvisar till att deltagarna ska duscha hemma och inte på Fyrishov för att minska trycket i omklädningsrummen. Detta är upp till er föreningar vad ni meddelar era deltagare och det finns inget rätt eller fel men känner man att man vill duscha av sig  så finns möjlighet att duscha av sig efter träning men att man gärna då tänker på att minimera sin tid i duschen då fler står på tur.

Följ skyltarna om maxantal i lokalerna/ytorna som finns uppsatta.

 

Några kommer gå in via publikentrén andra inte. Följ inte strömmen utan följ instruktionerna för din grupp.

 

Grupperna hänvisas till olika områden i simhallen och det är därför viktigt att alltid ha ytterskor i en medhavd påse samt att man lägger sina kläder i väskan för att minimera platsanvändandet och risken för att kläder ska bli smutsiga eller blöta.

 

Medföljare

Medföljare till simskolebarn i UV och TB kan stanna på anläggningen och hänvisas då till äventyrsbadet (ej på gruppers platser i simhallen).  Väldigt viktigt att man håller avstånd.

Medföljare som följer med in för att hjälpa barn med ombyte och till sin uppsamlingsplats lämnar anläggningen via äventyrsbadets omklädningsrum eller genom gången mellan receptionen och utebadet. All utgång sker via äventyrsbadets omklädningsrum eller genom gången mellan receptionen och utebadet. Ni går sedan in via publikentrén igen för att hjälpa barnen klä på sig.

Inga medföljande syskon som inte är i verksamheten samtidigt är tillåtet. Finns det särskilda skäl kontakta er förening/arrangör.  

 

 

Instruktioner kring ombyte för grupper som tränar på bana 1-2, bana 19-20

Byt gärna om och ha badkläder under innan ni kommer till simhallen. Allt ombyte kommer ske på läkaren på hänvisad plats. Ingång sker via Publikentrén till simhallen, ej via receptionen. Ta med skorna i medhavd påse. Barnen byter om på läktaren med hjälp av medföljaren och följs till uppsamlingsplatsen. När barnen kommit på plats och är klara för lektionen lämnar med fördel medföljaren platsen och kommer tillbaka när gruppen slutat sin lektion. Ombyte och utgång sker via  äventyrsomklädnad, möjlighet till dusch finns

 

 

Instruktioner för ombyte för grupper som går simskola i Undervisningsbassängen

Byt gärna om och ha badkläder under kläderna innan ni kommer. Ta av skor och ta med dessa i en påse till hänvisad plats.

Ta av kläder/alt. Byt om och lägg i väska, mobila omklädningstält finns till höger om entrén nät ni kommit in till simhallen.

I simhallen på läktaren mot träningsbassängen finns angivna platser för grupperna i Undervisningsbassängen, barnen lämnas på angiven plats för respektive grunda och djupa del . Instruktörer kommer och hämtar barnen när lektionen ska börja. När lektionen är slut hämtar medföljaren barnen vid dörrarna till undervisningsbassängen i äventyret.

De grupper som är i djupa delen hämtas barnen vid mittendörrarna och den grupper som är i grunda delen hämtas vid dörren närmast omklädningsrummen till äventyrsbadet.

Ombyte sker i  äventyrsomklädningen, möjlighet till dusch finns. Lämna anläggningen via receptionen.

 

Instruktioner till Träningsbassängen

Entré sker via publikentrén till simhallen. Ni som arrangör förmedlar koden till TB till de som ska använda den. Använd omklädningsrum vid TB-bassängen.

 

Bana 1-8 simhall (ej simskola)

Gå in mot simbassängens omklädningsrum, men gå inte in i omklädningsrummen utan direkt upp på till simhallen /  läktaren. Skorna stoppar ni i en medhavd påse när ni kommer till lilla trappan upp till bassängen. Gå direkt upp på läktaren till hänvisad plats, enligt vilka banor ni tränar på eller vad tränarna bestämt och meddelat er. Ha gärna badkläder under kläderna så att ni bara behöver klä av er, lägg i väskan, på läktaren. Om ej ombytt finns möjlighet att byta om i de mobila omklädningstälten i simhallen.

 

När träningen är klar går till simhallsomklädnad, möjlighet till dusch finns eller  byt om från blöta till torra kläder och duscha hemma. Fokus på att vara snabbt ut ur omklädningsrummen då det är flera som står på tur (följ skyltar om maxantal på ytorna som finns uppsatta).

 

 

Uppsamlingsplatser simhall

Tänk på att hålla dessa och använd inte andra ytor för er verksamhet – detta är skapade för att kunna hålla avstånd.

 

 

 

 

 

Vi påminner om de råd och riktlinjer som fortfarande gäller tex att man stannar hemma vid minsta symptom (gäller även om familjen är i karantän).

Besök gärna hemsidan https://fyrishov.se/infor-besoket/coronainformation/ för att läsa mer.

 

 

Skribent: Lidia Svedberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala Handikappidrott
Fyrishov, Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018232300
E-post: This is a mailto link

Se all info