Hoppa till sidans innehåll

Friidrott


Rolle Berlin Maraton

En gren för alla handikappgrupper och åldrar. Löp-, hopp- och kastgrenar samt rullstolskörning på olika distanser ryms inom friidrotten. En populär och i tävlingssammanhang framgångsrik gren inom föreningen.

 

 

Uppsala 2015.12.10

 

                             Redovisning av Tävlingssäsongen 2015.

 

Årets tävlingssäsong blev inte alls vad jag tänkt mig. Den enda tävlingen som jag har kunnat genomföra var Berlins Halvmarathon. Så det blir inte mycket att redovisa för min 31:a säsong. Hade tänkt att Heidelberg Maxi Marathon skulle bli mitt sista långlopp. Då skulle jag ha genomfört 60 st. halvmaratonlopp. Något utomhus-SM blev det inte heller, då man för första gången i historien slog ihop Parasport-SM:et med stora SM, och då fick Parasporten inte med så många grenar, endast sprintsträckorna för rullstolsåkarna.

Fram till Berlintävlingen så tränade jag som vanligt 3-5 gången i veckan, med fortsatt specialträning med Lasse Book en gång/vecka. Efter Berlin så blev det problem med ledsagare som kunde hjälpa mig, eftersom Kommunen gjorde om villkoren för deras arbete. Detta gjorde att den som mest följde med på mina träningar slutade samt att de andra blev sjukskriven en längre tid. Då blev det ett ofrivilligt uppehåll med träningen i nästan 3 månader. Våren och sommaren var inte den bästa, så det blev inte så mycket rullstolsåkande utomhus. När jag sedan började med träningen igen i juli så fick jag nackproblem som har blivit värre och nu är jag rådd att läkare att ställa in min säsong vad gäller friidrotten 2016 och komma tillbaka 2017, för att göra mitt sista långlopp. Jag kommer att opereras någon gång under våren. Har fått never i kläm som måste åtgärdas på något sätt.

Kommer att fortsätta träna 2-3 gånger i veckan under tiden jag väntar på operation. Därefter får man se vad som händer. Jag vill så gärna göra ett långlopp till innan jag slutar min friidrottskarriär.

 

Berlin Halvmarathon

 

15.03.29           

Som brukligt började min tävlingssäsong med Berlin Halvmarathon, vilken var mitt 10:e. Vi var även i år runt ett 20-tal rullstolsåkare som kom till start. 2 st. med tävlingsrullstol ställde upp i det kyliga och blåsiga vädret som rådde. Jag samt en från Förenade Arabemiraten. Övriga rullstolsåkare körde i Handbikeklassen. Killen från Förenade Arabemiraten tillhörde klass T4, så jag var ensam i min T2 klass. Eftersom det var dåligt väder så blev inte tiden så bra i år. Jag åkte på 2 timmar och 10 minuter, vilket var ca 20 minuter sämre än förra året då jag satte personligt rekord i för mig gynnsamma förhållanden. Det blev trassel med tidtagningen så vi fick stå på startlinjen 15 minuter extra och det var ju inte så bra för mig med tanke på väderförhållandena då min kopp reagerar negativt på kyla. Jag var nöjd att komma runt på den tid jag gjorde.

 

 

15.07.05            Heidelberg Maxi Marathon

 

Kunde inte delta i denna upplaga av tävlingen. Fick stå för anmälningsavgiften. Hade anmält mig redan i Mars månad.

 

Nästa säsong består enbart av träning när det gäller friidrotten.

Kommer att vara mer aktiv i Boccian

 

Med friidrottshälsningar/

Roland Bystedt        

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:17
Skribent: Mikael Hammargren

  

 Uppsala Kommun Assistans

 

 

Alminia Personlig Assistans

 

 

  Frösunda LSS AB

Frösunda LSS AB

 

Olivia Personlig Assistans

 

Personlig assistans hos Humana

  

 

 Föreningskod U7

 

 

 

Postadress:
Uppsala Handikappidrott
Fyrishov, Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-23 23 00
E-post: This is a mailto link

Se all info