Hoppa till sidans innehåll

Pokaljakten


Pokaljakten är den första kontakten med tävlingsmomentet (shiai) i judon som föreningens barn och ungdomar kommer i kontakt med. Tävlingen ska ses som en viktig och önskvärd del i utvecklingen, men är ett frivilligt val för den aktiva. För att få deltaga på tävlingar utanför klubben, kan krav på ett visst antal Pokaljakter finnas från UJKs sida.

De aktiva anmäler sig via sin tränare som väger dem, och vidarebefordrar anmälan till tävlingsledaren. På tävlingsdagen samlas man på förmiddagen för indelning i tävlingsgrupper om cirka fyra. När sedan den gemensamma uppvärmningen är klar inväntar man sin tur att gå match. Alla får vid de flesta tillfällen gå tre matcher. Efter varje pokaljaktsomgång tilldelas man poäng efter hur man placerat sig i sin grupp.

1:a=40 poäng

2:a=30 poäng

3:e=20 poäng

4:e=10 poäng

 

Poängen följer hela tiden med den aktive och vid första hundratalet poäng erhåller man en pokal. För varje hundratal poäng upp till 400 poäng erhåller man en större pokal än den tidigare (beroende på olika beställningar kan variationer förekomma). När man nått upp till 400 poäng så har man nått taket för Pokaljakten, men det kan i vissa fall vara lämpligt att fortsätta vara med ändå.

Uppdaterad: 13 MAJ 2012 12:12
Skribent: Per Hamrin

Postadress:
Uppsala Judoklubb - Judo
Box 16002, Idrottsgatan 2
75016 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: + 46 18 262060
E-post: This is a mailto link

Se all info