Hoppa till sidans innehåll

KM 2008


Klubbmästerskapet i Börje tisdagen den 2 september 2008

Att tänka fritt är stort.

Att tänka rätt är större.

Dessa välkända ord, som brukar tillskrivas 1700-talsskalden Thomas Thorild, kanske kan fungera som motto för vårt årliga klubbmästerskap. Att tänka rätt är måhända större men inte lätt. Vi har haft tidsgissningsmästerskap ett flertal gånger, men det är bara en enda gång som någon gissat exakt på sekunden rätt. Det var i klubbens barndom då Bror Skorsdahl, som inte längre är medlem, prickade sin tid. Miles var så kaxig, trodde han vunnit eftersom han missade sin tid med en sekund. Men det hjälpte inte. Bror vann.

                      Ja, så var det dags igen. I år liksom förra året var sträckan ca 4.6 km, d.v.s. två varv på elljusspåret vid Fjällidens IP i Börje. Efter avklarat gissande och klocköverlämning ställde sej de 16 ulkarna på startlinjen. Som vanligt var Görel och Leif tidtagare. I år var jag förpassad till att breda smörgåsar och fixa kaffe och annat. Det smakar alltid bra med fika efter en tävling. Även så idag.

Inte i år heller fick vi en rättänkare, men den som gissade minst fel var Hans Furuland, som högtidligen utropades som klubbmästare 2008. Ett presentkort på Löplabbet blev belöningen.

Det är intressant att analysera gissningarna i förhållande till den verkliga tiden. Det visar sej nämligen att de flesta, inte mindre än elva av sexton, hade gissat att de skulle springa snabbare än de faktiskt gjorde. Det tyder på att våra medlemmar är optimister! Trevligt, eller hur? De andra kan man kanske kalla realister, och dom har jag kursiverat nedan i resultatlistan. En orsak till att så många gissade på bättre tid än de klarade, kan vara att banan i år var mer tungsprungen av allt regnande i sommar.

RESULTAT:                 

 1. Hans Furuland  4 sek
 2. Miles Fleetwood 12 sek
 3. Roger Sernemyr 14 sek
 4. Christian Dahlmann 20 sek
 5. Tomas Thim 21 och
  Jan Ryding 21 sek
 1. Anders Edvinsson 31 sek
 2. Steffen Weckner 34 sek
 3. Hans-Ove Lindström 43 sek
 4. Dani Kvick 57 sek
 5. Per Berg 60 sek
 6. Pontus Aspenström 65 sek
 7. Mats Hallqvist 85 sek
 8. Peter Lyttkens 183 sek
 9. Gunnar Nilsson 186 sek
 10. Elisabet Marmolin 246 sek

//Gudrun skrev

Uppdaterad: 01 NOV 2011 07:36 Skribent: Sofia Bureborn

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info