Hoppa till sidans innehåll

Medocsatsningen


(Hela detta experiment byggs ut vartefter - jag vill jättegärna få tips, rättelser, kommentarer och förslag från vem det vara må/Steffen)

 

Bakgrund:

Nästan hela personalen på Odville ska springa Medoc Marathon - och vill ha lite hjälp med träningsprogram och uppföljning. Det passar oss jättebra eftersom vi då får IT-hjälp på hemsidan med formulär för anmälan till Kung Björn-loppet och nyanmälningar till klubben.

Upplägget:

Vi startar nästa vecka då med 23v kvar till Medoc Marathon. Eftersom det är bara bara Cattis i Odvillegänget som sprungit en mara tidigare så fokuserar vi initialt på nyckelorden: kontinuitet, ambition/mål och realism. 

Gänget funderar på att avverka själva maran i flock - men det tänker vi inte på i träningen - det är roligare att träna med sin personliga förutsättningar - och om man sen har överkapacitet på maran - blir den bara behagligare.

Kontinuitet:

För att äventyret ska vara lyckat, deltagarna ska kunna göra sig själva rättvisa och undvika problem på Medocdagen så gäller det att komma igång med träningen, hålla i den och följa upp hur träningen matchar varja deltagares ambition.

Programmet från att alla ska komma igång med träningen, hitta vilken nivå på träning som fungerar och bygga upp en målbild till maran.

Lägger upp upp programmet gemensamt från början till att bli mer och mer individanpassat vartefter. Följer upp och berättar hur det går på en FunBeat grupp.

Ambition/mål

Efter några veckor så ansätter alla deltagare en måltid - försöker få ambitionerna realistiska och följer upp vartefter.

Realism:

Det är kul att spänna bågen - sätta tuffa mål - men det är ännu roligare att gå i mål. Viktigt att hålla skador borta, orka hela vägen och glädjas efteråt och förstås trivas med träningen.

Deltagande:

Vi är nu 9 som hoppat på Medoc-tåget självklart finns det plats för fler klubbmedlemmar som antingen tränar för Medoc och springer - eller bara tränar för Medoc och dricker sitt vin i Uppsala i stället. Jag ska försöka stötta alla som hoppar på och litar på att ni talar om vad ni behöver, vill ha och inte vill ha för stöd. 

Uppdaterad: 16 MAR 2013 22:55 Skribent: Steffen Weckner

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info