Hoppa till sidans innehåll

Snabba5an eller Vindbroserien


En möjlighet till 5 supersnabba kilometer cirka 5 ggr om året. Testlopp med egen tidtagning (eller tidtagning av G&L).

Oftas i november, januari, mars, augusti och november. En serietävling för alla klubbmedlemmar/träningskompisar.

Numer är banan är "kontrollmätt"  av "Proffsmätarn" Mikael med hjulkärra inlånad från kommunen.

Vi startar vid Vindbron,  c:a en km söder om Studenternas längs cykelvägen mot Ulltuna. Starten går mellan trafikskylt-stolparna c:a 110 meter från Vindbron.

Från starten följer vi den asfalterade Vindbrovägen ned  till Ulltuna, korsar genom Ulltuna på Hampus von Posts väg förbi busshållplatsen, fortsätter på Ulltuna Källväg och tar till vänster när vi kommer fram till cykelvägen längs ån. Vi följer cykelvägen förbi idrottsplatsen, tennisbanorna och kanotklubben. Målet når vi strax på cykelvägen en liten bit innan vi åter är vid vindbron - nogsamt utmärkt.

Vill man springa flera varv så kan det vara bra att veta att varvet runt är 5148m.

Ingen föranmälan - ta gärna med egen klocka om inte Görel & Leif kan komma vid alla tillfällen.

 

Klicka för förstoring

 

Resultat för Vindbroserien och Rekord för Snabba5an

 

Snabba5an Lördagen den 21 Mars 2009

Nervöst innan skulle snön smält bort. På söndagen innan var läget omöjligt men vid provspringning på torsdan var den mesta snön och isen borta och på fredagen när "Proffsmätarn" och jag skyltade upp banan var all isen borta men banan var "lite" blöt på sina ställen med rätt många. Samma under loppet på lördagen. Skönt väder - kanske lite sol (tror jag) - c:a 4 grader plus - var perfekt löpväder. På asfalten massor med grus/sand som stör lite och på cykelvägen efter ån ojämt, mjukt med pölar - så torrskodd blev nog ingen.

Vi var 7 löpare som startade och Roger drog vid starten med Mikael i hälarna och höll sig rätt nära tills Roger drog ifrån lite mer på hemsträckan. Ewa följde med nya medlemmen Anders i hälarna, Peter en bit efter ich Lisa startade långsamast. Första kilemetern jobbade jag ifatt Peter och strax därefter hann jag upp både Anders och Ewa.  Höll tempot och kunde sega mej ifrån klungan. Hörde på stegen att avståndet succesivt ökade. Vad jag förstår så arbetade Lisa sig upp till fjärde plats men fick ge sig för både Ander och Peter på sluttampen.

Lite beroende på underlag - eller vilka som startade så blev det inga nya rekord  på Snabba5an idag. Men tre pers fick vi - Anders med första start, Lisa med 17s och jag med 2s - trots underlaget. Resultat

Som vanligt var Görel och Leif på plats och bistod med tidtagning - och trots att det var mycket som konkurrerade denna helge - så tycker jag att det är lite synd att inte fler från klubben kunde ställa upp. 

 

Andra chansen för Snabba5an Lördagen den 31 Jan 2009

Ingick som delmoment i Vinterlägret. Vi hoppas att distansen är korrektare nu när den är uppmätt med hjul och trots några att km-markeringar var nedtrampade kunde Mikael och jag hitta samtliga och sätta upp KM-skyltar på fredagseftermiddagen.

En fantastisk anslutning. Vi var 23 st på plats varav 19 st som löpte. Dessutom en krasslig Mikael, Gunnar som inte byter om för fjolliga 5km och förstås mästerklockarne Görel och Leif. Både asfalt och grus var isbelagd. Isen var hård, lite knöglig att springa på och trots att det var rätt välsandat var det lite slipprigt i frånskjutet ibland - det var kanske två till tre grader kallt och rätt vindstilla. Förra gången var minst 50m kortare kanske ännu kortare. Till våren kontrollerar vi distansen igen och vi har planer på att sätta upp snygga ekstolpar med ULK löparen och km-antal i smide (Livs Pappa?). Kanske permanenta stolpar på KBL-slingorna med - men där behöver vi nog kommunens tillstånd. 

Vilka som sprang syns i resultaten. Christian vann på herrsidan och Annika på damsidan - bägge på nya banrekord. Några rekord stod sig men många nya blev det.

Häftigt att K Senior var största klassen före H Senior i Uppslala LK !!

 

Premiären för Snabba5an Lördagen den 8 Nov 2008

Ewa och jag markerade och satte upp km-skyltar på fredagseftermiddagen - lite nervösa för att det skulle vara isigt på lördagen men på natten regnade det lite och morgonen var grå, dimmig och mild så den tunna iskorpan som hade funnits var helt borta på lördagen. Temperaturen var c:a 8 grader och luften fuktig och skön att andas - så rätt perfekt löparväder trots allt.

Görel och Leif hittade till Vindbron trots Ewas väganvisning och vi var 9 stycken som radade upp oss på startlinjen. Roger, Björn, Karl och Peter drog ifrån direkt. I nästa grupp sprang Ewa, Ingmar och Liv. Jag sladdade bakom den gruppen med Lisa i hasorna och Martin (Lisas äkta make) som agerade eftertrupp. Snart splittrades tätgruppen och Peter tappade nån meter extra genom att knyta om skon. Liv klarade inte tempot Ewa satt upp fick håll och bröt. Såsmåningom gick Ingmar ifatt Peter och jag förbi Ewa - men jag klarade inte gå ifatt Peter och Ingmar - trodde jag skulle klara det kring 2,5km men icke. Roger vann till slut före Björn.

Efter målgång fick jag reda på att Arne hade gjort en sen start och kom imål som trea. Jag missade min måltid med 33s (Nästa gång skall jag under 21min och slå Peter!) men stackars Karl missade sitt mål med en ynka sekund. Ett enkelt litet lopp - som vi alla, tror jag, uppskattade. Mer sånt sa Ingmar!!

Få se hur vi gör med rekord satta under premiären - nu när loppet är kontrollmätt så upptäcktes det att första försöket nog var mellan 75 och 85 m för kort.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:19 Skribent: Steffen

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info