Hoppa till sidans innehåll

ULK:s terrängserie


Sommar och höst 2013 fokuserar klubbträningarna speciellt mot terräng. Vilket innebär att förutom tävlingsserien kommer ett antal träningar att besöka spåret. Allt som förberedelse till Kung Björn-loppet och Lidingöloppet!

Serien omfattar i år fyra deltävlingar som alla går på Kronåsen mellan Ulleråker och Ultuna. Den som hängt med på Ewas träningspass på åsen kommer att känna igen tävlingsbanan, som består av ett långt och ett kort varv. Sträckan är förlängd i år cirka 8,9 kilometer. På sina ställen kan det vara trixigt att hitta rätt, men Ewa & jag har markerat banan. Före start ges också en noggrann beskrivning av bansträckningen - kom i tid så att du inte missar den!

Tävlingarna i serien 2013 ingår:

  • ti 13/8 Terrängen 1
  • ti 27/8 Terrängen 2
  • ti 3/9 Terrängen 3
  • ti 17/9 Terrängen 4

Startplats för deltävlingarna i ULK:s terrängserie är Henry Säldes väg 13-19 (Ulleråker).  Starten går klockan 18:15. De som är osäkra på startplatsen samlas där våra träningspass brukar utgå:  parkeringen mellan Studenternas och minigolfbanan. Här samlas vi klockan 17:45 för gemensam uppvärmning till starten. Målet ligger uppe på åsen, där Gunnar är vår nya tidtagare.

Loppet är öppet för ULK-medlemmar, men också för vänner, bekanta och andra intresserade som vill springa med oss. Samt självklart för alla deltagare i LL-träningarna.

Frågor? Kontakta Ewa Wahlberg på 018-32 83 37 

  

Kronåsterrängen

Knacka två gånger på kartan för förstoring

Enligt den ny sträckningen är Varv 1 c:a 6 Km och Varv 2 c:a 3,3km så den totala sträckan är mellan 9,2 och 9,4km. Mätt på kartan - få se hur det stämmer vartefter. Med Garmin fick jag fram 8,45 - så vi får se efter premiären vad konsensus blir.

Ny bansträckning nya banrekord.

Ewa har lovat - att banrekord herrar och damer ska belönas. Även 35, 45, 55 och 65 (killar och tjejer) åldersrekord har belöningar att vänta vid premiären.

Beskrivning av Kronåsterrängens bansträckning.

Slingan ska vara ordentligt markerad med små lappar och pilar  Varv 1 GUL och Varv 2 RÖD

Vi startar på asfalten norr och nedanför åsen mellan Ulleråker och Ulltuna. I det första långa varvet (Varv 1 mörkbrunt på kartan och gula markeringslappar i terrängen)  (T - för Terrängen och 1 - för Varv 1) Springer upp på den breda stigen/cykelvägen som går på åskrönet (tror stigen är en kvarleva från Eriksgatan) men bara efter c:a 50 m var vi tar av till höger för att i krumbukter följa åsens västra sida. I y-korsning följ gul pil till höger för att komma ned till åsens östra sida över ängen vid skjutbanan och brant upp en höger-knyck sen vänster för att springa upp längs kanten och sen svänga upp till stigen/vägen som går på krönet. Sväng höger efter gul pil - sen följer vi stigen/vägen på åsryggen och ned i Ulltuna fortsätter rakt fram förbi både den stora och lilla pölen som vi rundar. Vägen ned till Ulltuna, sträckningen förbi pölarna "runt kvarteren" och åter upp på åsen är inte markerade utan det är bara att följa den naturliga asfalt vägen.

Sen rakt upp igen mot åsen, nu på en cykelväg som snett till vänster leder oss igen till vägen mot åsens krön. Tillbaka på krönet tills vi kommer tillbaka till en gul pil som pekar höger. Nu lite tillbaka förbi vattentornet och nedförs för att komma ned på åsens östra sida som vi följer trots lite elaka backar. Strax före eller vid åsens utsiktsplats kommer vi upp på krönet igen, till slingans lättaste parti, springer förbi målet och följer stigen på åsens krön fram till att den viker av till vänster och sluttar ned.

Nu kommer vi till samma plats var vi vek av stigen alldeles i början och där startar också Varv 2 (Orange på kartan och Röda markeringslappar i terrängen). Gemensamt sträckning (Varv1 och 2) ett litet tag för att vid Y-korset följa röda pilen till vänster. Stigen leder snett upp till åsens krön igen - var vi springer igen förbi målet och strax därefter viker brant ned till höger för att följa den västra sidan på samma sätt som vid Varv 1.

När vi dyker upp på krönet igen så korsar vi bara krönstigen för att springa slingan på åsens östra sida en gång till precis som vid Varv 1. Tillbaka upp (om vi överlever backarna) så återstår bara en 20-30 meters ljuvlig spurt till mål.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:13 Skribent: Steffen Weckner

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info