Hoppa till sidans innehåll

Lidingöloppsträningar 2014


I samarbete med Lidingöloppet on Tour kommer vi upprepa och utveckla fjolårets succéträningar. Läs gärna igenom träningsupplägget var vi visar hur vi tänkt och vill vidareutveckla tträningarna - kommentera gärna - kom med förbättringar, rättelser mm.
Många hundra Uppsalabor springer antingen i Lidingöloppet eller Kung Björn-loppet i år. För att stötta terränglöpning, ge nya bekantskaper, upptäcka nya slingor och naturmiljöer, erfarenheter, gladdagar mm. så anordnar Uppsala Löparklubb i år igen träningspass på olika terrängspår runt om Uppsala.
Ingen anmälan, ingen avgift, ingen registreing passen är helt gratis - vi provade med en liten avgift förra året men upptäckte det var onödigt mycket administration.

Alla kan delta: Träningspassen är öppna dvs likväl för klubbmedlemmar som de som inte är medlemmar – för de som tänker springa LL eller inte – För de som springer Kung Björn-loppet eller inte dvs alla, Vi vill ha deltagare från hela spannet jättesnabba (elit eller nästan) till de som har förmågan att njuta av naturen och springer en slinga i terrängen på kanske sådär 70min.
Vi planerar för 4 olika grupper med sikte (bara riktmärke)på vilken tid man siktar på i LL resp Kung Björn
Grupp 1 siktar snabbare än 2:25(LL), 40 min(KBL) - gruppen springer ner mot 5 min/km som snabbast - Kanske 5:10 i snitt.
Grupp 2 siktar mellan 2:35 och 2.50(LL), 43-50 min(KBL) springer som snabbast kanske 5:20min/km - Nog 5:40 eller så i snitt
Grupp 3 siktar mellan 3 och 3:30 (LL), 50-60 min (KBL) springer som snabbast kanske 5:40min/km - Nog drygt 6 eller så i snitt
Grupp 4 siktar på 3:45-3:30 för LL och kanske 65-70 min för KBL springer som snabbast kanske 6min/km - Nog drygt 6:30 eller så i snitt
De som faller mellan stolarna får anpassa sig, och grupperna anpassas efter deltagarna.
En viktig sak i dessa pass är att löpningen ska vara lugn och kontrollerad, med ett tempo och intensitet som är relativt jämn över hela passet. Det är inte tempot utan längden på passen och de underbara backarna som ska trötta ut. Det kan vara lätt att ta i för mycket i början och därmed springa på ett oekonomiskt och sluggande sätt senare - som jag brukar tjata om och själv kommer ihåg ibland. Känner du att farten är för hög, säg då till ledaren så anpassas gruppens fart, eller om det är möjligt, vänta in efterföljande grupp. Du kan givetvis byta till en annan fartgrupp kommande pass om du tycker att tempot var för högt eller lågt.
Ombyte och fika: Varje pass är förlagt så att vi ska kunna byta om och ha någon sorts fika i närheten av där vi startar/slutar. Detta är givetvis frivilligt och vill man byta om hemma går det förstås bra, men vi tycker det är trevligt och roligt om så många som möjligt är med runt i kring passet. Det är ett bra sätt att lära känna varandra, få tips/inspiration och hitta nya löparvänner.
Vätska: Vatten-/sportdrycks-hål försöker vi anordna i varje pass
Passen: (Kartor och slingor är fjolårets - kan komma att uppdateras)
Samtliga pass startar 10:00 om inget annat anges. I år har vi ett ubildningsfokus för varje pass - någon aspelkt av löpteknik, löpträning eller motsvarande. Meningen att ge deltagarna möjlighen att prova och ev träna vidare i passen eller hemmavid. Dvs ge lite mer än bara ren löpträning. Förhoppning att deltagare sinsemallan pratar om hur ni springer och hur ni tränar. Kanske ger lite extra bonus på Lidingöloppshelgen.
Uppdaterad: 26 JUL 2014 19:46 Skribent: Steffen Weckner

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info