Hoppa till sidans innehåll

Vårcupen 2009


Vi upprepar fjolårssuccén med 5 deltävlingar i varierande Uppsalamiljö. Individuella vinster för män och kvinnor.

Inbjudan

Nästa lopp kommer på våren 2010! Kommentera och föreslå förbättringar och förändringar i vårcupen på diskussionsforat..

Vårcupen är öppen för alla medlemmar, respektiven, träningskompisar och liknande. För alla som brukar träna med oss och för de som vill börja. Är du osäker eller har frågor och funderingar så maila gärna Ewa, Niklas  eller Steffen.

Vad kostar det att vara med?
25 svenska kronor/lopp

Vad får man förutom bra träning och trevligt sällskap?
Man får 4 trisslotter för 5 lopp, 3 trisslotter för 4 lopp osv.., vilket innebär att
innan sommaren kan du vara miljonär. (OBS! deltagande i endast ett lopp ger ingen lott)
Efter sista loppet bjuds du på fika i form av kaffe/te och smörgåsar.

Vad måste jag ha med mig förutom ett glatt humör och spring i benen? Inget! Men ta gärna med kamera, fina bilder till hemsidan, och även klocka så att vi som deltar kan stötta våra tidtagare, Görel och Leif om det behövs.

 

Hur det blev våren 2009

 

Vårcup Finalen – Stensture - Tisdag 12 maj

Efter flera försök - med en server som bara ville gå ned så äntligen uppdateras vårcupen - Välkommer åter nästa år. Förra årets final hittar du här.

 

Sten Sture Monumenteet

Ewa hade förberett priser och fika - Görel och Leif fick sin veckomotion när de släpade upp de varma dryckerna upp på våran kulle. Jag vet inte varför med det spreds en viss osäkerhet om hur många varv löparna måste springa banan för att uppnå 7 uppstigningar. Efter förvirrad diskussion så insåg "alla" att två varv var svaret då vi började nere och slutade uppe. Så vi sprang förstås på samma sätt som förra året.

Christian vann på herrsidan och på tjejsidan vann Mimmi - Catarina och jag knäppte kort  på löpande band i frustration av att inte kunna springa. Häftigt att 14 startade trots skador och att både Göteborgsvarvet och Stockholm hägrar i nutid.

 

 

Resultat Stensture

Damer

1

Mimmi

Andersson

28:37

2

Ewa

Wahlberg

29:55

Herrar

1

Christan

Dahlman

23:24

2

Roger

Sernemyr

23:53

3

Freddy

Leion

23:59

4

Stefan

Svensson

24:19

5

Mikael

Bromark

24:30

6

Pontus

Aspenström

26:20

7

Mats

Hallkvist

26:30

8

Janne

Lönnqvist

26:58

9

Anders

Toll

27:56

10

Peter

Lyttkens

28:17

Stolta vinnare med klubbmaskot

 

Vårcup 4 – Jälla - Tisdag 5 maj

Vilan var än bättre förbredd för vårt lopp jämt och fint och än mera bark och träflis utagt. Det hade regnat till och från i två dar och det märktes i spåren som var mjuka, sköna att springa på men sugande me. Regnat hade upphört strax innan start så vädret var svalt och perfekt att springa i. Klubbfotografen Catarina bistår med Fotoalbum

Vi var 17 startande plus fotografen Catarina (ont i låret) och så förstås Görel och Leif - Dvs 19 deltagare - Bland annat Idrottsläraen från Jällaskolan Tore Sjökvist som endast sprang första varvet pga problems i hälsena.

Vilket kul lopp när vi var så många att flera olika dueller utkämpades.

Örjan drog i iväg på första korta varvet och fick tydligen en rätt så hyfsad ledning före Per. Tempot höll inte riktigt så Per kom ifatt vid varvningen - och lyckades dra ifrån - men det var nog första gången Per fick allvarligt motstånd i en "klubbtävling". Christian var inte långt efter men hann inte ifatt Sunsvallaren!

Nästa gäng var Unge Freddy, Kalle och Roger som gjorde upp - Kalle drog längsta strået. Några minuter bakom kom Annika, Helena och Mats - var Mats var oartig nog att spöa upp tjejerna. Jag försökte hänga på Mats - men är fortfarande numret för kort i rocken. Bakom trion kom pappa Janne (drygt 4 min efter sonen) i relartivt ensamt majastät. Jag hade lyckats jobba mig ifatt Ola till varvningen och fick perfekt stöd av ett gläfsande i örat precis hela andra varvet - trodde jag skulle kunna dra ifrån men det gick bara inte. Mimmi, Peter var eftertrupp.

Startfältet

Vet inte om vi ser så laddade ut inför start - men under loppet var det full fart på samtliga ben i alla fall. Jättekul med sån fantastisk anslutning - få se hur det blir i finalen

 

 
  Damer  
1 Annika Liljeberg 37:47
2 Helena Saarela 38:10
3 Mimmi Andersson 41:35
4 Ewa Wahlberg 42:09
  Herrar  
1 Per Berg 31:35
2 Örjan Fröjd 32:12
3 Christian  Dahlman 32:48
4 Karl Franklin 34:17
5 Freddy Lejon 34:20
5 Roger Sernemyr 34:31
7 Erik Lavemark 35:00
8 Mats Hallkvist 37:42
9 Janne  Lönnqvist 38:50
10 Steffen Weckner 39:58
11 Ola Pettersson 39:59
12 Peter Lyttkens 41:55
- Tore Sjökvist (14:33)

 

Vinnarna i dunklet...

Samma vinnare som i Vilan - Annika och Per - Vem kan utmana? Helena och Örjan försökte. Revanch i finalen på tisdag? 

Vårcup 1 - Vilan 4420m  - Tisdagen den 28 April

Tredje loppet och andra försöket i Vilan och då gick det bättre - perfekt före och 12 startande och massor med nya rekord. Trots att Janne, Roger, Björn, jag mfl var skadade och Stockholmuppladdning har börjat - Jättekul. En varm vårkväll med en svag sol. Förra årets lopp. Fotografen missade vinnarbilden och bör bytas ut till nästa lopp.

 

 

Damer

 

1

Annika

Liljeberg

19:30

2

Ewa

Wahlberg

20:26

3

Catarina

Hillbom

21:18

4

Ulrika

Liljeberg

21:21

 

Herrar

 

1

Per

Berg

16:07

2

Christian 

Dahlman

16:40

3

Karl

Franklin

17:32

4

Erik

Lavemark

17:39

5

Michael

Bromark

17:56

6

Mikael

Forssén

18:26

7

Carl

Hartman

18:47

8

Janne 

Lönnqvist

19:53

Tävlingsledningen poserar
Unge herr Dahlman Startfältet Löpartjejerna

Vår maskot var så snabb att han sprang ur kameran - nästan.

Ett imponerande startfält.

Våra pantertanter!

 

Vårcup 3 - 800 m på Studenternas - Måndagen den 20 April

(Vårcup 3 men andra loppet för säsongen)

I god tid före oss andra hade tävlingsledningen anlänt för att njuta av vårsolen.

Hyfsad anslutning - 10 löpare en skadad (jag) och våra tidagare Görel och Leif. Roligast var nog att vår ordförade emeritus (heter det så?) Per kom och deltog. Tuffast var Cecilia som ställde upp och tävlade på första träningstillfället med klubben - starkt tycker jag.

Löparna lottades in i två grupper Per, Karl, Ewa, Roger och Catarina i heat 1 och Peter, Christian, Cecilia, Annika och Janne i heat 2.

I första heatet tog Karl ledningen direkt med Roger i hälarna hela första varvet men i andra varvet drog Kalle stadigt ifrån - efter hade Ewa och Catarina en kamp i vanlig ordning - I år så vann Ewa med 1s i fiol med samma avstånd så nog vet Ewa vartåt det barkar trotta att hon fortfarande håller stånd. Per såg verkligen ut att ge precis allt på upploppet - kul att Per springer igen efter knäproblemen.

Ewa njuter

I andra heatet visade Peter framfötterna initialt, vid varvningen var han bara 1s långsammare än Kalle varit varvet tidigare. Christian var som sig bör c:a 5s före Peter och Annika klart akterseglad av Peter, strax efter Annika kom Janne och Cecilia ytterligare bakom. I kurvan och på bortre raksträckan så bara försvann Christian från de andra, Peter började trampa vatten och Annika gick ifatt och om - respekt!

 

Damer

 

JMF 208

1

Annika

Liljeberg

2:35

 

2

Ewa

Walberg

2:53

-8s

3

Catarina

Hillbom

2:54

-8s

4

Cecilia

Bertholds

3:18

 

 

Herrar

 

 

1

Christian 

Dahlman

2:17

 

2

Karl

Franklin

2:27

 

3

Roger

Sernemyr

2:36

+2s

4

Peter

Lyttkens

2:38

-6s

5

Jan

Lönnqvist

2:47

 

6

Per

Valegren

3:16

 

Deltagarne 800m

Vinnare Christian och Annika

Christian lyckades slå Per Bergs vinnartid från i fjol med 5s - synd att vi inte fick en match dem imellan i år. Annikas tid kommer nog att bli svårslagen - Eller klarar du det nästa år Helena?

Ska Christian ta storslam i år - eller vågar/kan nån utmana i Vilan, Sunnersta och Sten Sture

Både Ewa och Catarina förbättrade sina tider med 8s, Peter sin tid med 6s medans Roger tappade 2 från ifjol. Kanske beroende på skador i vinter? Jag fick ingen möjlighet att visa att jag visst förbättrat mej sen i fjol - råkade stuka mej lite i lördags.

 

 

Vårcup 2 - Sunnersta - torsdagen den 2 april

Fortfarande massor med snö och is i eljusspåren - tvingar oss att flytta deltävlingen till Tvillingbackarna runt. Så samling på studenternas parkering i stället för Sunnersta absolut senast 17:30. Därifrån är det c:a 1,5 km att jogga till start.

Tvillingbackarna runt

Vi startar c:a 1,5 km från Studenternas på cykelvägen utefter ån mot Ulltuna. Starten ligger där cykelvägen delar sig i två "filer". Startplatsen är också mål och vändpunkt eftersom vi springer två varv.

Första varvet springer vi till den bortersta backen c:a 300m, upp den och tillbaka c:a 200m och ned den närmaste backen. Sen tillbaka mot målet och välja den vänstra filen på vägen tillbaka. Vändning vid mtart/mål på andra varvet tar vi backarna i omvänd ordning upp den närmaste och ned den bortre sen hem på samma sätt som i varv 1. De två varven blir ganska precis 3km enligt Eniro.

Vi ser till att ha markerat med färg i backen så att ingen ska springa fel.

Tvillingvarvet

Vi var 15 klubbmedlemmar/tränarkompisar som ställde upp på premiären av vårcupen 13 löpare och våra eminenta tidtagare. Eva och jag hade placerat ut koner (en blev tyvärr stulen under loppets gång) och rödmålat löpvägar i gruset. Lyckligtvis sprang ingen fel denna gång - trots att alla sneddade genom leran på ett ställe.

Loppet blev annorlunda - först en liten raksträcka - var i alla fall jag sprang lite för snabbt - och chockade kroppen. Sen en rätt lång brant backe - för att rusa ned nästa backe och där kanske vara igång för sista varvet som tog slut rätt fort. Man hann liksom inte med innan det var slut. Men kul.

Elisabeth hade tagit med sig kamera kolla in albumet  - men vi glömde prisutelningen till Mimmi och Christian och vinnarfotot - i uppståndelsen. Priserna och fotot tar vi nästa gång.

Är Christian snabbast i klubben fortfarande? Kul att Erik utmanar tycker jag - nästa gång???

Är det Mimmi som är snabbast på tjejsidan? Behövs utmaningar till mötet på Studenternas.

Resultat Tvillingvarvet
Damer
1 Mimmi Andersson 12:17
2 Ewa Wahlberg 12:46
3 Sofia Bureborn 12:49
4 Catarina Hillbom 12:56
5 Elisabeth Hortobagyi 13:58
Herrar
1 Christan Dahlman 10:40
2 Erik Lavemark 10:46
3 Roger Sernemyr 11:05
4 Mikael Forssén 11:10
5 Ola Pettersson 11:51
6 Anders  Toll 11:58
7 Jan Lönnqvist 12:14
8 Steffen Weckner 12:30

 

Vinnare Tvillingvarvet 09

Mimmi & Christian segrare - Ola vill vara me, me!

 

Vårcup 1 - Vilan - måndagen den 23 mars.

Kampen i Vilan fick senareläggas till den 28 april eftersom all snö och is på elljusspåret omöjliggjorde tävlingen i mars. Så nu kommer Vårcup 1 som den tredje deltävlingen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:12 Skribent: Steffen Weckner

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info