Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Vi är en relativt liten klubb, men vi växer stadigt! På ganska kort tid har vi gått från kring 40 medlemmar till att nu vara över 200 medlemmar.  

Vi är en kamratförening av motionärer och löpare. Vi bryr oss om varandra, både i och utanför löparspåret. I klubben har vi alla sorters löpare från nybörjare, motionärer till verkligt duktiga löpare. Vissa av oss är aktiva och deltar i nästan varje träning och tävling, medan andra sällan tränar eller tävlar.

Läs verksamhetsberättelsen för 2014 så får du en bra sammanfattning av vad vi gör i klubben.

Du är varmt välkommen som medlem!

Våra medlemmar

Uppsala LK är en idrottsförening som inte ska förväxlas med ett gym, där man betalar en dyr avgift och därefter väljer klasser efter behag. Vår föreningen består av dess medlemmar och all verksamhet i klubben utförs av dess medlemmar för dess medlemmar. I en ideell förening medför medlemskapet ett engagemang det är inte så att den lilla medlemsavgiften ger dej förmånen att bara glida med och njuta av allt som klubben erbjuder - självklart är att du som medlem är med och bidrar efter din förmåga och intresse till vår verksamhet. 

Vi vill därför att du är med som funktionär vid allra minst två till tre tillfällen varje år, där Kung Björn-loppet är självklart, det är en så stor tävling att många behövs.

Dessutom hjälper du till när det behövs, kanske är du en hejare på att fixa fester så att du kan vara med och arrangera årsfesten eller pick-nicken? Eller du kanske hellre vill hjälpa till med att hålla hemsidan uppdaterad och intressant eller vara med och hantera våra klubbkläder? Det finns många olika uppgifter att hantera i klubben - om vi är många som alla bidrar lite kommer vi kunna upprätthålla dagens verksamhet och dessutom vidareutveckla den.

Klubbkänslan, glädje och stolthet att vara ULK:are är jätteviktig - därför tävlar vi medlemmar alltid i vårt klubblinne, självklart har vi alla klubbjackor så att vi syns på träningat och alldeles speciellt på tävlingar.

Träningar

Klubbens allra viktigaste verksamhet är förstås våra träningar - vi är ju med för att springa och vill gärna att alla våra medlemmar vartefter förkovrar sig: springer bättre, snabbare, lättare och minska skaderisken. På våra träningar försöker vi därför utveckla våra deltagares löpteknik utöver alla andra fördelar socialt och trygghetsmässigt att träna tillsammans.

Klubben sponsar därför löpledarutbildningar, stöttar och sponsrar alla som hjälper till som tränare eller "hjälpledare" på våra träningar så att vi vid varje träningstillfälle är minst två som kan leda de som deltar i träningen. En viktig grundregel för alla olika träningar är att vi håller ihop gruppen/grupperna så att ingen blir lämnad ensam samtidigt de som är starkare, snabbare ska få de utmaningar de behöver.

Vi har gemensamma träningar tisdagar, torsdagar och söndagar.

Förmåner för våra medlemmar

 • Du kan kontakta klubbens medlemmar via medlemslista (Login för Uppsala LK medlemmar)
 • Som medlem har du 15 % rabatt på Löplabbet i Uppsala:
 • SJ, klubben har 20%  rabatt på tränings och tävlingsresor med tåg. 
  - Ring SJ avtals kundservicetel 0771-75 75 55. Ange ditt namn och kod 954795. 
  - Meddela samtidigt Tomas på mail att du reser så får du fakturan till dig. 
  - Du är personligt ansvarig att den betalas.
 • Som medlem i klubben är man försäkrad via Folksam utifall man drabbas av skada eller olycka under träning eller tävling  - maila Kerstin om du skadar dej.
 • Fotoarkiv (Login för Uppsala LK medlemmar)
 • 100% rabatt på startavgifter på DM, Bore Cup och några andra lopp dvs gratis. (ej efteranmälan)
 • SM och VSM på bana. Klubben betalar en startavgift per dag.(ej efteranmälan)
 • Gratis start i Kung Björn-loppet och andra lopp vi arrangerar
  - Om man bidragit med ett arbetspass kring loppet
  - Farthållare, ledare kring träningar mm räknas inte här, hanteras på annat sätt.
 • Klubben subventionerar deltagande i olika tränings och föreläsningsevenemang.
 • Klubben betalar ofta hela eller delar av avgifter till tränarkurser.

Tävlingsverksamhet

Vi har medlemmar i alla åldrar, alltifrån ”unga” i tjugofem/trettioårsåldern till lite äldre rutinerade i 60-årsåldern. Vi deltar i de flesta sorters tävlingar runt om i Sverige, men även lopp utomlands. Höjdpunkter är kanske Stockholm Marathon, Lidingöloppet, Göteborgsvarvet och Stockholm Halvmarathon.

En del av våra rutinerade medlemmar är ofta med på veterantävlingar på DM/SM och EM/VM nivå, på dessa tävlingar får man chans att mäta sina krafter i sin åldersgrupp. Vi springer både långlopp på asfalt och i terräng, men även bantävlingar inne och ute med distanser från 80 till 10000 meter och mycket längre.

Medlemmar kan givetvis delta i tävlingsklasser i sanktionerade lopp eftersom klubben är medlem i Svenska friidrottsföbundet. Klubben är också medlem i Svenska Triathlonförbundet.

Varje år arragerar vi den egna tävling, Kung Björn-loppet, ett terränglopp i Hågadalen med ca 400 deltagenare. Under vintern deltar vi i Bore cup  och arrangerar en deltävling. 

Vi ordnar även klubbinterna  tävlingar, löparcuper och träningsläger m.m.

 

Uppdaterad: 12 APR 2017 14:38 Skribent: Sofia/Tomas

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info