Hoppa till sidans innehåll

Rapport från New York City Marathon


Hallå!

Här är en liten rapport från årets New York Marathon:

Ungefär 470 svenskar deltog, 38000 anmälda, varav 37000 cirka tog sig i mål. Det kan verkligen vara varierande väder i New York. Förra gången jag sprang, 2005, var det 20 grader varmt och svettigt och fuktigt värre. Nu var det 4-5 plus och en bister nordanvind, men soligt. Tvekade om klädsel vid starten som är vid foten av den väldiga Verrazanobron. Startade till slut enbart i linne, men uppe på toppen av bron ångrade jag att inte mössa, långärmat och vantar hade följt med!

Temperaturen för löpning var bra men man fick streta på i motvinden som varade första 3 milen, innan banan vänder söderut i Bronx. Det är en väldigt fin bana, mycket beror det ju på den entusiastiska och talrika publiken ( 2 miljoner sägs det). Trots en inledande raksträcka på en mil i Brooklyn är det inte tråkigt, så packat med folk är det.

Det gäller att ha lite krafter kvar innan man kommer till Central Parks slakmotor sista halvmilen, annars går det långsamt där. Siktade på en öppningsmil på 40 minuter och hade 40,30. Halva banan gick på 1,26,30. Andra halvan gick milen på 43,30. Kändes efter omständigheterna ganska bra på slutet och fjärde milen gick lika snabbt (eller lusigt, beroende på hur man vill se på det) som tredje.

Passerade hursomhelst en mängd löpare och hamnade på 730 plats med tiden 2,57,23. Slutdelen av loppet är ju underbar, genom ett höstfagert Central Park. Synd bara att man ska bli så stel i benen... Brassen som vann hade 2,08; Radcliffe hade 2,23. Bästa svensk var Anders Szalkai på 2,29. Per Åsberg från Rånäs hade 2,43. Sammanfattningsvis så kan detta marathonlopp verkligen rekommenderas. Det är en fantastisk stadsrundtur genom 5 New York-stadsdelar. Någon gång i livet ska man testa det!

Jag har en föranmäld plats till 2009 men jag tror inte jag kommer att använda den. Dels har jag troligen annat engagemang och dessutom tar Springtime rejält betalt för detta arrangemang. Är det någon som vill springa 2009 så hör av er!!!

Hälsningar

 

Uppdaterad: 10 NOV 2008 14:39 Skribent: Hans Furuland

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info