Hoppa till sidans innehåll

Tömilen


Kanske den enda tävlingen förutom Kung Björn-loppet där alla motionärer får pris. I ett underbart blidväder c:a 10grader och nästan sol var det utmärkta förutsättningar att försvara succén från fjolåret - då Liv kom först i motionsklassen för för damer 10km och Uppsala LK kom in på en hedrande 3:e plats i lagtävlingen.

Det visade sig dock att vissa förutsättningar var förändrade - tävlingsklassen var borttrollad - motionärer och eliten möttes i samma tävling - kanske med lite olika förutsättningar dock. En konsekvens blev också att lagtävlingen öppnades i och med detta även för eliten - så det var en anledning till att vi (Ewa, Nina, Laurent och jag) kom 12:a i lagtävlan. Fjolårets resultat (14 min bättre än i år) hade räckt till en 6:e plats (Daniel och Niklas saknades) c:a en halvtimme bakom vinnarna.

"Som vanligt" :-) startade jag lugnt och klokt - hann upp Ewa i backen efter 1 km och Laurent kanske 1,5 km senare. Jag hade gett mig den på att inte ha nån svacka men kilometrarna 8 och 9 gick rätt trögt med mjölksyra i benen och bortförklaringar i skallen. På sista spottade jag upp mig lite igen. Tappade mellan 5s och 19s per km på andra varvet. Jag var jättenöjd med 2:16 snabbare tid än i fjol och slog Ewa som snuvade mig på upploppet i fjor. Själv slog hon glatt fjolårstiden med 1:12. Laurent verkade rätt nöjd i sin premiär - men tyckte att backarna sög must. Nina kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa med en öm rumpa/baksida.

Länk till komplett resultat.

10 km Män 224 startande
1 Erik Emilsson -82 Hammarby IF  32:29
93 Steffen Weckner -53 Uppsala LK  46:27
108 Laurent Duda -65 Uppsala LK  48:14
10 km Kvinnor 80 startande
 1 Hanna Jonson -82 Enhörna  37:44
20 Ewa Wahlberg -55 Uppsala LK  47:27
41 Nina Kollstedt -53 Uppsala LK  53:06

 

Uppdaterad: 18 NOV 2008 11:07 Skribent: Steffen Weckner

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info