Hoppa till sidans innehåll

DM vinst i svettigt Stockholm


Helena Saarela tog hem DM vinsten till Uppsala LK i Stockholm Marathon - Jättegrattis. Gudrun Fleetwood meddelar: ”Jag vann DM 1994 på 3.14, så det var bra längesen  nu. Ingen manlig klubbmedlem har vunnit DM i marathon, så det blir nästa utmaning. Tjejerna är bäst, eller hur Helena?”

 (Jag ska uppdatera med bild när de kommer!!!/Steffen)

Bragden blir inte mindre av att Helena har haft problem dåliga blodvärden - vilket bl. annat visade sig i Göteborgsvarvet - undrans vart detta bär så småningom?. Kul är också den inverkan Ingemars trygga råd har haft - Helena lydde råden och la sig på rätt schema - vilket bevisas av att andra halvan gick 4 min snabbare än första - Sånt brukar ju bara Gudrun klara annars.

UNT uppmärksammar Helenas DM vinst i sin artikel om loppet.

En underbar sommardag med gassande sol - alldeles för varmt för att springa Marathon tyckte de flesta och värmen syntes på många resultat. Minst två ULKare togs om hand (kortvarigt) av sjukvårdspersonal efter målgång.

Trots värmen eller kanske pga värmen så var det damerna som regerade. Av 10  anmälda plus Maike (som känner sej som medlem) vann Helena DM, 9 kom i mål, Lisa fick förhinder och kunde inte starta och bara Shabo bröt. Flera av tjejerna var helnöjda - med all rätt.

På herrsidan var det flera som sprang bra men av 23 anmälda* så var det 6 som var skadade hade haft förskyldningar eller andra förhinder. Vi var dessutom 5 st som inte fullföljde. Alldeles speciellt synd var det att Stig tvingades bryta - han hade varit förskyld  med ont i bröstet strax innan och tyckte inte han fick luft - första gången Stig bröt en mara efter 26 genomförda maror. Gunnar hade sprungit många Namibiamil strax innan - men skam den som ger sej - han gick i mål - imponerande.

Själv blir jag rätt putt på mej själv - jobbigt med för stort gap mellan förmåga och förväntan  - lägger man upp tidschemat för optimististiskt så får man betala dyrt så småningom - extra dumt om man har haft ont i en fot i c:a 7 veckor innan. Men den höll i alla fall i 25 km - till jag blev så trött att jag kände efter.  Läxan blir att lägga upp ett träningsprogram så att tiden jag strävar efter blir realistisk - sen kanske springa lite mer som Helena!!

Hälsningar

Skicka gärna in fler så kompletterar jag...

Gudrun hälsar till oss som sprang i värmen: 

Jag vill skicka med en hälsning till hela "bastugänget", och säga att det påminner om när jag vann mitt första VM-guld i marathon. Det var i Buffalo och enormt hett, 38 grader, ungefär 10 grader varmare än i går. Det var svettigt värre. Jag sprang i K50-klassen och gick i mål på 3.09. Målgången var den pampigaste jag varit med om, alldeles nedanför Niagarafallet.

Sofia och Ola hälsar:

Nu är premiärturen avklarad för oss båda. Nu kan vi sätta x för Stockholm marathon! Sofia har varit orolig en tid för att hennes vadmuskel skulle trassla. Jag tror istället att det var en perfekt uppladdning för henne med att ta det lite lugnt tiden innan loppet. Hon hälsar att hon var mentalt förberedd på att kliva av efter första varvet, men vaden visade sig hålla bra. Hon hade ett jobbigt första varv där kroppen protesterade mot värmen, men vid varvningen började det flyta på och då var det bara att rulla på. Sista delen av loppet kunde hon kliva på rätt bra och passerade många de sista kilometrarna. Jag (Ola) hade ett lopp ungefär som jag förväntat mig det vill säga skitjobbigt. Första och andra milen rullade på i vettig fart. Ute på Djurgården började det hålla emot ordentligt, och därefter gick betydligt saktare när energin i kroppen rann ut i takt med vätskan. Tre km före mål kom Catarina ikapp mig, det var otroligt mentalt välgörande för mig att få sällskap sista biten då vi tillsammans kunde öka farten och förmodligen plocka ett stort antal platser dessa sista kilometrar. (Tack för hjälpen Catarina) Väl i mål hamnade vi precis efter Sofia som just gått i mål. Hon såg oförskämt pigg ut och kvittrade på som vilken vanlig dag som helst. Jag själv hade ganska svårt att svara på tilltal just då.
Sofia-4,33 Ola-4,36 En lustig detalj är att vi var tre stycken från jobbet som sprang, och den tredje personen, hon sprang på 4,38, så vi var alla tre inom fem minuter. Formen är jämn på JTI! Nu är det bara att ladda mot nya utmaningar.

Sofia: alla som vill läsa en mer ingående beskrivning av mitt lopp är varmt välkommen in på min blogg!

Peter "incognito" Lyttkens hälsar:

Min tid på Stockholm Marathon var 4:59:15. Det var bruttotiden som var 5:07, men jag tog god tid på mig fram till startlinjen. Kul tyckte jag var att jag passerade 1624 medtävlare på vägen till mål, dessutom ökade jag på slutet, då jag började återfå krafterna när det endast var 2km kvar till målet. Sluttiden gjorde att jag i alla fall inte blev sist, utan näst sist av ULK:arna trots min kraftiga träningsvärk/mjölksyra efter VDM. 

Inne på stadion så kunde jag inte heller låta bli att spurta ordentligt då jag visste att jag kunde vila sedan. Jag kan med fotpoden se att jag sprang sista minuten före mål i ett tempo som ökade från 7:11 i snitt vid 40km ner till tempo 3:26 per minut då jag passerade mållinjen ca 3:40 i snitt inne på stadion. (Nästan men inte riktigt som i Östhammar i torsdags då jag sprang 800m i 3:18 tempo), antagligen passerade jag Gunnar på stadion eller strax före? eftersom han kom i mål på 4:59:50 och jag hade 4:59:15.  

Troligen saktades mitt tempo ned då jag efter ca halva sträckan hakade på farthållaren för tid 5:15 som jag ett tag tänkt följa hela vägen pga att jag tyckte det var bra att gå vid alla vätskekontroller, men på slutet så tyckte jag inte jag behövde spara på krafterna längre.

 

En glad och nöjd Ewa myser:

Tillbaka på Stockholms gator efter 12 års vila.... Sprang ihop med Mimmi ca 13 km i början, sen sprang hon ifrån mig. Jag sprang på själv i tron om att ha Kattis bakom mig. På andra varvet på Västerbron sprang jag om en ULK:are som kom efter mig i mål...Efter tre mil började krafterna ta slut och då tassade Liv förbi mig. Till slut kom jag i mål med en tid på 4.10....Nu på väg mot nya mål, så ses vi kanske nästa år på startlinjen igen...kanske. Trevlig sommar! Ewa

 

Rättelser och förmaningar

Det blir mycket lättare för mej att att skriva om tävlingar om alla medlemmar (som springer för klubben) anger Uppsala LK som klubbadress.

Dessutom är det så att resultaten inte räknas i statistiken om man inte springer för en klubb som är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet.

Resultaten

 (Har jag missat nån så uppdaterar jag)

Plac. Namn Tid Plac. Namn Tid
262 Per Berg 3.04.50 145 Helena Saarela 3.39.19
1396 Peter Bleckert 3.31.45 402 Mimmi Andersson 3.55.51
1563 Mats Hallqvist 3.34.18 449 Liv Ahlgren 3.58.49
1671 Pontus Aspenström 3.35.46 699 Ewa Wahlberg 4.10.36
1798 Karl Franklin 3.37.23 1248 Nina Kollstedt 4.29.22
3109 Anders Toll  3.51.36 1353 Sofia Bureborn 4.33.02
3617 Jens Svensson 3.56.07 1541 Catarina Hillblom 4.38.21
4147 Björn Söderberg 4.01.26 1590 Elisabeth Hortobagyi 4.39.50
7429 Laurent Duda 4.36.08

DNF

Shawbo Bahrami -
9008 Pär Thorell 4.57.30

DNS

Lisa Jansson -

9145

Gunnar Nilsson 4.59.50
DNF Bengt Smedmyr -
DNF Michael Bromark -
DNF Steffen Weckner -
DNF Stig Ceder -
DNF Sven Molin -
DNS Christian Dahlmann -
DNS Hans Furuland -
DNS Ingmar Ekstrand -
DNS Jim Nygren -
DNS Leif Eriksson -
DNS Nils Öström -
 
Uppdaterad: 04 JUN 2009 19:16 Skribent: Steffen Weckner

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info