Hoppa till sidans innehåll

Ursvik Ultra


Geggigt var det i årets upplaga av Ursvik Ultra, som gick av stapeln för tionde gången. I vanlig ordning gick starten vid midnatt på mestadels obelysta stigar (5 x 15 km i Ursvik Extrem-spåret) och det var ca 50 startande i långa klassen samt ett 20-tal i 45 km klassen och några stafettlag. Som tur var hade isen smält i spåret så man slapp åka skridskor nerför backarna. Att springa över rotbeklädda stigar i mörker är nog spännande ändå. Vädret var så bra det bara kan bli – ca 5 grader varmt på kvällen, framåt småtimmarna var det något frostigt och på förmiddagen fick vi som var kvar länge i spåret en liten regnskur. Det var en klar natt med månsken och dimma över fälten. Önskar jag kunde förmedla bilden av den upplysta tomma tunnelbanan som susar förbi vid halv fyra på morgonen över fälten, eller den glödande solen och fågelkvittret i gryningen vid sextiden – det är Ursvik Ultra för mig.

Ultraben...

Tack vare den snörika vintern och andra orsaker har jag legat väldigt lågt med löpning i några månader. Tänkte dock att skidåkningen gett mig uthållighetsträning som skulle ta mig runt Ursvik. Första varvet gick bra, pannlampan lyste upp min väg och allt kändes bra. På varv 2 hade jag sällskap av en kille, vilket gjorde det mer lättlöpt och han lyste även upp tillvaron och spåret för mig - jag hade lite hjälp av hans lampa då min gick ner på sparlåga redan i början av andra varvet. För första gången hade jag förberett mig och lånat en reservlampa att ha på tredje varvet när min inte räcker längre, för att slippa springa i mörker, men hade inte räknat med så tidig blackout så det blev ändå ett varv i halvmörker. Varv 3 är alltid det tyngsta – man börjar bli trött, det är fortfarande mörkt och det är en lång väg kvar. Men jag hade sällskap en stor del av varv 3 också. Snubblade dock på en rot och stupade lite illa – resultatet blev ett stukat finger och ett blåslaget knä. Inga problem att springa men jag tappade farten, och därmed sällskapet som var betydligt piggare än mig, efter det. Det är skönt att gå ut på fjärde varvet – då har det ljusnat så man slipper pannlampan och man ser var man sätter fötterna. Dessutom blir det som att springa en helt ny bana eftersom man faktiskt ser hur det ser ut. Jag var pigg i huvudet men benen ville inte riktigt göra som huvudet ville – dåligt löptränade benmuskler och så gör nog de kilon jag gått upp över vintern inte saken lättare. Femte och sista varvet startade jag dock med energi och, vad jag upplevde, som relativt bra fart. Kände mig riktigt pigg i huvudet fram till 69 km – när det var 6 km kvar kom väggen. Det var som om någon drog ner rullgardinen – jag stapplade fram i knapp styrfart. Det måste ha sett rätt komiskt ut – ett par som var ute och promenerade gick ifrån mig när jag försökte springa. Tryckte i mig gel för att försöka få igång kroppen igen, men det var helt omöjligt. Det var skönt att inte väggen kom tidigare, 6 km tar man sig fram på ganska kort tid ändå. Jag minns ett år när rullgardinen åkte ner redan efter 30 km, då var det tungt! Jag tog mig i alla fall i mål på knappt 10 timmar, något sämre resultat än en del tidigare år, men jag är ändå jättenöjd att ha tagit mig runt! Det sista varvet hade jag släppt alla filosofiska tankar om meningen med livet och andra djupa frågor och tänkte endast primitiva tankar om vad jag skulle äta när jag kom fram så den grillade korven arrangörerna bjöd på vid målgång satt fint!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:19 Skribent: Mimmi Andersson

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info