Hoppa till sidans innehåll

Bellmanstafetten


Det var ett nervöst gäng (Roger, Christian, Per och Hans) som satte sig i bilen och körde ner till Stockholm för att möta upp med Ylva och sedan springa Bellmanstafetten. Nervositeten hade sin grund i att det var lite ovisst hur formen var här och där. Per hade till exempel varit förkyld dagarna innan loppet och Hans hade en hel del tuff träning i benen. Nervositeten steg ytterligare när bilen närmade sig Stockholm då köerna på E4:an snabbt växte och tiden började rinna iväg. Att Ylva började bli lite nervös för att vi inte skulle komma fram i tid märktes på de allt intensivare telefonsamtalen. Till slut kom vi dock fram och stafettpinne kunde hämtas ut och uppvärmning inledas.

 

I år sprangs Bellmanstafetten över två dagar, torsdagen den 26 och lördagen den 28 augusti. Torsdagens tävling samlade drygt 1000 lag som sprang 5 x 5 kilometer. Mixedklassen som ULK-laget sprang i var den klart största med 816 lag som gick i mål.

 

Ylva var först ut på startsträckan. Hon kunde ha fått en lättare uppgift då motståndet på hennes sträcka bland annat bestod av Henrik Skoog och Fredrik Uhrbom. Men Ylva klarade första sträckan galant och kunde lämna över stafettpinnen till Per efter 18:44. Per hade, som redan nämnt, varit förkyld dagarna innan loppet och var lite orolig för att ta slut under loppet. Hans oro var dock obefogad, Per höll mycket god fart hela vägen och växlade till Hans efter 17:25.

 

Alla tre klasser (herr, dam och mixed) sprang samtidigt och då man redan efter två sträckor började varva löpare var det svårt att se hur laget låg till i loppet. Speakern hävdade att ULK-laget låg med i täten vid växlingen mellan Per och Hans så ett visst hopp till topplacering väcktes redan här. Hans genomförde sin sträcka på ett utmärkt sätt och kunde lämna över stafettpinnen till Christian efter 18:49. På fjärde sträckan började bli riktigt tjockt med löpare i spåret som skulle varvas med en hel del slalomlöpning och följd. Trots det kunde Christian växla till Roger efter 17:17.

 

Vid den sista växlingen anande vi att det kunde bli en riktigt bra placering, kanske till och med seger. Roger klarade sin sträcka med bravur och kunde ohotad föra ULK-laget till seger drygt fem minuter för nästa lag. Upploppet var kantat med marschaller vilket gav en nästan högtidlig effekt när Roger sprang in på upploppet som segrare.

 

Roger på sista sträckan

 

I väntan på prisutdelningen så intog vi vår picknick i den något kyliga skymningen. Under själva prisutdelningen genomförde arrangörerna en mindre kupp då de inför all publik avkrävde löfte om att vi fem skulle ställa upp som ledare för Team Stockholm maraton 2011 i Uppsala. Vi får väl se hur det blir med just den saken……

 

Glatt segrande lag efter loppet

 

Sammantaget så var Bellmanstafetten ett roligt lopp att springa. Stafett är en väldigt trevlig tävlingsform för oss löpare som ju annars mest tävlar individuellt. Vi får hoppas på fler ULK-lag både under Parloppet och Bellmanstafetten 2011.

 

Resultatet för ULK laget med sträcktider blev:

 

Sträcka         Löpare                                Sträcktid       Totaltid

1                    Ylva Odemark                       18:44              18:44

2                    Per Berg                               17:25              36:09

3                    Hans Furuland                       18:49              54:57

4                    Christian Dahlmann               17:17              1:12:14

5                    Roger Sernemyr                    19:20              1:31:33

Upplopp          Roger Sernemyr                    0:23               1:31:56

 

(För sista sträckans löpare tas två tider, dels efter fem kilometer och dels när han/hon passerar mållinjen som ligger 80 m efter tidtagningsportalen vid 5 kilometer, därav de två tiderna på Roger.)

 

P.S. Sofia: Fotografen ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitéen och lovar bättring till nästa gång.....

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:24 Skribent: Christian Dahlmann

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info