Hoppa till sidans innehåll

Sthlm halvmarathon


13 ULKare tog sig i mål i Stockholm Halvmarathon med resultat som följer:

 

468

» Pontus Aspenström (SWE)

1.30.30

484

» Charlotte Backlund (SWE)

1.49.39

3420

» Laurent Duda (SWE)

1.51.45

1653

» Mats Lambe (SWE)

1.41.23

1930

» Erik Lundström (SWE)

1.43.00

88

» Jenny Lyck (SWE)

1.36.44

2957

» Peter Lyttkens (SWE)

1.49.09

1098

» Helena Saarela (SWE)

1.58.14

285

» Martin Syk (SWE)

1.27.53

898

» Björn Söderberg (SWE)

1.35.33

2522

» Pär Thorell (SWE)

1.46.23

657

» Anders Toll (SWE)

1.33.14

1604

» Henrik Örtenvik (SWE)

1.41.03

 

Martin Syk och Charlotte Backlund har skrivit vars en rapporter från loppet, mycket trevlig läsning nedan. (bilder kommer inom kort)

 

Lördagen den 11 september sprang jag mitt tredje Stockholm halvmarathon. Två timmar innan start var jag på plats i kungsan och mötte upp med bland annat Lottie, Ylva, Jenny från klubben. Som alltid var det mycket folk och god organisation. SMHI hade lovat växlande molnighet under loppet, men det såg ut  som att det skulle kunna bli regn. Kvart över tre promenerade jag över strömbron och började värma upp och tänja. Kort före start träffade jag Jenny vid B-gruppens inhägnad. Sen var det enligt speakern uppvärmning, men var sjutton var den någonstans? Från B-gruppen såg man tyvärr ingenting av den. Jag försökte skutta runt lite på egen hand och var hyfsat varm när vi släpptes upp på strömbron med ca 1 minut till start. Något startskott hörde jag inte, men väl en rundgång typ tre sekunder lång.

Då var vi iväg. Min plan var att gå ut lugnt de tre första km på ca 4.20 för att sedan öka takten. Det kändes väldigt skönt att inte vara stressad att hitta farten direkt. Det är trots allt ganska trångt i inledningen. Första 5 km gjorde jag på 21,21 och när vi kom upp på Norrmälarstrand försökte jag öka farten ytterligare med förhoppningen att nå 10 under 42,42. Det lyckades jag med och tog 10km på 42.12. Vid ca 12 km på riksbron stod brorsan och hejade. Han stod precis innan man kommer över till gamla stan och gav mig energi att ta mig över till Södermalm. Någonstans här lämnade jag även 1:30 ballongen bakom mig och solen tittade fram. På skeppsbron kom det någon gubbe springande i motsatt riktning som ropade att vi skulle gå in på 1:27 om vi fortsatte i tempot. 

Passeringen av 15 km visade att jag återigen hade ökat lite, nu 20.42 på tredje femman. Jag började stålsätta mig för det lite mer kuperade äventyret på Södermalm. Här gällde det att hålla i, tänkte jag. Metodiskt och kontrollerat uppför med mycket armar och rulla på lätt utför. Mellan 17-18 km passerar man Tantolunden i lite motlut. Där hade jag en svacka och kände mig ganska sliten. En man som sprang förbi mig på Maria bangata såg att jag kollade klockan och meddelade att nu är det bara 3 kvar. Jag blev peppad av det och försökte hålla  jämna steg med honom. Från 19 kilometer lutar det i princip nedför hela vägen  till Norrbro och jag släppte på allt jag förmådde. Krafterna höll hela vägen och räckte till och med till en spurt. Tiden visade 1:27:53, vilket är nytt PB för mig. Kände mig lite vinglig i målområdet och glömde nästan att lämna in chippet, men var lycklig och hög på loppet. 

/ Martin Syk

 


Innan loppet samlades ett gäng bestående av mig, Jenny, Ylva, Martin och min klasskamrat Josefin  i Kungsträdgården.  Temperaturen  var behaglig och de orväckande mörka molnen som hade tornat upp sig bakom slottet försvann. Innan starten kunde man skymta en blå himmel.  I vanlig ordning blev det bråttom till toakön men hann in i startfållan i god tid innan startskottet gick.

 

För mig var detta mitt femte Stockholm Halvmarathon och man kan tycka att jag borde ha hyfsat bra koll på banan vid det här laget. Men efter första kilometern var jag ganska vilse och någonstans på Kungsholmen hade jag ingen som helst aning om var jag var. Min tanke inför det här loppet var att jag skulle förbättra min tid från Sunne Halvmarathon i våras på 1.48.36. De första fem kilometrarna gick enligt tidsplanen men benen ville inte riktigt vara med idag och jag började halka efter tidsschemat den kommande milen.  Innan jag sprang ut på Söder mötte jag dameliten som då var på väg att springa in mot mål. Det var kul att se och ett tag var jag så uppslukad av omgivningen att jag knappt märkte att kilomtrarna flöt förbi. Helt plötsligt var det bara sex kilometer kvar till mål. Vid det här laget insåg jag att jag inte skulle lyckas slå Sunne-tiden men att jag kanske ändå skulle klara av att förbättra min tid från förra årets lopp. Klockan visade på 1.39-någonting när jag passerade 19-kilomtersskylten, jag lyckades öka farten något sista biten och sprang i mål på 1.49.39. Överlag är jag ganska nöjd med årets lopp. Det blev förvisso inget nytt personbästa men förbättrade ändå min tid från förra året med dryga två minuter.

/ Charlotte Backlund

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:25 Skribent: Christian Dahlmann

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info