Hoppa till sidans innehåll

Uppsala monster tur


Uppsala Löparklubb var aktiva på flera sätt än under Kung Björn loppet lördagen den 18 september. Detta genom Fredric Sandh som vann Uppsala Monsterturs ultralopp i stadsparken över 50KM, genom Peter Evansson, som blev 2:a på distansen med en putsning av det personliga rekordet med över 20 minuter samt Sven Molin som genomförde 100K på ett förtjänstfullt sätt.  Nedan följer Fredrics berättelse från dagen:

 

”Den 18:e september arrangerades Uppsala Monster Tur, 100 km och 50 km, för fjärde gången. Tävlingen var värd för Riksmästerskap i 100K. Uppsala Löparklubb var representerat av mig Fredric Sandh (100K och 50K), av Peter Evansson (50K) och av Sven Molin (100K).

 

Tävlingen gick centralt i Uppsala och det var en varvbana på 2,5 km som man skulle repetera 20 gånger (50K) respektive 40 gånger (100 K).

 

Målet var att vinna 50K samt att göra en så bra tid och placering som möjligt på 100K. Eftersom jag tidigare aldrig hade sprungit längre än 50 km ville jag också uppleva något nytt.

 

Jag hade formtoppat perfekt och första milen gick på cirka 46:40. Det fortsatte bra, men efter tre mil fick jag skarp smärta i höger knä, vilket tyvärr sänkte tempot. 50 km gick på 4:33:03 (Klubbrekord), vilket räckte till seger i herrarnas 50K.

 

För fortsättningen, 50 km till, var krisen ett faktum och jag övervägde att bryta på grund av knäet. Men om man har betalat anmälningsavgiften och dessutom kommer från Småland, så är det ju absolut inget alternativ. Således blev det ett långt stopp på 30 minuter där jag vilade, åt, drack, fick massage och fixade till skon till det bättre.

 

Därefter gav jag mig ut på varvbanan igen och lyckades att komma i gång. En försvårande omständighet var att det började ösregna och att delar av banan blev lerig och vattenfylld. Trots omständigheterna fungerade löpningen förvånansvärt bra. Under pågående 100K-lopp blev det prisutdelning för 50K. Det var ett trevligt avbrott och extra roligt med sällskap av Peter, som vann andrapriset.

 

Sluttiden på 100K blev 11:06:04 (Klubbrekord), vilket räckte till en fjärdeplats bland herrarna i Riksmästerskapet

Uppdaterad: 12 OKT 2010 20:55 Skribent: Christian Dahlmann

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info