Hoppa till sidans innehåll

Kraftloppet Finspång


Kraftloppet 72 km i Finspång är en tävling där medlemmar i Uppsala LK tidigare har gjort bra ifrån sig både individuellt och i stafett.

 

I år var det min tur att försvara klubbäran där. Så särskilt ärofullt blev det dock inte för mig då allt slutade med en ordentlig genomklappning.

 

Lördag morgon 08 30 gick starten och vi var dryg 20-talet löpare som gav oss iväg. Jag tog det lugnt och la mig sist redan från början. Första 4 km gick genom skogen och där gick det sakta. Sedan kom vi ut på landsvägar och där gick det lätt. Jag gled fram i ett behagligt 6:30-tempo genom ett vackert landskap och allt kändes bra.

Stannade till vid vätskestationerna och åt och drack; sportdryck, banan och en bulle ibland. Så flöt det på i 45 km. Då kom väggen. Jag tappade allt: Fart, ork, känsla. Det enda som var kvar var viljan att fullfölja. Jag orkade bara springa korta bitar innan det gjorde för ont och jag måste börja gå.

För att ta mig framåt började jag med 30-30 intervaller; 30 sek. löpning 30 sek. gång. På det viset kämpade jag mig framåt medan jag passerades av pigga stafettlöpare som gav mig uppmuntrande tillrop. När det var 8 km kvar sprang den sista stafettlöparen om mig och jag var ensam kvar på banan.

Nu fick funktionärerna jobba för att få mig på rätt väg mot målet och uppmuntra mig i min kamp. Nu var det bara genom centrala Finspång kvar innan jag var framme vi arenan och kunde gå i mål. Där fick jag min medalj och en tröja som bevis på att jag hade genomfört Kraftloppet.

 

/Sven Molin

 

Resultat

1 Jonas Schedin IK Akele 05:28:09

15 Sven Molin Uppsala LK 09:14:04

 

Uppdaterad: 25 AUG 2011 07:05 Skribent: Sofia Bureborn

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info