Hoppa till sidans innehåll

Uppsalaspelen


Om en debut på 1500 m, av Salvador Rincon

Uppsalaspelen2
Uppsalaspelen1
 

Jag hade aldrig tidigare sett sådana skor, såna med spikar under. Jag köpte mina först några timmar innan starten av min första tävling på bana, på en distans som jag aldrig hade tidigare sprungit. Endast på tv:n hade jag fått kontakt med distansen, så att säga när man tittade på El Guerouj, Fermin Cacho eller Reyes Estavez bland annat. Det såg mycket lättare ut på TV:n.

 

En gång på starten observerade jag några saker, som i och för sig, jag antagit sedan tidigare. Jag var störst av alla!! Mina 76 kg och 1,74 m lång gjorde att jag nog såg fyrkantig i jämförelse med mina rivaler. Jag såg ut som en 100 meters- eller max 400 meters-löpare (se bilden) Jag var också äldst, löpargubben!! En annan skillnad mellan dem och jag var att de hade tränat, jag ..... inte. Vätternrunda, en del cykelpass och någon seg löparrunda var allt.

 

De första 300 m, hänge jag med bakom en kille från Gotland. Afrikanerna, med kaninen inklusive, hade redan flugit iväg. De sprang i samma tempo som jag springer 200 m. Andra och tredje varven var de värsta. Jag blev inhämtad precis vid målgång för afrikanerna. De hade sprungit 1500 meter på 3´38". Jag hade fortfarande 400 meter kvar. Då kändes det rätt skönt, då var det bara köra på fullt gas till målet. Publiken var mycket härligt och applåderade min prestation, även min dotter såg rätt nöjd ut!!

 

5´10" var min tid vid målet. Jag är väldigt nöjd, trotts medioker tid, vet jag att det finns oerhörda utvecklingsmöjligheter. Som otränad löpare och fd. elitcyklist det är vara tacka att man kom i målet.

 

*Jag hade tyvärr inte mina löparkläder från ULK då de finns på tryckeriet hos Stadium :-(

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:24 Skribent: Sofia Bureborn

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info