Hoppa till sidans innehåll

Ett fall framåt i Frankfurt


Här kommer en liten berättelse från Frankfurt:

Hårdsatsningen på att klara sub 3h på maran i Stockholm höll halvvägs men slutade i stora problem med kramp. Jag funderade därför på om jag kunde göra ett nytt försök senare på året. Efter genomgång av en massa olika lopp som föll bort av blandade skäl föll valet till slut på Frankfurt. En erkänt platt och snabb bana i slutet av oktober då sommarvärmen inte skulle störa. Jag flög in från London kvällen före och fick en natts ordentlig sömn.

Frukosten på hotellet var dock inte riktigt som jag tänkt mig så jag kompletterade med diverse sportdrycker och energibars. Tyvärr var detta lite väl sent inför starten 10:30 så även om jag kom iväg med hyfsad fart blev jag illamående strax före 5 km. Detta sänkte farten och tankarna började mala om att bryta loppet. Efter några km till bestämde jag mig för att prova något mer radikalt så jag stannade och kräktes, men inte länge nog så det fick bli ytterligare en gång strax efter 10 km. Efter detta kände jag mig mycket piggare och kunde öka farten till nästan den avsedda runt 4:15 min/km.

Eftersom jag redan tappat en del tid så hade jag lite svårt att verkligen motivera mig att köra på för fullt. Jag räknade dock fram potentiella sluttider i huvudet och tyckte att 3:07 låg inom räckhåll. Det gjorde det också länge men sista milen började jag känna stelheten i musklerna och jag kunde inte riktigt hålla uppe farten så de sista 7 km blev tempot ca 4:45. Att vinden tilltagit hjälpte inte heller men det reviderade målet att klara 3:10 gjorde att jag kämpade på rejält. Planen var att de sista 200 metrarna lägga på en ordentlig spurt men precis vid 42 km gjorde banan en sista 90 graders sväng och man sprang rakt in i vad som kändes som halv storm. De allra sista 50 m var dock inomhus och då var det klart. Ett nytt PB på 3:09:43 och för första gången under 3:10 (motsvarande 4:30 tempo)!

Ganska långt från sub 3 alltså men ändå ett fall framåt och nytt PB trots en del problem. Om allt stämmer så känns 3:05 inom räckhåll men för sub 3 krävs nog ytterligare träning för att komma till en ny nivå. Detta i kombination med målet att äntligen få en silvermedalj på Lidingö 30 km och att genomföra Ultravasan på ett rimligt sätt ska väl vara tillräckligt med motivation inför vinterträningen ;-).

Frankfurt marathon är ett välorganiserat lopp med stor potential för att sätta PB. Det går att bestämma och anmäla sig sent (även om kostnaden stiger successivt) vilket är en fördel jämfört med t ex Berlin. Staden är dock inte så spännande men om löpningen är det viktigaste kan jag rekommendera ett deltagande. Själv hoppas jag kunna delta i Växjö nästa år vilket jobbet satte krokben för denna gång.

Mitt nästa lopp blir Borås 6-timmars 9 november då jag hoppas att sätta nytt klubbrekord. Därefter Stockholm Rogaining med Kerstin (6-timmars orientering) och sedan blir det Bore cup och då hoppas jag träffa på många löpare med ULKs linne.

Hälsningar, Anders Toll
Uppdaterad: 01 NOV 2013 17:02 Skribent: Steffen Weckner
Epost: This is a mailto link

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info