Hoppa till sidans innehåll

Träning


Klubben har gemensamma träningar tre gånger i veckan. Passen ska vara anpassade för hela spannet från motionärer som springer kring 55-60 minuter på en mil till de som springer under 40 min på milen.

Grovt indelat, så fokusera vi på följande utvecklingsområden:

  • Syreupptagningsförmåga (VO2max intervaller, Tröskelintervaller)
  • Nyttjandegrad (Tröskelintervaller)
  • Löpekonomi (Långpass, Styrkeintervaller, Tröskelpass)
  • Löpstyrka (Styrkeintervaller, Löpskolning, Spänstövningar)

Förutom den rena träningsmässiga aspekten av våra träningar, så vill vi också skapa en gemenskap och en inspiration i våra träningar, så att du känner dig välkommen och hemma i ULK. Därför lägger vi stor vikt på att:

  • Uppvärmningen och nedvärmningen sker gemensamt och i lugn tempo, så att vi håller ihop gruppen
  • Intervallpassen är upplagd på ett sätt, så att vi samlas under passet, så att vi även där hålla ihop gruppen så bra det går. 

Träningstider, information om samlingsplatser och själva träningspass hittar du på hemsidans träningskalender - nyheter på hemsidan och på FB gruppen "Uppsala Löparklubb"

 

Vi sprida informationen och nyheter om träningarna främst här på hemsidan men också på facebook-gruppen "Uppsala Löparklubb"

Några nyheter än så länge är:

  • Vi håller en träningplan uppdaterad på hemsida där man kan se vilka pass som kommer i veckan (på träning/träningskalender ser du hela årsplanen så långt den är kommen)
  • Minst 2 ledare på utomhuspassen, 1 ledare på inomhuspassen och minst 1 ansvarig på söndagen. Vi hoppas att flera som ofta deltar på träningarna också vill hjälpa till att leda våra pass. Ledare kan räkna med subventionerade utbildningar och bidrag till anmälningsavgifter
  • Under tisdags- och torsdagspassen, så lägger vi också en del träningstid på utvecklingen av löpteknik, koordination, balans och styrka. Syftet är att förbättra löptekniken, löpekonomi, minimera skaderisken genom att öka löpstyrka, men också för att det är väldigt kul

Men för att vi ska lyckas med allt detta behövs deltagande, engageman och mycket feedback från klubbens medlemmar och alla andra som provar våra träningar. Så hör gärna av dig om du har synpunkter och förslag om allt som gör våra träningar.

 

Uppdaterad: 12 APR 2017 14:38

Vill du bli medlem?

Läs om klubben här.

Stöd klubben genom att gå till Gräsroten och ange Uppsala LK  som din favoritförening när du spelar på svenska spel.

Stöd ULK när du handlar på nätet!


Här hittar du sponsorhuset REA-kampanjer

Ladda ner Sponsorhuset-appen! Nu finns Sponsorhuset som App att ladda ner på för både iOS och Android. Med appen på din telefon och surfplatta blir det mycket enklare att stödja Uppsala Löparklubb när du ska beställa saker på nätet. Ladda ner den här och kom igång!
App Store och Google Play

Besök Uppsala Löparklubb
på Facebook 
 
Kontakta admin för att bli inbjuden till facebook-gruppen

Whatsapp-grupp

Postadress:
Uppsala LK
C/o Tomas Thim, Slöjdgatan 21
75238 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalaloparklubb@gm...

Se all info