Hoppa till sidans innehåll

Crosskolan


Crosskolan körs normalt sett 2ggr per år (en på våren och en på hösten). Ca 6-8 tillfällen per termin. 

Crosskolan är öppna för barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig köra motocross. Det brukar delas upp i olika grupper för att nivåerna skall vara så jämna som möjligt. Det finns ingen övre eller nedre gräns för storlek på motorcykeln annat än för barn och ungdom. 

Crosskolan är också utmärkt för den förälder eller anhörig som vill lära sig mera om motorcyklar, så som service, reparationer osv. Man kan också på crosskolan få tips om utrustning och annat.

Första träningsdatumet (tillfället) är gratis då man kan prova på och se om det är något för just denna förare. Hoppar man på från och med tillfälle två och framåt så betalar man direkt för hela terminen. Det går inte att betala exempelvis 100 kr per gång. Avgiften betalas på plats, dvs senast vid andra tillfällets inskrivning. Kontanter, swish eller kortbetalning går bra.

Terminsavgift för 7 ggr:

500kr för medlemmar

700kr för icke medlemmar.

Är man ny på crosskolan så är man på plats 17.15 vid sitt första tillfälle då inskrivning och betalning sker. För de som redan är inskrivna från föregående tillfällen går 17.30 bra. 18.00 börjar uppvärmingen. OBS! Vid varje terminstart behövs en ny inskrivning. 

För barn upp till och med fyllda 12år som skrivs in i SVEMOS Guldhjälmskoncept i samband med crosskolan, ingår en helförsäkring som i dagsläget (2019) går via IF Skadeförsäkring. Det är olika om vi hinner köra en guldhjälmsutbildning eller inte då den ska löpa över minst tre månader och varje termin oftast bara löper över två månader. Kontakta ansvarig för mera information om detta inför varje termin.

För barn upp till och med fyllda 12år som bara går crosskolan, ingår en halvförsäkring via Uppsala MKs (SVEMO) banlicens. Också denna försäkring går via IF Skadeförsäkring.

Barn, ungdom eller vuxna från 13år behöver vara medlemmar i en SVEMO-ansluten klubb och antingen ha en s.k klubblicens (för träning och klubbmästerskap) eller tävlingslicens där ett grundläggande försäkringsskydd ingår. Tänk på att helst teckna en tilläggsförsäkring då försäkringen i licensen bara ger ett grundläggande skydd. För att teckna en privat tilläggsförsäkring så kontaka gärna SVEMOS försäkringspartner.

Angående Guldhjälms-utbildning och licens
Guldhjälmslicens krävs oftast (upp till respektive klubb) för att få träna vid andra tillfällen än cross-skolan och på andra banor för barn/ungdomar som är under 12 år och då inte kan plocka ut en klubblicens. För att få en guldhjälm-licens måste du ha gått igenom cross-skola med guldhjälmsutbildning inlagd. Det sker normalt sett varje år på cross-skolan men Uppsala MK går ut med det i samband med att cross-skolans datum presenteras. Man måste gå 2 terminer för att kunna få ut GH-licens. Antingen vår+höst, eller höst+vår går också bra.

Vid frågor hör av er till Per Åkerlund eller This is a mailto link

Uppdaterad: 19 AUG 2019 22:13 Skribent: Uppsala MK

 

Facebook för UMK-medlemmar

Ej Uppsala MK-medlem

Postadress:
Uppsala MK - Motorcykel och Snöskoter
Vaksala Lunda Norrhagen 74
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info