Hoppa till sidans innehåll

Försäkringar


För barn upp till och med fyllda 12år (dvs barn som inte fyllt 13år) som skrivs in i SVEMOS Guldhjälmskoncept i samband med crosskolan, ingår en helförsäkring som i dagsläget (2019) går via IF Skadeförsäkring. Det är olika om vi hinner köra en guldhjälmsutbildning eller inte då den ska löpa över minst tre månader och varje termin oftast bara löper över två månader. Kontakta ansvarig för mera information om detta inför varje termin.

För barn upp till och med fyllda 12år (dvs barn som inte fyllt 13år) som går en vanlig crosskola, ingår en halvförsäkring via Uppsala MKs (SVEMO) banlicens. Också denna försäkring går via IF Skadeförsäkring.

Barn, ungdom eller vuxna från 13år och uppåt behöver vara medlemmar i en SVEMO-ansluten klubb (Uppsala MK) och antingen ha en s.k klubblicens (för träning och klubbmästerskap) eller tävlingslicens där ett grundläggande försäkringsskydd ingår.

I Prova-på-licensen (max 3st per person och år, á 150:-) som normalt sett finns att köpa i kiosken inför träning ingår helförsäkring. Kollat först att det faktiskt finns då dom tillfälligt kan vara slut. Träningsavgift tillkommer. Prova-på-licens kan nu också köpas digitalt via https://www.provapasvemo.se/

En licens tar du själv och ordnar via ta.svemo.se så fort du blivit medlem hos Uppsala MK och vi mailar ut dina inloggningsuppgifter till SVEMO TA. Vi hjälper dig självklart också med att guida dig till rätt licens om du har några frågor.

De flesta som bara vill träna motocross och är från 13 år och uppåt klarar sig på den såkallade klubblicensen. Med den får du träna på samtliga SVEMO-ansluta motocrossbanor i Sverige (mot avlagd träningsavgift såklart). Du får träna både Enduro och Motocross oavsett vilken utav grenarna du plockar ut klubblicens för, men du får bara köra klubbmästerskap (KM) för just den grenen licensen är för.

Tänk på att gärna teckna en tilläggsförsäkring då försäkringen i din personliga licens (eller för barn under 13 år via banlicensen) bara ger ett grundläggande skydd. För att teckna en privat tilläggsförsäkring så kontaka gärna SVEMOS försäkringspartner. De flesta vanliga olycksfallförsäkringar täcker inte in extremsporter och dom ger också företräde till om det finns en försäkring från exempelvis SVEMO som då i vissa fall gäller som halvförsäkring. Se till att få prata med en skadereglerare på ditt försäkringsbolag för att vara säker på om just din olycksfallsförsäkring täcker träning och tävling inom motocross.

Här finns information om SVEMO försäkringsvillkor

Kontaktuppgifter försäkringsinformation: 

Vid skada:

  • Du som skadad eller vårdnadshavare ska omedelbart efter olycksfallet anmäla till domare/supervisor eller ansvarig ledare (träningsansvarig, öppningsansvarig).
  • Därefter anmäler skadad eller vårdnadshavare olyckan till försäkringsbolaget If skadeservice på 08-527 53 030 eller mail This is a mailto link. (Uppge namn, personnummer, telefonnummer, e-post samt datum, plats och händelseförloppet).

 

Uppdaterad: 19 AUG 2019 22:14 Skribent: Uppsala MK

 

Facebook för UMK-medlemmar

Ej Uppsala MK-medlem

Postadress:
Uppsala MK - Motorcykel och Snöskoter
Vaksala Lunda Norrhagen 74
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info