Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande gällande 50cc och nybörjare utan Guldhjälmslicens på stora MX-banan.

01 APR 2020 10:06
Förtydligande gällande 50cc och nybörjare utan Guldhjälmslicens på stora MX-banan.

  • Uppdaterad: 17 APR 2020 12:12

Förtydligande gällande 50cc och nybörjare utan Guldhjälmslicens på stora MX-banan.

Dessa får INTE köra på stora banan i dagsläget, utan för det har vi aktivitetsområdet vid ladan. Händer det något på stora banan med dessa förare involverade, gäller inga försäkringar. Vi hjälps åt att hålla det.

Vårdnadshavaren har det yttersta ansvaret i valet av träningsgrupp men träningsansvarig har alltid mandat att hänvisa förare till den banan denne anser lämpligt för förarens körskicklighet.

Vill man som medlem i Uppsala MK och innehavare av 50cc eller nybörjare (ej innehar GH-licens ännu) prova på att köra på stora banan, kan man höra av sig till This is a mailto link så hittar vi tider för det.

Förrutom cross-skolan på måndagar, finns det t.ex möjligheter för dessa att ibland träna innan vanlig träning drar igång (måste föranmälas isf) samt onsdagar och fredagar. Ev också söndagar som satts av till nybörjare (lite speciellt nu i corona-tider dock).

För att Guldhjälmlicenserad förare ska få samköra med Ungdom på vanlig träning på vår stora bana, krävs att förare under kalenderåret fyller lägst 7 år och max 12 år. (13 år med GH-dispens, GH-tjejer max 15 år)

Skribent: Andreas Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

Facebook för UMK-medlemmar

Ej Uppsala MK-medlem

Postadress:
Uppsala MK - Motorcykel och Snöskoter
Vaksala Lunda Norrhagen 74
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info