Hoppa till sidans innehåll

Information angående Coronaviruset

13 MAR 2020 12:22
  • Skapad: 13 MAR 2020 12:22

På kort tid har coronaviruset förändrat vardagen för samhället i stort, med påverkan inom idrottsvärlden liksom även vår klubb. Nyhetsflödet är överväldigande. Vi försöker följa med i rapporteringen, inte minst för att förstå hur smittan påverka regioner som tidigt drabbats – vilka lärdomar kan vi dra? Situationen innebär en rad utmaningar och frågeställningar vi inte ställts inför tidigare. Flera kraftfulla åtgärder har vidtagits den senaste dagarna inom förbundssverige, vilket förhoppningsvis kan bidra att dämpa smittspridningen.

Med anledning av den uppkomna situationen kring Coronaviruset har Svenska skidförbundet beslutat att ställa in samtliga nationella tävlingar upptagna i tävlingskalendern. Det betyder att inga skidtävlingar kommer genomföras så länge som myndigheternas nuvarande förordningar och rekommendationer gäller. Vi i USLK:s styrelse har nära kontakt med både skidförbundet centralt och i regionen för att få stöd i hur vi ska hantera klubbens kommande träningsaktiviteter. Vi har även stämt av med läkare som vi har i klubben och sammantaget detta har styrelsen kommit fram till att försiktighetsåtgärder bör vidtas för att begränsa smittspridning, där en viktig åtgärd är att inte samlas i stora grupper. Vi beslutar därför att under de kommande veckorna inte genomföra några gemensamma träningar inomhus i klubbens regi. Vi tycker det här är tråkigt och vi förstår att det kan uppfattas som ett drastiskt beslut. Samtidigt handlar det inte längre bara om våra barns skidåkning - utan om att vi alla måste tar vårt samhällsansvar. Vi fortsätter att följa utvecklingen och återkommer när vi kan komma igång med våra ordinarie utomhus-fys vilket vi hoppas kan ske snart.

Vi rekommenderar att barnen fortsätter träna på egen hand eller tillsammans med kompisar, men att vara uppmärksam på att stanna hemma om man har symptom som tyder på luftvägsinfektion.

För de barn som tränar på UP så följer vi deras rekommendationer angående träning, och kommer informera i respektive träningsgrupp om det kommer information om förändring av träningen i UP:s regi.

Tack för visad förståelse och vi hoppas att vi kan ses snart under trevligare förhållanden.

/Styrelsen genom ordförande Olle Bergström

Skribent: Vibeke Höglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor