Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsprogram Uppland 2020


Nedan återfinns preliminärt tävlingsprogram för Uppland 2020.

Tävlingsprogrammet är en sammanställning över alpina tävlingar både inom distriktet samt ett urval av populära nationella tävlingar. Tävlingarna är indelade per åldersklass.

Tävlingsprogram Uppland 2020 

Notera:

2020-02-23: Upplands Alpina Kommitté (AK) har beslutat att Orsa Cup kommer att återinföras i tävlingskalendern. Detta motiveras av följande:

 • Under rådande förhållanden så kommer inga tävlingar att kunna genomföras i hemmabacken denna säsong.
 • Orsa Cup är en uppskattad tävling där många klasser är med vilket ger möjligheten att samla oss och göra en familje-helg inom rimligt avstånd där så många som möjligt från klubbarna kan få vara med och tävla.
 • AK Uppland har sedan tidigare fattat ett preliminärt beslut om att låta Orsa Cup sanktionera som DM SG om egna alternativ saknades.

 Detta innebär följande ändringar i tävlingskalendern för Uppland:

 • D/H17-: Orsa Cup SG 15/3 sanktioneras som DM SG.
 • U16: USM-kval SG tävlingen i Funäs den 19/1 kommer retroaktivt att sanktioneras som DM SG. Det hade givetvis varit önskvärt att detta kommunicerats innan tävlingen genomfördes och vi ber om ursäkt för att detta.
 • U14: LVC-kval 14-15/3, Orsa Cup sanktioneras istället för Stockholms tävling i Bollnäs samma dagar. Orsa Cup SG 15/3 sanktioneras även som DM SG.
 • U12: LVC-kval, Stockholms tävlingen i Sundsvall den 7/3 kvarstår men Orsa Cup 14-15/3 läggs till som LVC-kval åk för U12 = det blir 4 st LVC-kval åk till vilket betyder totalt lika många som för U14. Orsa Cup SG 15/3 sanktioneras även som DM SG.
 • U10: Upplandscupen tävlingarna i hemmabackarna i Uppland 7-8/2 och 15/3 ställs in och ersätts av Orsa Cup. I och med detta så kan Upplandscupen för U10 trots allt bli av med totalt 8 st kval-åk (DM-läger helgen vi hade i Björnrike inräknat).
 • U8: I och med att Orsa Cup inte innefattar någon U8 klass så blir det tyvärr inga fler tävlingsmöjligheter för U8 den här säsongen.
 • Alla: Utöver ovanstående så är alltså även KM 3/3 inställt.

 

2020-02-18: Tävlingsprogrammet är nu uppdateratmed följande ändringar

 • Pga försämrade förhållanden i Kungsberget så är Rossknocken U12 & U14 8/3 + U12 LVC-kval 7/3 flyttade till Sundsvall.
 • Anmälan till U12 LVC-kval 7/3 kommer inte att göras i separat tävling för Uppland i tävlingskalender (som tidigare komunicerats). Anmälan ska istället ske i huvudtävlingen dvs Stockholms LVC tävling. Upplands deltagare åker i den tävlingen som alla andra. Upplands åkare filtreras sedan ut separat efter utförd tävling dvs de kommer inte att tas med om de hamnar på pris-placering.
 • Träningsmöjligheter kommer att finnas fredag och lördag fm (och även efter tävlingarna om tid finnes)

2020-02-15: Tävlingsprogrammet är nu uppdaterat. Alla detaljer finns i den nya versionen. 

1) USM-kvalen GS och SL kommer att köras i Funäsdalen 7 och 8 mars. Det kommer erbjudas träning på em dessa dagar och man hoppas kunna genomföra tävlingarna under förmiddagen. På fredagen kommer det också finnas möjlighet att träna. Arrangerande klubbar är Mask och LidingöSK. Man kommer ta hjälp av Funäsdalensslalomklubb för tävlingarna. Det är en SL och en GS. Formella inbjudan är i pipeline. Man har undersökt mer närliggande orter men dom har alla indikerat att dom är osäkra på sitt snöläge och sin kapacitet att klara av ett USM kval den helgen.

2) Den 8 mars kommer SSLK genomföra Rossknocken i Kungsberget för U12 och U14. Det beslutades att flytta den planerade LVC  GS tävlingen i HSKs regi från den 14/3 till den 7/3 och förlägga den i Kungsberget. Därmed blir det en koncentrerad tävlingshelg för U12 och sedna blir det tävlingsfritt innan finalhelgen i Kläppen. Ansvarig för U12 GS tävlingen blir HSK och SSLK tillsammans.

3) U14 genomför sina planerade tävlingar den 14 och 15 mars i Bollnäs. Där kommer det vara en SL på lördagen och en GS på söndagen enligt tidigare beslut.

USLK kommer att stå som koordinerande klubb för de sanktionerade U14 tävlingarna 14-15/3 och RAK tar på sig ansvaret att vara koordinerande klubb för U12 tävlingen den 7/3. Precis som under tävlingarna 8-9/2 måste Upplands åkare alltså anmäla sig i "egna tävlingar" i tävlingskaldendern och dessa åkare kommer att starta efter Stockholms.

Ang kvarvarande Upplandscuper 3, 8, 15/3 samt KM så blir de med största sannoliket inte av men vi kommer att avvakta en vecka eller två till innan vi beslutar.

 

2020-01-28: Tävlingsprogrammet är nu uppdaterat. Alla detaljer finns i den nya versionen men här är några av de viktigaste (men inte alla) uppdateringarna. 

 • SL-DM (med undantag för U16) körs som kvällstävling i samband med GS-DM i Björnrike den 2/2. I samband med detta kommer även "lilla-SL" att arangeras för U8 & U10 som en del i Upplandscupen.
 • SL-DM för U16 kommer att vara USM-kvalet i SL som går i Klövsjö 9/2.
 • Tävlingarna 8-9/2 i Funäs/Hamra som arrangeras av Stockhokms distrik räknas som LVC-kval. Eftersom dessa tävlingar är Stockholms egna kval så kan Uppland inte administrativt åka som en del av deras LVC-kval dvs Upplands del av tävling kommer läggas upp i tävlingskallendern separat och koordineras av RAK. Upplands åkare kommer att starta efter Stockholms.
 • Stockholms LVC-kval 14-15/3 hanteras på samma sätt som tävlingarna 8-9/2, även här sköter RAK koordineringen med Stockholm.
 • SG-DM utgår i år.

OBS programmet kan komma att ändras igen beroende på hur säsongen utvcklar sig.

2020-01-18: Under den senaste veckan har det pågått en intensiv diskussion mellan klubbarna i Upplands distrikt samt mellan Upplands, Västmanlands, Sörmlands och Stockholms Distrikt kring hur säsongens tävlingar ska hanteras pga den uppkomna snöbristen.

Tävlingssäsongen är ett späckat schema och ambitionen har varit att de involverade klubbarna ska agera i synk med varandra och inte skapa överlappande och konkurrerande evenemang. Detta medför dock att de alternativ för lösningar som finns i viss mån blir begränsade.
Gemensamt i dessa diskussioner har varit viljan att genomföra så många tävlingsarrangemang som möjligt så att barn och ungdomar får chans att tävla men att minimera onödigt långa resor för lång väntan och lite åkning. Om den dåliga säsongen fortsätter vill alla klubbar prioritera tid på snö.
Här följer en sammanfattning av de beslut som fattats så här långt. Notera dock att precis som nämns nedan så kan planen ändras längs med vägen beroende på hur vädret utvecklar sig de kommande veckorna.
Mälarcupen (U12 & U14):
 • Vi satsar på att helgen 8-9/2 kommer att vara en Mälarcup-helg
 • Västerås är arrangör 9/2
 • Uppsala är arrangör 8/2 (vi byter alltså dag på Mälarcupen från sön till lör)
 • Båseberga är backup för Uppsala om Uppsalas backe inte är åkbar men Båsebergas är
 • Om snöläget inte tillåter lokala arrangemang helgen den 8-9/2 så kommer tävlingarna att ställas in och det blir då ingen Mälarcuptotal i år (TSLK kan fortfarande arrangera sin tävling som en enskild tävling)
 • Beslut fattas den 26/1 om Mälarcup-helgen blir av, detta för att klubbarna ska ha tid att ordna alternativa aktiviteter tex. träningsläger för helgen 8-9/2 istället.
Som ni ser så innebär detta att Länsförsäkringar Uppsala Cup kommer att bli påverkad antingen pga Västerås arrangemang av Mälarcupen den 9e eller om tävlingen blir helt inställd.
Om Västerås kör Mälarcup den 9/2 så kommer vi fortfarande att genomföra Länsförsäkringar Cup men då bara som en Upplandscup för U8 & U10 + prova på.
Upplandscupen (U8 & U10):
Precis som med Mälarcupen så ser det tveksamt ut med snöläget för Uppsala den 8/2 men det kan fortfarande finnas en chans att få till det.
Bålsta arrangerar sin tävling Sön 8/3, RAKs tävling den 26/1 slås ihop med deras tävling 7/3 dvs 4 åk.
Alltså ser den nya planen ut enligt följande
 • Lör 1/2 Björnrike
 • Sön 9/2 Uppsala
 • Lör 7/3 Kvisthamra (dubbeltävling med totalt fyra åk)
 • Sön 8/3 Bålsta
 • Sön 15/3 Uppsala
Reg4-Tour (U16, D/H17, Master):
Utöver ovanstående så beslutade man på Region4 mötet att alla Reg4-Tour tävlingar ställs in.

 

2019-10-02: Några kommentarer till årets kalender. Vemdals-slalomens flytt från v1 till v2 har orsakat ett antal följdeffekter i tävlingsplaneringen för hela Region4. läs därför kalendern extra noggrant i år så att ni inte missar någonting. Här är några relevanta ändringar.

 • DM-lägret och arrangemanget av DM och ”Lilla-DM” i GS är flyttat från v4 till v5.
 • DM GS U16 kommer även detta år inte att arrangeras i samband med DM-lägret i Björnrike. USM-Kval GS som arrangeras av JAK i Björnrike den 26/1 2020 kommer istället att få DM status för U16. För övriga klasser arrangeras DM GS som vanligt under DM-lägret.
 • SG-DM för samtliga klasser kommer precis som föregående år ske genom att en tävling utanför distriktet ges DM status. Tävlingsprogrammet kommer att uppdateras när det är bekräftat vilken tävling och datum för tävlingen är spikat
 • Pga den sena öppningen av Sunnerstabacken de senaste två vintrarna så har vi i samråd med RAK och BAK beslutat att de första två tävlingarna i Upplandscupen kommer att arrangeras av Bålsta och Norrtälje

Anmälan till de olika tävlingarna, såväl lokala som andra tävlingar sker vi Tävlingskalendern. Tävlingskalendern når du via fliken Tävling/Tävlingskalendern. För att få fram de olika tävlingarna kan man göra olika typer av sökningar. Exemplevis på region eller tävlingens namn.

Notera även att den infomation som står i tävlingskalendern gällande datum etc. är det som gäller!

Mvh

Tävlingskommittén

Uppdaterad: 02 OKT 2019 15:38 Skribent: Petter Wiberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Uppsala SLK - Skidor
Dag Hammarskjölds väg 270
75652 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

 

 

luthis

  

 Binab ny logga

Våra samarbetspartners:

 

Bildresultat för kn kontor