Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin E

Torbjörn och Martin springer Natt-OL

08 MAR 2012 17:19
Nattskubb från Turelund i Lunsen 12-03-07
  • Skapad: 08 MAR 2012 17:19

 

Torbjörn och Martin (som kommenterar nedan) från ett av våra nattskubb

 

Till 1:a: kompass men en massa fällen styrde oss norrut - vi skymtade husen och svängde österut och det blev en bättre väg. Spik på.

Till 2:a: Kompass mot stigen över den 1:a, sedan full fart mot NV längs stigen tills den svängde - svagare högerböj i verkligheten än på kartan men Torbjörn hade full koll. Jag kunde dock skönja vänsterböjen. Sedan upp till vänster i en storfin sänka - inga problem.

Till 3:e: Här blev det svår kartläsning i småkuperad terräng med många branter - inläsning på höjden före och säker kontrolltagning.

Till 4:e: Här var det bäst att följa sankmarkerna - därefter 2 mindre höjder och branten lyste "mot oss".
Här fick Torbjörn problem med sin utrustning men det fixade sig efter några minuter medan flera Linné-are kretsade kring oss.

Mot 5:an: Det var bara att följa höjdkanten och successivt gå upp på skrå och där satt den - återigen lite utrustningsbekymmer men återigen vidare.

Till 6:e: Här tänkte vi runda höjden till vänster men det såg bökigt ut - alltså över den fina hällmarken på höjden, ner i grönområdet, upp på nästa höjd ner i en sänka och upp igen och där " satt" branten nedanför fötterna på oss.

Mot 7:e: Nu var vi varma i kläderna, kompass på, bockade av sankmark, höjd, höjd, flack höjd och därefter kal höjd och där uppe satt den.

Till 8:e: Nu var det bara att fortsätta i samma stil rakt på, kom ner i sänkan före sankmarken och sankmarken styrde oss sedan rätt.

Mot 9:e: Nu var självförtroendet på topp - för mycket på topp och problemen skulle så småningom börja. I 1:a sankmarken styrde oss vegetationen norrut men inga problem  - stigen skulle klara oss. Den lilla höjden med stenen passerades men sedan såg jag ingen stig - Torbjörn signalerade att han ev. såg den, men vi fortsatte i kompassriktningen men terrängen styrde oss norrut - parallellfel på höjden och grönområde före. Vi kom således upp på fel höjdparti. I stället för att direkt gå ned till stigen bakom började vi leta stenar -  kunde läsa in oss på 2 stenar långt norrut men då hade det gått lite tid - ned på stigen - fick ej stigen direkt men så småningom - gick därefter upp i sänkan längre söderut och där satt den.

Sen "fullt ös" mot mål.

 

Några tidigare OL-löp finns under "Tävlings- och träningsarkiv"

Skribent: Martin Engqvist

  

LÄNKAR TILL UIF:S
ÖVRIGA SEKTIONER

 

Friidrott  Boxning

Handboll  Fotboll

 

Postadress:
Upsala IF - Orientering
c/o Thomas Kampf, Gläntvägen 13B
75756 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0760487007
E-post: thomaskampf.uppsala@...

Se all info