Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen 2020

27 MAR 2018 13:54
O-Ringen AB nobbar avtal om Mellersta Lunsen
  • Uppdaterad: 17 JUN 2018 19:49

O-Ringen AB har för 2020 planerat två etapper i Lunsen. Man hävdar att kostnaden för att revidera UIF:s karta över den del av Norra Lunsen (Mellersta Lunsen 22km2) som man avser att använda är densamma som för att rita en ny karta över området, Man är därför inte beredd att ersätta UIF för nyttjanderätten av befintlig karta.

UIF anser att vår karta håller hög kvalitet. Det aktuella området har reviderats 2015/2017 och senare uppdaterats till aktuell kartnorm. UIF har erbjudit O-Ringen AB nyttjanderätten av kartan mot en ersättning som är ca 60% av den ersättning som normalt utgår när man uttnyttjar varandras kartor enligt överenskommelse mellan Uppsala klubbarna.

Med motivet att det blir billigast har O-Ringen AB valt att rita ny karta och avvisar UIF:s erbjudande. Man hävdar dessutom att man efter genomförd tävling kan sälja den nyritade kartan och ytterligare reducera sin kostnad, Enligt egen uppgift har man redan fått ett bud vilket rimligtvis måste ha kommit från någon av klubbarna i Uppsala eller i närliggande kommuner.

UIF har sedan 50 år tillbaka ritat och underhållit en orienteringskarta över Lunsen.
Vid sidan av arbetet med att kontinuerligt revidera kartan har detta inneburit löpande kontakter med markägare och andra berörda. Vi kan inte på något sätt se att vi inte möter de krav som SOFT ställer på en förening som är registrerad som ägare till karträttigheterna över ett område. Vi ställer oss frågan vad som gäller när det finns två olika kartor över samma område vilket blir resultatet av O-Ringen AB:s handlande. UIF avser att fortsatt revidera och underhålla vår Lunsenkarta. Den är på många sätt central i vår verksamhet.

Styrelsen
Upsala IF OL-sektion

 Skribent: Jan-Erik Larsson
Epost: This is a mailto link

  

LÄNKAR TILL UIF:S
ÖVRIGA SEKTIONER

 

Friidrott  Boxning

Handboll  Fotboll

 

Postadress:
Upsala IF - Orientering
c/o Thomas Kampf, Gläntvägen 13B
75756 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0760487007
E-post: thomaskampf.uppsala@...

Se all info