Hoppa till sidans innehåll

Två lag tävlade i Eskilstuna V55 trippel (23/10)

25 OKT 2010 14:02
Vid gruppspelet, gick Birgith och Bengt Pålsson och Birgitta Wennerberg vidare till kvartsfinal, efter två vinster och två förluster i gruppspelet.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2010 14:14

För Birgitta Olofsson, Margareta Lind och Gunnar Sandberg gick det sämre, en vinst och tre förluster, bl a en mot Bengts lag (9-13).

Behållningen var Bengts lag i kvartsfinalen mot Fagersjö.
Fagersjö har några av landets mest meriterade V-55 spelare och figurerar lite överallt i resultatlistorna, bl a trea i SM för V55 trippel. Två av deras motståndarna är rankade 6:a resp 8:a i landet, dom var alltså skyhöga favoriter!
Efter ett imponerade spel från båda lagen i början, tänkte man att UPS kan inte fortsätta att prestera på den nivån hela tiden mot dessa skjut- och läggsäkra spelare. Jo men visst, alla spelade en fantastik boule, Birgith och Birgitta la in sina klot ett efter ett och Bengts skytte var minst lika säkert som deras om inte bättre! Vid ställningen 7-7 sköt Bengt bort deras poängklot, Birgitta la in och dom missade ett skott sen följde två perfekta lägg och 10-7 till Uppsala! Slutomgångarna var också välspelade och rafflande med  Fagersjö som segrare, 13-11.
För mig var det nog den mest välspelade match jag sett ett UPS-lag genomföra. Snacka om hedersam förlust!

En givande tävling med ett UPS-lag i framkant, trevlig gemenskap och lärorikt.

Gunnar

Skribent: Bengt-Åke Carlson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info