Hoppa till sidans innehåll

Lady´s Open 22/9 i Gävle

28 SEP 2012 10:28
Tre lag gick till A-slutspel, det fjärde till B-final.
  • Skapad: 28 SEP 2012 10:28

Upsala Petanque Club ställde upp med fyra dubbelpar i Lady´s Open, som spelades i Gävle lördagen den 22 september.

29 lag deltog. Tävlingsformen var C-pool med A och B-slutspel.

På grund av det ojämna antalet lag, blev det bara tre lag i tre av poolerna.

Det var hög klass på tävlingarna. De flesta av de bästa lagen i Svealand var på

plats.

Margareta Lind och Birgitta Wennerberg  kvalificerade sig direkt till A-slutspel genom två raka segrar mot Oppboga 13-7 och Silverbäcken 13-10.  I första matchen i A-slutspelet mötte de ett mycket duktigt par från LBJ och förlorade med 4-13. Det LBJ-laget blev så småningom tvåa i tävlingen.

Berit Ronnebjer och Karin Hellström och Karin Gustafsson och Birgit Pålsson behövde tre matcher för att gå till A-slutspelet.

Berit och Karin förlorade mot Oppboga med 8-13, vann sedan över Steel Boule med 13-4 och fick sedan möta klubbkamraterna Inga Stenbrink och Ebon Lundmark i utjämningsmatchen. Den matchen var mycket jämn. Lagen följdes åt och turades om att leda. Vid 11-10 till Berit och Karin avgjorde Berit genom att flytta lillen från klubbkamraternas klot, som ledde, till två av deras egna.

De vann alltså med 13-10.

I slutspelet fick de möta ett mixed lag från Klotskallarna och LBJ och förlorade med 6-13. Det mixedlaget gick sedan till semifinal.

Karin och Birgit fick tre tuffa matcher i poolspelet. De fick ta fram sitt allra bästa spel hela tiden. Första matchen mot Oppboga förlorade de med 11-13, den andra mot Silverbäcken vann de med 13-10 och utjämningsmatchen mot Hofors vann de med 13-10.

I slutspelet förlorade de med 7-13 mot ett LBJ-lag.

Inga och Ebon fick börja med att stå över och fick då en gratisseger med 13-7.

När en tävlingsfunktionär frågade, om de ville spela en träningsmatch mot ett annat lag, som också stod över, tackade de förstås ja. De mötte då ett lag från Silverbäcken, som hörde till Birgittas och Margaretas pool. Detta lag besegrade de med 13-4 efter mycket bra spel från båda.

Efter lång väntan fick de sedan möta det LBJ-lag, som skulle bli slutsegrare. (De vann sedan också trippeln dagen efter. ) Uppsalalaget hade inte mycket att sätta emot. LBJ var bättre i allt. Matchen förlorades med 3-13.

I utjämningsmatchen fick de sedan möta Berit och Karin (se ovan).

Efter den förlusten gick de till B-slutspel.

Eftersom det var ojämnt antal lag fick de stå över åttondelsfinalen och gick direkt till kvartsfinal.

Det blev en lång väntan igen.

I kvartsfinalen besegrade de ett Esplanadlag med 13-3 och i semifinalen ett lag från Silverbäcken med 13-3.

I finalen fick de möta Skönsberg.  Matchen var lång och jämnare än siffrorna visar.  Lagen tog bara 1 poäng åt gången hela tiden, men efter ställningen 6-6 var det bara Silverbäcken, som tog 1-poängarna.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att UPC har många bra damer i klubben, som kan mäta sig med de bästa i distriktet.

För Ebon och Karin Hellström var det debut i en så här stor tävling. För Karin var det faktiskt hennes första tävling överhuvudtaget.  Hon spelade bra för det mesta och är en stor talang, som vår klubb säkert kommer att få mycket glädje av.

Birgitta W och Margareta är ju ett väldigt komplett par. Båda kan lägga och skjuta bra.

Berit, som debuterade i Gävle för ett år sedan har utvecklats enormt. Då var hon en duktig talang. Nu är hon en säker spelare som både kan lägga och skjuta.

Karin G och Birgit har ju båda spelat länge, är duktiga och spelar bra ihop.

Birgit både sköt och lade bra och var också en mästare på att flytta lillen till rätt ställe. Karin sköt också ett bra skott, när Birgit för en gångs skull hade missat.

Ebon är en säker läggare och Ingas skytte fungerade rätt så bra den här dagen.

Som vanligt hejade lagen på varandra och hade trevligt tillsammans.

Klicka här för bilder.

Skribent: Bengt-Åke Carlson

web counter

Web Master: Bengt-Åke Carlson

This is a mailto link

 

Postadress:
Upsala Petanque - Boule
Inga Stenbrink, Stenhagsvägen 148
75260 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0184320456
E-post: This is a mailto link

Se all info