Hoppa till sidans innehåll

En hektisk helg

25 MAJ 2015 13:41
Så var denna "Varvshelg" avklarad med en stor funktionärsinsats från Utby IK. Här följer en sammanfattning med lite bilder...
  • Skapad: 25 MAJ 2015 13:41

”Helgen” började redan på Torsdagen för klubben med STAVgången. Ett arrangemang som lite försvinner i mängden som vi i Utby IK har huvudansvaret för. Närmare 1000 deltagare genomförde vandringen upp i vackra Änggårdsbergen. Vi var faktiskt ett 50-tal funktionärer som såg till att ingen av deltagarna gick fel och att dom fick medalj, kexchoklad, banan, vätska och en trevlig upplevelse.

stavvarvet15 
Uppvärmning inför StavVarvet 21/5 (foto Curre Ljung)

Den riktiga helgen började kl: 8.00 på lördag med STORA Göteborgsvarvet där Utby IK har huvudansvaret för starten. Vi började med ett 30-tal ”arbetare” iordningställde startområdet med kravallstaket, ATA-band och stagkäppar. Chef för hela proceduren är Mikael Romell som har en otrolig erfarenhet som startchef och utan Mikael vet jag inte hur vi skulle klara uppgiften?  Vi hade över 200 funktionärer som såg till att ”alla” deltagarna kom i rätt startfålla, kom iväg i rätt tid. Sist men inte minst packade vi ihop allt material och städade mer eller mindre kliniskt rent så att vägarna kunde öppna 15 min efter siste man gått i mål, det vill säga kl:19.15.

 

varvet15.utby2
Ett stort Tack till alla funktionärer!          (foto Roger Andersson)


Under tiden vi arbetade sprang löparna (i år ca: 47 000 löpare) och våra Elitlöpare slapp arbeta. Therese Olin hade störst framgångar med nytt personligt rekord, nytt klubbrekord och bästa Svenska i hela loppet med fina 1.16.05. Bäst bland herrarna med Fredrik Johansson på höghöjdsläger inför nästa veckas Marathon-SM blev Andreas Höye med 1.11.30 samt Nurray Yassin på 1.13.21.

På söndagen inga arbeten utan bara löpningar på 19 år och yngre i mellanvarvet och Lilla Göteborgsvarvet.

I mellanvarvet dominerade inte helt oväntat Suldan Hassan med seger i P17-klassen. Även Mohammed Mohamoud fick med sig en stor pokal hem efter 2:a platsen i P19. Ahmed Abdulahi var snabbaste 16-åring av alla. Även Alexander Waerme, Abdirahman och Mowlid gjorde fina lopp som visar att dom utvecklats och att återväxten är mycket god.

Skribent: Curt-Roland Ljung

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info