Hoppa till sidans innehåll

Erik Selin sponsor

17 JAN 2017 14:37
Erik var Utby IKs allra första sponsor sen jag kom till Utby IK år 2000 och har varit klubben trogen ända sen dess.
  • Skapad: 17 JAN 2017 14:37

Utby IKs klubbtidning har genom åren haft ett inslag där vi presenterat våra olika tränare. Nu fortsätter vi presentera våra kära sponsorer också. 

Erik Selin o jag ”träffades” första gången i IF Kville för si så där 32 år sedan. Jag som kanslist/tränare i IF Kville och han som aktiv. Erik var inte direkt en kille som var framfusig och gjorde heller inga större intryck mer än han verkade vara väldigt trygg i sig själv. Erik slutade efter några år i föreningen men jag visste att han fortsatte träna bl.a. med sin far som liksom jag också bodde i Tuve. Erik sprang några lopp bl.a. New York maraton men träningen var nog mest för hans eget välbefinnande och inte för att bli elitlöpare.

Erik var tidigt intresserad av ekonomi och en vacker dag såg jag honom stå i en servicebutik på Wieselgrensplatsen som han hade köpt. Redan i unga år var Erik intresserad av ekonomi och började mycket tidigt handlat med aktier. Han sålde butiken och satsade på en aktiehandelsplats nära Korsvägen. Erik hade den första s.k. Reuterskärmen i Göteborg, vilket betydde att man fick ändringar i aktiekursen i realtid. Vi andra fick vänta 15 minuter på text-TV när kurserna ändrades på den tiden.

Vid bankkrisen på 90-talet åkte Erik tyvärr med i konkurserna och fick börja om.

Nu blev det istället fastighetsaffärer som lockade Erik. Han gick nervös till banken med ett koncept och frågad om att få låna pengar till sitt första fastighetsköp och fick ja.

Nu 25 år senare är Erik en av Sveriges rikaste män som äger ett antal bolag med bl.a. Balter som ligger på finaste aktielistan.

Erik blev den första sponsorn när vi i Utby IK försökte starta en sponsorverksamhet och har fortsatt stötta föreningen allt sedan dess. Vi är naturligtvis evigt tacksamma för det stöd han gett oss genom åren.

Erik håller verkligen en låg profil och kan gå på gatan utan att alltför många känner igen honom. Har haft förmånen att käka lunch med honom med ojämna mellanrum och uppfattar honom som en väldigt jordnära, klok och i alla avseenden en helt vanligt man.

Vi hoppas naturligtvis att affärerna fortsättningsvis går bra och ger möjlighet ett fortsätta stötta vår kära förening.

Curre

 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info