Hoppa till sidans innehåll

Göteborgsvarvet i morgon

20 MAJ 2016 19:13
Naturligtvis har vi ett antal löpare med och springer Göteborgsvarvet 21,1 km i morgon. Tyvärr dock inte våra normalt bästa i Fredrik Johansson som siktar på och springer SM=Stockholms maraton om 2 veckor och Therese Olin som inte blivit av men sina skador ännu.
  • Skapad: 20 MAJ 2016 19:13

I SM har vi 5 herrar och 2 damer som springer i den fina Ullevi-overallen. På herrsidan tror jag att John Börjesson har en riktigt bra chans att ta SM poäng (bli bland dom 6 bästa) speciellt efter loppet i våras på 1.07.17. Blir även spännande att följa Andreas Höye som var sjuk stora delar förra året (körtelfeber) och hoppas att han är tillbaka på allvar. Patrik ”flygaren” Nyström sprang fina 1.39,34 i en mara vilket är imponerande för sin ålder (46år ung) och springer också tillsammans med bl.a Nuray Yassin. Bli inte förvånad om Nuray är i täten första 1000m-erna...

Bland damerna är nog Karin Nilsson föreningens starkaste/snabbaste dam i morgon. Men järnladyn Katharina Åström vill nog gärna ge Karin en fight om bästa Grönlinne i mål.

-------------------------------------------------------------------- 

Nytt för i år är att Cityvarvet (f.d. Mellanvarvet) för ungdomar mellan 15-19 år springer sista delen av banan som ”riktiga” Stora Göteborgsvarvet. Man startar samtidigt som Göteborgsvarvet från Poseidon på Götaplatsen och springer sista 4,3km in i mål. Vi har ett 10-talet aktiva med i loppet och jag är övertygad om att många kommer att vara med högt upp i resultatlistan.  

----------------------------------------------------------------------

 

Sist men inte minst har vi i Utby IK ansvaret för att starten går rätt till och att löparna hamnar i rätt startfålla (24 st startgrupper). Mikael Romell basar över våra ca. 220 funktionärer i själva startproceduren. 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info