Hoppa till sidans innehåll

Inför STORA SM....

04 AUG 2015 09:29
Kommande helg avgörs SM i Söderhamn. Från Ullevi FK är vi ett 50-tal som tar tåget dit och skall försöka bli bästa klubb. Vi presenterar Utby IK deltagare och förutsättningar på hemsidan.
  • Skapad: 04 AUG 2015 09:29

Khaddi Sagnia hade tänkt springa 100m och hoppa längd. Men efter en liten känning i yttersidan av låret under JEM 22 valde hon och hennes tränare att ”bara” hopp längd i årets SM. Ingen blir väl särskilt förvånad om hon står högst upp på pallen.

Lotta Fougberg är anmäld på 3000m Hinder och 5000m. Efter vårens mindre bra tävlingar är det stora målet för Charlotta att ”äntligen” kvala till VM eftersom detta blir sista chansen. Med tanke på förra veckans tävling där det fattades ynkliga 2 sekunder till kvalet hoppas och tror vi det blir GULD och kval till VM.

Lovisa Lindh har tyvärr hamnat i samma situation som Charlotta. En dålig inledning på säsongen men riktigt på G efter 2.02.13 i mitten på juli och vi trodde nog att kvalgränsen till VM (2.01,0) var klart möjlig. Men då blir Lovisa ”naturligtvis” sjuk. Om Lovisa är helt frisk igen vill jag se den som slår henne i en spurt. Jag tror på GULD.

Fredrik Johansson har tagit en litet paus med maratonträningen i sommar och satsar på att springa 10 000m i SM. Sedan blir fokus på maraton igen. Jag vet att han är i god form och en Finnkamplats (bland de 3 bästa) är klart realistiskt.

John Börjesson springer också 10 000m genom att ha klarat kvalgränsen redan i maj. Träningen har väl inte precis varit optimal med lite småskador och förkylning. Vill nog till att John tar en SM poäng (6 bästa). Tror mer på att John kan ta ”sin” poäng på Terräng-SM i höst med tanke på att han var bästa svensk på Lidingöloppet förra året.

Abdikadir Abdis kvalade på 5000m genom att springa 14.17 för en månad sedan. Talade med honom och sa att det är viktigt att springa in bland dom 6 bästa för SM poängen och budgeten kommande år. Mitt mål är att vinna blev svaret från Abdikadir.

Esa Hiltunen har persat iår med 4.82 och var riktigt nära att kvala till JEM i Eskilstuna. Enligt uppgift har han mer i kroppen så om Esa får till det i helgen är inte en poängplats helt omöjlig.

Stephanie Ericson utvecklas hela tiden i sitt släggkastande. Genom 53.67 har hon kvalat in till STORA SM. Mycket bra gjort. Ingen kan begära SM-poäng i år. Men med den beslutsamheten och träningsviljan är det klar möjligt om några år.

 

Tidigare SM poäng 2015 är:

Fredrik Johansson                     1. maraton-SM
Charlotta Fougberg                   2. SM 10km
Therese Olin                                3. ½ maraton-SM
Joel Zachrisson                            1. JSM 10km
Lag-SM Herrar                                                          3.
Lag-SM Damer                            1. 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info