Hoppa till sidans innehåll

Läget för våra aktiva

17 AUG 2015 20:36
En liten lägesrapport om våra mest kända aktiva inför VM - JSM - USM ...
  • Skapad: 17 AUG 2015 20:36

Under rubriken Elitaktiva räknar vi med i första hand aktiva 17 år och äldre som tagit individuella SM/JSM-poäng (dvs. varit bland de 6 bästa i sin respektive åldersklass) i år eller något år tillbaka.

--------------------------------------------------------------------------------

Ni kanske har sett en del ”ovanliga namn” i resultatlistorna med Etiopiska namn som Betesfa Ayele, Yewbdar Gele, Webalem Ayele,tävlande för Ullevi. Det är vår medlem Nuray Yassin som tagit hit några vänner helt på egen bekostnad ett par månader som tävlat och vunnit i stort sett alla större tävlingar i Sverige i sommar. Dom är på besök i Sverige och åker hem till Etiopien runt den 1 oktober igen.

------------------------------------------------------------------------------

Khaddi Sagnia hoppade som en gudinna. Kvalade tidigt in till VM i Kina. Verkar säker på resultat runt 6.60-6.70 med en topp på 6.78 på SM. Så spännande att få se henne i VM. 

Charlotta Fougberg efter mycket om och men lyckades Charlotta till slut kvalificera sig till VM i Kina. Nu får vi hoppas att det släpper så att hon hittar tillbaka till förra årets grymma form.

Lovisa Lindhs otur verkar inte ge sig. När hon äntligen började komma i form efter en riktigt seg vår och sprang på fina 2.02,13 och på väg mot VM-kvalgränsen 2.01.0 åkte hon ”naturligtvis” på en efterhängsen förkylning. Men din tid kommer Lovisa..

Fredrik Johansson vann SM o NM och blev 3a i Stockholms maraton. Satsning på dröm 30 sprack i SM. Kanske för lite banträning så nu satsar Fredrik på att gå under halvtimman i Stockholm om drygt en månad. Och för att göra det träna mer på bana.

Mari Klaup är den 4e Utby-iten som förra året deltog i VM o EM förra året, fick inte till det alls i de 2st 7-kampstävlingar hon deltog i. Formen fanns där enligt tränare Katrin men för varmt ena tävlingen och en katastrofal start i den andra grusade förhoppningar om en VM resa i år.

Joel Zachrissons form har gått lite upp och ner på försommaren lite beroende på jobb på havet. Men nu senast visade Joel bra form med nytt personligt rekord 5000m. Tror han blir svårslagen i JSM.

Esa Hiltunen har heller inte fått till det på tävlingarna. Har visat grym form på träningen men med 4.82 missade han tyvärr att kvala till JEM. Inte heller stora SM gick något vidare men nu ser vi fram emot JSM o Nordiska.

Kevin Fankl gjorde seniorlandslagsdebut och persade med nytt Distriktsrekord M22 6.972. Men därefter har Kevin tagit det lite lugnt under sommaren och satsar på Mångkamps-SM

Abdikadir Abdi flänger mellan Etiopien, Barcelona och Göteborg och gjorde fina 14.17 i mitten på Juli. Med alltför förhoppningar/förväntningar/press på sig själv, enligt honom, gick det helt åt pipan på SM.

Lynn Johnson ses i hallen med mycket ojämna mellanrum. Förhoppningsvis har hon inte helt gett upp. Hon är ung och om lusten/entusiasmen kommer tillbaka är det verkligen inte för sent. Vi håller tummarna…

John Börjesson årsdebuterade med pers på 10 000 men lyckades bli matsjuk innan årets stora mål SM 10 000m. Nu får du ta revange på Terräng-SM.

Therese Olin har visat god form hela året med 2 SM medaljer. Tyvärr lyckades en massör ge henne en spricka i revbenen dagarna efter SM så nu vet vi inte när hon är i tävlingsform igen.

Matilde Sjöstedt har inte tävlar så mycket i år men till JSM hoppas vi på en topp 6 placering igen.

Stephanie Ericson har tränat och tävlat ganska flitigt. Missade finalplatsen på Stora SM med någon ynka dm men har även hon JSM kvar Junior-SM,

Suldan Hassan har slagit distriktsrekord P17 år med fina 8.19,14 och fick pga av det åka till UVM i Columbia. Där besvärades han av värmen men gick till final och tog en 10 plats och var näst bäste Europé. Inte illa…

Fatima Kone vinner fortfarande allt hon ställer upp i när hon tävlar i sin åldersklass. Höjdpunkten i år blev att bli uttagen och få åka med till Ungdoms-OS i Ryssland och hoppa sitt 3-steg. Vilken upplevelse..

 

Sophia Geirup tog SM poäng på K22 800m 2014. Har haft en den skador men är igång med Kungälvsgänget och persat på både 400-800 i sommar.

Jill Höstman är en ny trevlig bekantskap. I Lag-SM hoppade hon in och sprang 800m på fina 2.16,69. I JSM skall hon även springa hinder. Spännande

Therese Nordström har vi inte sett tävla över huvud taget i år tyvärr..

Emelie Larsson har efter diverse skador och operationer gjort comeback ”over there” så hoppet lever.

Mattias Abulu fick göra om sin operation av benskadan. Har sett honom mer lite då och då på Slottskogvallen och vi får verkligen hoppas att han får chansen att vara frisk och komma tillbaka i tävlingsgropen.

Jens Petrusson den stakaren är inne på sitt 3e skadeår. Var riktigt bra igång på träningsläget i Monte Gordo i vintras men sedan dök det upp gamla och nya känningar.

---------------------------------------------------------------------------------


Det finns många fler duktiga aktiva i klubben som ännu inte är elit men som kanske kan bli det, som tex:

Mowli Dahir, Mohammed Mohamoud Johan Strand, Evelina Hiltunen, Minda Langmoen, Khalid Nooh, Abdihalaq Nooh, Isak Adam, Ashmed Abdullai, Oscar Söderbergh, Erica Wik, Viktor Johansso, Alexander och Marcus Waerme, Jesper Larsson,  Agaba Amis, Precilia Bakuba, Sara Nordin, plus dom ändå yngre och alla våra långlöpare etc,,,,,,,,,,,

Har säkert glömt någon/några som vanligt!!

Summa summarum – Det har börjar riktigt bra och kan sluta ännu bättre 2015 också !!!

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info