Hoppa till sidans innehåll

Läget inför 2016

31 DEC 2015 08:57
Glädjande nog är de flesta i klubben skadefria och bra igång med träningen. Många väljer ju numera att förbereda sig och genomföra den ibland tråkiga grundträningen på varmare breddgrader.
  • Skapad: 31 DEC 2015 08:57

Rapport Elitaktiva

Under rubriken Elitaktiva räknar vi med i första hand aktiva 17 år och äldre som tagit individuella SM/JSM-poäng (dvs. varit bland de 6 bästa i sin respektive åldersklass) i år eller något år tillbaka.

--------------------------------------------------------------------------------

Khaddi Sagnia träning har funkat bra hela vintern. Har redan fått klartecken för att hoppa i OS så hon kan förbereda sig i lugn och ro. Stannar hemma över jul o nyår och åker till Mauritius på träningsläger senare i vinter.
Tävlingsdebuterar troligtvis i Pallsspelen i slutet av januari. Spännande..

Charlotta Fougberg  rapporteras vara bra igång med träningen. Jobbar numera ½ och kan få ledigt när det behövs. Perfekt för satsningen mot EM och OS. Befinner sig på träningsläger i Sydafrika

Lovisa Lindhs verkar äntligen få en hel vinter med grundträning. Då kanske vi kan få 3 st till EM i Amsterdam och varför inte OS i Brasilien också! Även Lovisa befinner sig på träningsläger i Sydafrika för tillfället.

Fredrik Johansson har varit hemma under julen och åker till Sydafrika i mitten på januari för att förbereda sig för årets första maraton i Sevilla i slutet av februari. Konceptet med träningsläger på hög höjd 3-4 veckor innan loppet har funkat bra tidigare så ett nytt personligt rekord väntar?

Mari Klaup tränar på som vanligt och även hon siktar på EM och OS och hänger på Katrin o Khaddi till Mauritius.

Joel Zachrissons tog grymma 5 JSM GULD under 2015 med 1 år kvar i klassen. Träningen går riktigt bra och han kommer att befinna sig 2 månader utomlands i vinter för att satsa hårt några år för att se hur långt han kan gå. Riktigt kul med folk som vågar satsa. Joel är i rätt ålder (21 år) för en satsning.

Esa Hiltunen träning har flutit på hela vintern. Jobbar numera skift på Volvo men söker dagtid. Åker antagligen på träningsläger med tränare Gustav och hans stavhoppargäng i vår till USA några veckor.

Kevin Fankl satsar vidare numera med Billy Tornström som tränare. Otroligt ambitiös kille som åker med Hässelby på träningsläger i vår.

Abdikadir Abdi befinner sig i Etiopien under vintermånaderna. Kommer kanske hem till inomhus-SM på 3000m

John Börjesson har flyttat till sin flickvän i Stockholm och pratar om att satsa på ½ maraton under 2016. Spännande för uthållighet har han bevisligen vilket bl.a. visade sig 2013 när han var bäste Svensk på Lidingöloppet.

Therese Olin som hade ett fantastisk 2015 med tanke på operation och diverse andra småskador. Är äntligen igång nu igen efter en höst fylld med skador och sjukdomar. Nu håller vi tummarna att hon får vara frisk och förbereda sig inför 2016 års säsong.

Suldan Hassan hade ett fantastisk 2015 och allt tyder på att det blir ett minst lika bra 2016. Har flyttat från Alingsås till Göteborg för att slippa alla långa resor och få mer tid över till studier, träning och vila.

Fatima Kone vinner fortfarande allt hon ställer upp i när hon tävlar i sin åldersklass. Har redan hunnit med ett träningsläger på Kanarieöarna. Träningen flyter på enligt tränare Bentblad.

Sophia Geirup tränar numera med David Wendels grupp men är naturligtvis kvar i Utby IK. Spännande och se vad det kan ge.

Jill Höstman har redan hunnit med ett lopp inomhus på 1500m på fina 4.37,60. Ser riktigt bra ut och äntligen har vi ”hittat” den felande länken på 3x1500m i stafett-SM tillsammans med Charlotta och Lovisa!

Emelie Larsson har flyttat hem till Sverige igen. Hoppas hon slickat såren efter operationer och skador och kan kasta sitt kära spjut igen till sommaren.

Mattias Abulu är sååå kul att se inne i Huset igen springa och hoppa under överinseende av sin tränare Rose-Marie Olsson

-------------------------------------------------------------------------------

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info