Hoppa till sidans innehåll

NM o Friidrottsgalan

09 NOV 2015 21:49
"Lilla" Utby IK har blivit en klubb att räkna med på många område. I helgen genomförde vi Nordiska mästerskapen med "egna" aktiva i startfälten.
På Friidrottsgalan i Stockholm finns flera av våra Stora stjärnor med och tävlar om att vara bäst i Sverige. Inte illa.....
  • Skapad: 09 NOV 2015 21:49

Utby IK arrangerade i helgen Nordiska Mästerskapen i terräng verkligen på hemmaplan vid Kvibergs Arena. Tävlingsarenan är faktiskt bara några 100-meter från där klubben föddes för 90 år sedan. Jubileumsfesten hölls förra helgen också det bara några 100m från NM ”arenan”. Arrangemanget och banan fick mycket beröm av deltagare och publik. 3st Utbyiter tävlade och resten var med som funktionärer.

 

Att Suldan Hassan skulle bli bästa Utby-it med en 3e plats i P19 var väl inte så förvånande med tanke på årets många USM Guld. Men att Mohamed Mohamoud skulle springa in som näst bäste svensk efter Suldan var verkligen glädjande och överraskande. Vi som känner honom vet vilken talang han är och när han nu börjat träna ordentligt kommer resultaten. 3e Utby-it var Jill Höstman i F19 klassen och gjorde ett helt igen bra lopp i sitt första landslagsuppdrag.

 

FRIIDROTTSGALAN i Stockholm på onsdag

I veckan genomförs Friidrottsgalan där flera av våra stjärntjejer har nominerats. Naturligtvis är Khaddi Sagnia favorit att få Årets kvinna i konkurrens med bl.a. Angelicka Bengtsson. I klassen Lovisa Lindh är nominerade i 2 olika klasser; Årets prestation i FOLKSAM GP, för sitt fina lopp på 1000m bara 1,5 sekunder från Svenska rekordet. (nästa år tar om det. red) och för sin blixtrande snabb avslutning som gav seger med 1 ½ sekund.  Sist men inte minst är Charlotta Fougberg nominera i samma kategori som klubbkompisen Lovisa Lindh i Årets prestation i Finnkampen för seger och pers. på 5000m och säkrade svensk dubbeln på favoritdistansen 3000m Hinder. Vi får hoppas att Lovisa och Lotta får var sitt GULD tillsammans med 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info