Hoppa till sidans innehåll

Rapport aktiva

27 APR 2015 14:01
Nyfiken på hur läget är bland våra "elitaktiva" !?
  • Skapad: 27 APR 2015 14:01

Under rubriken Elitaktiva räknar vi med i första hand aktiva 17 år och äldre som tagit individuella SM/JSM-poäng (dvs. varit bland de 6 bästa i sin respektive åldersklass) i år eller något år tillbaka.

Charlotta Fougberg har börjat säsongen mycket bra. Nu senast genom 2a plats på SM 10km där hon säkrade sitt SM-poäng för året. Charlotta har nått en annan nivå i karriären så årets tävlingar blir nog mest internationella tävlingar typ Diamond League, blandat med ett antal höghöjdsläger för att ladda för årets stora mål VM i Kina.

Lovisa Lindhs inomhussäsong vill hon nog helst glömma. Problemen med astma hoppas vi nu hon fått kontroll på och även hon satsar högt dvs. på VM i Kina.

Fredrik Johansson tränar på och jobbar heltid. Fredrik har ju redan sprungit på fina 2.19.14 på Dubai maraton. Årets stora mål blir NM-SM-Stockholms maraton. Och att springa ett maraton i höst för att attackera sitt personliga rekord igen.

Mari Klaup är den 4e Utby-iten som förra året deltog i EM utomhus. Träningen flyter på och hon förbättras hela tiden sakta men säkert.

Khaddi Sagnia är i full gång och träningen fungerar bra och hennes inomhusresultat imponerar verkligen. Målet för henne är säkert också VM i Kina.

Joel Zachrisson har öppnat säsongen utmärkt med GULD på SM M22 10km. Säkert får han dra på sig landslagströjan i år igen. I så fall för 3e året i rad.

Esa Hiltunen tog inomhus sitt första SM GULD P19 i stavhopp. Finns nog en tanke om att försöka vara med på Junior-EM i Eskilstuna i sommar.

Kevin Fankl tränar på efter kanske en lite mellansäsong förra året. Men med den talang, entusiasm och träningsflit kommer även kommande säsong att ge stora framgångar.

Abdikadir Abdi kommer snart hem från vinterns träningsläger i Etiopien och kommer säkert att om rapporterna stämmer, slå sina båda klubbrekord slog 2st klubbrekord på 3000m med 8.21.22  och 5000m med 14.13,90.

Lynn Johnson har setts mer och mer i Friidrotten Hus och vi hoppas alla att det blir en säsong för henne 2015 efter ett antal tunga år.

John Börjesson 4a på JSM 5000m förra året har nu blivit senior. Är i bra form vilket 24.00 visar på 8an (7.777m) i Skatås. Efter vårens satsning på orientering ligger nu focus på 5.000 – 10.000m bana. Spännande.

Therese Nordström tog SM poäng förra året. Vi får se om hon kan göra om bravaden i år på tex. Maraton-SM.

Therese Olin jobbar med sina skador på ett fantastiskt sätt. Hon har opererat s.k. Morton syndrom och av med denna nervskada. Hon rehabtränar, stretchar, masserar, hot yoga och vet inte allt. Så pumpen är det inget fel på. Nu gäller det ”bara” att sakta men säkert få ben, rygg etc. att sakta vänja sig vid löpning.

Matilde Sjöstedt 4e plats i JSM 2014, har nyss varit på träningsläger som alla andra.

Stephanie Ericson har fått ett litet lyft med dunderperset 49,77. Dröm 50 är nära!

Emelie Larsson har efter diverse skador och operationer gjort comeback ”over there” så hoppet lever.

Mattias Abulu fick göra om sin operation av benskadan. Har sett honom mer och mer i Hallen så vi får verkligen hoppas att han får chansen att vara frisk och komma tillbaka i tävlingsgropen.

Sophia Geirup tog SM poäng på K22 800m 2014. Har haft en den skador men är igång med Kungälvsgänget.  I år hoppas vi på ett riktigt genombrott.

Suldan Hassan var i en otrolig form på träningslägret runt jul-nyår men började sedan få på känning i benet. Beninflammation trodde vi men det visade sig vara en liten stressfraktur som nu är läkt. Sakta men säkert är Suldan tillbaka i träning.

Fatima Kone vinner fortfarande allt hon ställer upp i när hon tävlar i sin åldersklass. Fortfarande inte helt bra i sin benhinnor men tränar bra.

Mohammed Mohamoud 4a på Terräng-SM 2014 har tränar mycket bättre i vinter. Dock lite för ofta småsjuk för att ha en optimal träning.

Sedan har vi ju en massa aktiva som har möjlighet att ta SM poäng 2015 tex. Jens Petrusson, Johan Strand, Evelina Hiltunen, Minda Langmoen, Khalid Nooh, Isac Adam, Ashmed Abdullai etc, etc,,,,,,,,,,,

Josefin Svensson, har slutat

Oskar Carlsson har bytt tillbaka till Kongahälla AIK.

 

Summa summarum – Det ser RIKTIGT bra ut inför 2015 också !!!

 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info