Hoppa till sidans innehåll

Terräng-SM 2014!

21 OKT 2014 15:59
Återigen visade klubben bredd genom att erövra både senior, ungdom och lagmedalj. Det inkluderade också en seger...
  • Uppdaterad: 27 MAR 2015 14:54

Terräng-SM avverkades i helgen 18-19 oktober i Eskilstuna. Göteborgarna delade en dubbeldäckarbuss och åkte i gemensam trupp. Av resenärerna var ett 10-tal från vårt kära Utby IK.

Redan innan tävlingen hade vi tappat två duktiga löpare i Lovisa Lindh som varit förkyld hela veckan innan. Dessutom lyckades John Börjesson, som var favorit i Juniorklassen efter sitt fina lopp i Lidingöloppet, trampa snett och skada sig ordentligt vid orienteringsträning veckan innan, vilket gjorde att inte heller han kom till start.

Men vi har ju fler duktiga löpare i föreningen. T.ex. Charlotta Fougberg som mer eller mindre egentligen hade viloperiod efter en fantastisk men tröttande säsong ställde upp för klubben och tog en Silverplats och SM poäng på Kvinnor 4km.

I lagtävlingen pojkar 16-17 år hade jag själv stora förhoppningar om medalj. Och det blev det genom att killarna Suldan Hassan, Mohammed Mohamoud och Khalid Nooh sprang hem Bronsmedaljen endast 6 sekunder från Guldet. Guld tog däremot Suldan Hassan individuellt i P16 efter en stenhård spurt i 2-300m mot Malmös Warsam Hassan. Starkaste viljan vann. Men jag vill ändå utnämna Mohammed Mohamoud till dagens bästa insats genom om sin 4e plats i P17. Fantastiskt efter 1 års medioker träning.

 

Ullevi FKLag-SM1717

Khalid Nooh, Mohammed Mohamoud och Suldan Hassan 3a i Lagtävlingen

 

I juniorklassen hade vi Joel Zachrisson på startlinjen och i stor ledning tillsammans med Solomon efter 1 av 3 varv. Men efter ytterligare en bit började hans gamla skada i höften göra sig gällande igen och tvingades tyvärr bryta. En skada som han fick på DM 10 000m och som tydligen inte helt läkt. Så tråkigt för det skulle varit kul att se om han kunnat matcha Solomon hela vägen.

Kungälvgänget med bröderna Alexander och Markus Wearme och Sophie Geirup gjorde fina insatser men räckte inte till placeringar bland 6 bästa denna gången. 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info