Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger

27 MAR 2015 14:42
Inte ett, utan flera träningsläger på gång nu i vår.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2015 14:12

Som traditionen sedan många år tillbaka åker dom flesta friidrottsföreningar på träningsläger under Påsklovet.

Styrelser och kanske mest den äldre generationen, vill gärna att alla i klubben åker till samma plats, som på den gamla goda tiden. Detta för att bl.a. stärka klubbgemenskapen. Tyvärr verkar det svårt att få igenom detta nu för tiden bl.a. på grund av olika önskemål om olika tidpunkt, olika resmål, olika behov vad gäller idrottsplats, natur, etc.

För i tiden åkte alltid alla i Utby och de flesta andra friidrottsföreningar till samma resmål oavsett vilken gren man är aktiv i. En annan reflektion är att om man var många som åkte till samma ställe fick man inte sällan rabatt i form av 1 gratisplats per t.ex. var 10e resenär. Idag är det tvärt om dvs. de första resenärerna kan man ofta hitta billiga flygstolar till och ju fler man blir ju dyrare blir resa oftast. Tiderna förändras och det gäller naturligtvis även oss friidrottsföreningar.

 

Friidrottsbana i naturen

Sammanfattning på var våra aktiva i Utby IK lägger sina träningsläger i vår;

Katrin Klaups gäng med Khaddi Sagnia, Mari Klaup i spetsen åker nu i slutet mars till Plaitas på en av Kanarieöarna, Fuerteventura – först en vecka tillsammans med Svenska Olympiska kommittén och sedan 2 veckor till för att få varmt optimalt väder att träna i.

4-13 april: Curre och hans löpargäng åker till Palafrugell med MAIK och SAIKs medel o långdistansare för att kunna träna med andra medel och långdistansare.

5-12 april: Kungälvsgänget med familjen Geirup åker till Garda där det skall finnas fina löpstigar.

4-13 april: Mikael Bentblad åker med våra sprint/hoppare tillsammans med SAIK till Nerja i Spanien pga. av att han tränar aktiva både i Utby och SAIK.

Esa Hiltunen åker med sina stavhoppskompisar och stavhoppstränare på deras träningsläger

Fredrik Johansson åker till St. Moritz för att få lite hög höjd inför SM=NM=Stockholms maraton 30 maj.

Charlotta Fougberg och i vissa fall Lovisa Lind åker på flera läger lagom inlagda till olika viktiga tävlingar!

Så ser det ut i de flesta föreningar idag. På detta sätt är det naturligtvis svårare att skapa den fina klubbkänsla som man med gemensamhetsläger gjorde ”på den gamla goda tiden”. Nu för tiden är det viktigare att få optimala träningsförhållanden än klubbkänsla.

Tiderna förändras oavsett om det är bra (eller inte) eller vi vill det (eller inte) och det är nog ”tyvärr” (eller inte) bara att hänga med..

Curre Ljung

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info