Hoppa till sidans innehåll

Våra SM-Tjejer är fantastiska

10 AUG 2015 10:53
På årets Stora ute-SM i Söderhamn var det som vanligt tjejerna som tog hem medaljerna. Tjejerna tog hem 3 GULD och 1 SILVER.....
  • Skapad: 10 AUG 2015 10:53

Charlotta Fougberg sprang hem 2 GULD i överlägsen stil på 3000m Hinder och 5000m. Lotta bjuder på sig själv och ger publiken valuta för sina pengar genom att heja och springa ärevarv. Detta i ett svårt läge när hon jobbar på att hitta tillbaka till formen igen och kvala till VM. Stort Charlotta!

SMCharlotta Fougberg

Charlotta tackar publiken (och gör lite reklam ;)

 

Khaddi Sagnia hade ett helt d-a filmteam efter sig hela helgen. Inte ens på frukosten tävlingsdagen fick hon vara ifred. Men det viktigaste att det inte bekommer henne alls. I finalen ledde Khaddi fram till 4e omgången på 6.49. Men när Jader gick om till 6.52 gav det vår fantastiska Khaddi den tändvätska som behövdes och hon dunka till med 6.78 !! Nytt pers – nytt mästerskapsrekord – nytt klubbrekord…

SMKhaddi Sagnia

Khaddi Sagnia flyger 6.78..

Therese Olin var den 3e tjejen som sprang hem medalj till klubben och nu på 10 000m. Bestämde sig först någon dag innan att deltaga. ”Eftersom jag har lite svårt att motivera mig till ett träna tröskel kan jag lika gärna springa SM”. Och som hon sprang! Var med i 2a klungan större delen av loppet och krossade motståndarna på sista varven och tog in på ledande Isabel Andersson.

SMTherese Olin

Therese presterar alltid bra när det gäller..

 

Fredrik Johansson som redan tagit sitt SM-GULD på maran gjorde i sommar en liten satsning på 10 000m bana. Kondisen finns där men kanske det skulle behövt betydligt mer tempo/fartträning för Fredrik skulle kunde inte svara upp när tåget gick på slutet. Tiden och 6e platsen var nog en liten besvikelse men Fredrik jobbar vidare och lägger sig i hårdträning för att springa en mara i början av 2016.

Joel Zachrisson satte personligt rekord på 5 000m efter ett en stark 2a halva av loppet där han passerade 5-6 löpare. JSM om 2 veckor är Joels stora mål för året.

Esa Hiltunen fick inte till det i helgen heller. Men det kommer. Även Esa har JSM som största mål om 2 veckor.

Stephanie Ericson var retligt nära final i Slägga. Men på JSM hoppas vi på SM-poäng = topp 6 !

Abdikadir Abdi var en stor besvikelse. Efter att sprungit på 14.17 för 2 veckor sedan trodde man ju på ”åtminstone” SM poäng och själv trodde han på medalj. Kanke satta han för hård press på sig själv och inte kunde leva upp till det. Abdikadir får försöka dra lärdom och komma igen på nästa SM.

Resultatlista finns på http://www.trackandfield.se/resultat/2015/150809.htm

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info