Hoppa till sidans innehåll

Bo Gustavsson sponsor m.m..

06 DEC 2016 15:52
  • Skapad: 06 DEC 2016 15:52

Utby IKs klubbtidning har genom åren haft ett inslag där vi presenterat våra olika tränare. Nu tycker vi det är dags att börja presentera våra kära sponsorer också. Och då börjar vi med Bo Gustavsson.

Bo Gustavsson tillsammans med 4 av hans söner. Fr.v. Andreas (gångare i världsklass), Jacob (dubbel klubbrekordhållare i Utby IK), Bo själv, Peter (duktig löpare) och  BM Gusty.                                          

Bo Gustavsson var själv en av världens bästa gångare och tog en Olympisk silvermedalj på 50km gång 1984 i Los Angeles. Det gör att han har en stor förståelse för vad elitidrott är.

Bo:s söner som bor i USA var under somrarna hemma i Göteborg och tävlade för Utby IK/Ullevi FK under den tid dom studerade. En av sönerna, Jacob Gustavsson, har klubbrekord i Utby IK med fina 1.49,45 på 800m och 3.43,41 på 1500m. Peter Gustavsson var också friidrottare med 1.53,00 som 17 åring. Äldsta sonen Andreas blev gångare precis som pappa med deltagande i både VM och OS.

Efter sin aktiva karriär har Bo ägnat sig mycket åt affärer och har nu ett stor företag som levererar mat till skolor över hela Sverige med 100-talet anställda.

Bo älskar idrott och har varit ordförande i Svenska gångförbundet och aktiv, ledare och tränare i gångklubben GK Steget i många år. Senaste åren har han engagerat sig mer och mer i Utby IK – Vikingen - Ullevi FK. Både genom att vara rådgivare såväl på det fysiska som psykiskt planet till aktiva och tränare och samtidigt hjälp till ekonomiskt på olika sätt.

Ekonomin är ansträngd i Utby IK för tillfället bl.a. pga. av att vi har ”för många” framgångsrika aktiva som lyckats så fantastiskt bra 2016 som tex. 3 tjejer i Olympiska spelen!! och 12 aktiva i olika landslag. Aktiva under 14 år inbringar ofta pengar till föreningen och har små omkostnader medan elitaktiva kostar mer pengar och det förstår Bo. Men också därför att intäkterna minskat från våra tävlingar. Bo har därför gått in och ökat sitt stöd på olika sätt i Utby IK.

Dessutom bjuder Bo ett 30-tal elitaktiva och deras tränare, inte bara i Utby IK och IK Vikingen utan även andra i Göteborg, på gratis lunch varje dag i Frölundaborg. Helt fantastiskt bara det!
Vid Utby IK,s tävlingar får vi gratis mat levererade till våra funktionärer och till våra kunder. Dessutom har Bo gjort ovärderliga ekonomiska punktinsatser för våra elitaktiva. Nu försöker dessutom Bo hitta sponsorer till våra OS aktiva och vi håller alla tummar att han lyckas.

TACK BO – du har ett stort och gott hjärta.

Det är vi naturligtvis alla i klubben oerhört tacksamma för.

Curre Ljung

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info