Hoppa till sidans innehåll

Rapport aktiva

03 APR 2017 14:42
Vi försöker med ojämna mellanrum hålla er läsare uppdaterade om våra mest framstående aktiva.
Denna gången för dom anställda vara med på ett litet hörn också
  • Skapad: 03 APR 2017 14:42

Lite svårt att hålla Hemsidan intressant med idrottsnyheter den här tiden på året. Men snabbare än man anar drar utomhus-säsongen snart i gång på allvar. Tittar man ut nu kan man tro att sommaren reddan är här.

 Lotta Fougberg hade en riktigt bra inomhus-säsong med personliga rekord och i Final på 3000m i Inomhus-EM. Träningen går helt enligt planerna och snart är det dags för träningsläger i USA. Detta för att förbereda för utomhus-säsongen med VM i London som största mål.

Lovisa Lindh går från klarhet till klarhet. Final i Inomhus-EM med en4e plats är verkligen bra fast Lovisa nog hade högre mål själv. Träningen har gått enligt planera utan några större avbrott. En mycket bra inomhus-säsong med fina personliga rekord. Lovisa har varit på träningsläger i Sydafrika och drar snart till USA där stora delar av Svenska Eliten förbereder sig inför sommarens tävlingar.

Khaddi Sagnia  Har haft en lite strulig vinter med mycket rehabträning på programmet. Men är nu helt frisk och fullt igång med träningen. Även hon siktar på VM i London.

Suldan Hassan har fortsatt brant utvecklingskurva. Vilket inte minst hans Europarekord inomhus P19 på 3000m (8.05,61) visar. Har haft lite småskavanker men sköter rehab träningen föredömligt. Varit på träningsläger i Sydafrika en sväng och nu snart till Font Romeu under Påsken. Årets stora mål är Junior-EM 19 år på 5000m.

Kevin Fankl tränar på bra och är enormt träningsflitig och ambitiös. Har åkt på ett par utlandsläger med andra mångkampare speciellt från Stockholm för att få extra stimulans.

Fatima Kone utvecklas hela tiden. Nya GULD erövrades i vinter med seger i F19 Tresteg. Tror hon bara blivit besegrad en enda gång alla dessa år i sin åldersgrupp. Efter många år med Mikael Bentblad har hon bytt tränare till Emil Predan men blir naturligtvis kvar i Utby IK/Ullevi FK.

Fredrik Johansson kämpar vidare och har som mål att springa under ”dröm” 30 på 10 000m under 2017. Åker på höghöjdsläger i 3-4 veckor till Font Romeu i Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien inför Nordiska på 10 000m i slutet på maj.

Joel Zachrissons satsar stenhårt. Var i Sydafrika i 2 månader runt jul o nyår och var i kanonform. Men blev olyckligt sjuk vid hemkomsten och missade hela inomhus-säsongen. Ledsnade på vintern och drog till Etiopien på 2 månader. Kommer hem lagom till utomhus-säsongen i början på maj.

 Esa Hiltunen har tränar på bra trots lite ryggproblem. Tog medalj i M22 SM-inomhus och kommer att hoppa högt över ”dröm” 5 i sommar. 

John Börjesson har definitiv flyttat till Stockholm och därför bytt till Spårvägen. 

Jill Höstman har haft nya långvariga skadeproblem men håller igång med div rehabträning så vi kan hoppas på en bra sommarsäsong.

Emelie Larsson har opererar axeln ingen. Men håller igång med egen träning och har inte gett upp hoppet ännu.

Mattias Abulu som gått med i förenings styrelse, och har setts träna i hallen igen. Så det finns hopp även där. 

Ahmed Abdullahi och Abdihalaq Nooh båda med i ungdomslandslaget förra året har haft lite nybörjar överansträngningar men satsar på nya personliga rekord 2017.

Hussein Ibraham svensk Ungdomsmästare på 5000m P19 har som många "nybörjare" haft lite överansträngningar här och där men sköter sin rehab-träning på ett föredömligt sätt.

Ali Al-Janabi nu 22 år med personliga rekord under tiden i Irak på under 1.50 på 800m. Har svårt att acklimatisera sig till svenskt klimat och svensk träning. Fått tillfälligt uppehållstillstånd i 3 år men tyvärr inte klar för att tävla i SM förrän dec. 2017.

Oscar Söderbergh har opererat knät men är igång igen.

Jens Petrusson är också igång igen. Efter massa rehabträning under åren blev det ju en landslagsplats M22 på Hinder förra året. Var med på lägret i Sydafrika och spännande att se hans utveckling i sommar.

 

Mathilde Sjöstedt är tillbaka i stan efter studier i Stockholm. Spännande och se hur långt spjutet flyger i sommar.

 

För att bara nämna några av alla våra aktiva ……

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Kan också nämna lite om våra anställda att:

 

Curre Ljung gått ner i arbetstid till ½-tid den 1 mars och kommer att gå
                                 i pension den 30 november 2017.

Mikael Bentblad kvar ½ som tränare och ansvarig för ungdomsverksamhet

                                 i Angered.

Anders Prytz arbetar sedan en tid på kansliet ¼-tid.

 

Övriga tränare har vi avtal med eller är arvoderade per timma.

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info