Hoppa till sidans innehåll

Rapport om våra Elitaktiva

10 APR 2018 11:09
Det var ju ett tag sedan vi sett en hel del av våra Elitaktiva tävla. Många är nog nyfikna på hur läget är för dom!?
  • Uppdaterad: 10 APR 2018 11:32

Lovisa Lindh var runt jul o nyår helt återhämtad från sin stressfraktur i foten. Efter ett långt härligt träningsläget i Sydafrika såg allt bra ut. Men då dök "naturligtvis" ett nytt hinder upp i form av en inflamerad sena under foten. Men i dagläget är hon åter igång med vanlig träning och planerar tävlingdebut i juni.

Charlotta Fougberg har tränar bra hela vintern utan några större avbrott. Och tävlar nu kommande helg i Italien på 1/2 maraton !! Riktigt spännande!

Khaddi Sagnia.  Hade ju en fin inomhussäsong. Efter ett par veckors vila är hon igång bra med träningen just nu i Monte Gordo på läger.

Kevin Fankl utvecklas också hela tiden sakta men säkert. Och kämpare mot nya personliga rekord.

Suldan Hassan avstod inomhussäsongen efter ett månadslångt läger i Etiopien. Har fokucerat på uppbyggnad och tränar på hyfsat med ett par mindre skadekänningsperioder. 

Hampus Börjesson har tränar mycket bra i vinter mellan skidresorna till Trysil. Kanske inte 100% optimalt men man också viktigt att man trivs med livet för att kunna prestera. Hampus tänker långsikt och är övertygad om att han kommer att  persa i sommar igen speciellt på dom lite längre sträckorna.

Fredrik Johansson  har haft ett par riktigt jobbiga år. Men förra veckan visade han gryende form igen med sin seger på 16km i Skatås.

Joel Zackrisson har tränar på bra fram t.o.m. träningslägret i Etiopen med Suldan Hassan. Men några veckor därefter deckade han totalt både fysiskt och psykiskt. Ungefär i samma sitution som Charlotte för 4-5 år sedan när hon gick in i väggen och inte sprang någonting på ett antal månader. Vi tror och hoppas på samma vändning i Joels "fall"

Esa Hiltunen har sadlat om till Spjutkastre och blir spännande att följa till sommaren

Husein Ibrahim har tränar på hyfsat i vinter och visar stundtals bra kapasitet.

Ali Al-Jabani har problem med kylan på vinterhalvåret men tränar på bra ändå. Befinner sig för närvarande på 1 månads träningsläger i Etiopiska värmen. 

Oscar Söderbergh var nära "dröm 2" i vintras men har tagit en litet paus och är ute i världen och reser i några månader. 

Mathias Söder gjorde en fin inomhussäsong sitt första år i klubben med sin 6e plats på 1500m P19. Lite för mycket sjukdomar under vintern för att vara helt optimalt. Men nu i full gång och ser bra ut inför utomhussäsongen.

Viktor Johansson  fick äntligen till det lite inomhus med dunderperset 13.60 i tresteg. Efter hur många år och hur många motgångar som helst fick Viktor äntligen till det med en 6e plats i tresteg M22 och är återigen ett bevis att man alltid kan komma tillbaka om viljan finns. Bra jobbar Viktor...

 

 

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info