Hoppa till sidans innehåll

Våra fantastiska kvinnor

Våra fantastiska kvinnor

10 JUN 2016 09:28
Både Lovisa Lindh och Charlotta Fougberg tävlade i Oslo under gårdagskvällen Bislett Games. Vi kunde alla se det på TV.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2016 11:19

Lovisa Lindh gjorde sitt livs lopp när hon vann 800 m på 2:00.51 – personligt rekord med 1.2 sekunder och upp som trea genom tiderna i Sverige! 

     – Helt fantastiskt! Jag hade på känn att jag kunde springa fort men att det skulle ske redan nu trodde jag inte. Jag har varit hel och frisk sedan i höstas och kunnat träna bra, det är förklaringen, säger Lovisa.
     Hon vann loppet med över sekunden vilket tyder på att det finns mer att ta av. Tiden är en sekund under IAAF:s gräns men en sekund över SOK:s OS-nomineringsgräns. Men Lovisa har fler lopp kvar och närmar sig ”dröm” 2 minuter. Det är bara en tidsfråga innan hon tar den och Svenska rekordet. Om inte i år så kommande år…..

Charlotta Fougberg är tillbaka och det med besked. Med 9:30.11 underskred Charlotta SOK:s nomineringsgräns med en knapp sekund! 
     – Jag är överlycklig! Jag kände mig stark hela vägen, inte som sommaren 2014, men det kändes bra. Skönt att kunna förbättra årsbästat med 15 sekunder och klara OS-gränsen trots att jag har en spricka i ett revben, säger Charlotta till SVT. 
     Första kilometern gick på riktigt snabba 3:06 för Charlotta. Men till skillnad från i fjol höll hon hela vägen och spurtade in på en fin femteplats.

Vilka föredömen dessa tjejer är för hela klubben och alla andra aktiva. Båda dessa fantastiska kvinnor har visat långsiktighet, aldrig tvivla på sin kapacitet, satsat fullt ut och samtidigt studerat och skaffat sig en universitetsutbildning.

Vi får i sambandet inte heller glömma klubben som ställt upp och stöttat kvinnorna på vägen och sist men inte minst deras tränare och coach Johan Wettergren och hjälptränaren Richard Matsson….. Ett grymt team….

Skribent: Curt-Roland Ljung
Epost: This is a mailto link

 

hemsidan.sponsor14

 

  


 

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: This is a mailto link

Se all info