Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


UC Väst bjuder tillsammans med starterklubben Göteborg in till en starterutbildning för dig som skulle vilja vara starter på friidrottstävlingar.
 
På söndag är det är dags för europamästerskapen i terränglöpning i Lissabon, där Göteborg representerar den svenska truppen med sex löpare. Tävlingarna pågår mellan 10 och 14 under söndagen.
 
Nu på fredag den 6 december är det dags för Göteborgsvarvets årliga jullunch i Friidrottens Hus och hallen håller stängt för träning under dagen.
 
Under helgen arrangerade Göteborgs Kvinnliga Idrottsklubb Julklappsjakten för 42:a gången, och som vanligt var det full fart med ett stort deltagande i Friidrottens Hus.
 
Med anledning av Julklappsjakten kommer möjligheterna till träning vara väldigt begränsade i Friidrottens Hus efter kl 18 på fredag och helgen ut.
 
Topp-10 statistiken för utomhussäsongen 2019, från 12 år till senior, finns nu publicerad under Resultat & statistik -> Årsbästa utomhus.
 
Det var många tävlingssugna ungdomar som drog på sig tävlingsdressen under helgens Adventsspel i Friidrottens Hus.
 
GFIF:s styrelse och kanslipersonal har under tre tillfällen i höst i samarbete med SISU genomgått Rädda Barnens utbildning ”High Five” för en tryggare idrottsmiljö. Nyligen påbörjade även några av distriktets föreningar utbildningen.
 
Under söndagsförmiddagen var det dags för terräng-NM i finska Vierumäki och om än inte oväntat så imponerade Sara Christiansson med en silvermedalj.
 
Stora delar av Sveriges tränare och aktiva samlades i helgen i Kviberg för att låta sig utbildas och inspireras av spännande föreläsare. I samband med detta anordnade GFIF en elittränarkonferens.
 
Igår inleddes Parafriidrotts-VM i Dubai som pågår fram till 15 november, där Göteborg representerar den svenska truppen med tre deltagare.
 
Göteborgs Skidklubb har arrangerat Finalloppet i Skatås sedan 1968 och i år var inget undantag. I herrklassens huvudlopp vann Högbys internationellt meriterade David Nilsson och i damklassen blev det Örgryteseger genom Johanna Larsson.
 
I måndags, den 28 oktober, beslutade styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund att tilldela Annika Knutsson rollen som tillförordnad förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund, samt Race director för Göteborgsvarvet, till och med den 1 juni 2020.
 
Nu på söndag, 27 oktober, arrangeras ungdomsseriematch i Friidrottens Hus mellan 15.30-18.00 vilket innebär att träningsmöjligheterna under dessa tider är mycket begränsad.
 
Efter 11 framgångsrika år väljer Bo Edsberger att lämna sina uppdrag på Göteborgs Friidrottsförbund.
 
hemsidan.sponsor14

  


  logo-gbg-black

25 augusti 2018  

 

 

springigbg

 

Nordic Wellness_logo_CMYK

 

Skidome_CMYK

 

Ullevi Friidrott

 


Postadress:
Utby IK - Friidrott
Friidrottens Hus
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031410808
E-post: utby@ullevi.nu

Se all info