Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Lindberg Bordtennis

Racket


Vattenfall IF Umeå anordnade igår det första årligen återkommande Padelmästerskapet. 24 deltagare infann sig på lördag morgon med spänstiga ben (förutom Stefan Mikko som hoppade in på kryckor efter padelträning tidigare i veckan). Efter 28 välspelade (nåja) matcher så stod slutligen Lars Husfeldt och Mårten Persson som segrande lag. Finalsegern mot Joel Eriksson och Urban Vikström inleddes med ett break för vardera lag och sedan följdes de åt till ställningen 3-3. Sedan var det dock inget snack om saken - firma Husfeldt/Persson blåste formligen gamlingarna av banan och segern var till slut odiskutabel med setsiffran 6-3. Det viktigaste av allt var såklart att samtliga deltagare höll sig skadefria och från VIFs håll kan vi oxå glatt konstatera att många av deltagarna som inte testat på padel tidigare fick blodad tand vilket med hög sannolikhet kommer leda till ännu mer racketmotion i framtiden för dessa både unga och gamla kollegor. Bakom de båda finalparen så blev det pallplatser för Oscar Molin/Sucke Durakovic (stort tack till detta par från min och VIFs håll för eran kreativitet och arbetsinsats innan och under turneringen) och Philip Sakyan/Hammodi Al-Kassas. Nästa år skall vi utse nya mästare i både Bordtennis och Padel! /Joel Eriksson VIF Umeå Racketsektion. Ps. 2018 års mästerskap i Bordtennis kommer inte ha något tak vad gäller antalet anmälda - dock är känslan efter gårdagens Padel att vi säkert kan utöka antalet lag till 16 och att vi dessutom kan köra i 4 timmar så att vi kan ha längre matcher än 15 minuter. Väl mött nästa år!!

 

VIF Bordtennismästerskap 21 januari 2017

Ytterligare ett mästerskap gick i helgen av stapeln – denna gång förstärkt med 4 bejublade deltagare/gäster från VIF Stockholm som framförallt bidrog med flärd.

Totalt kom 17 spelare till start och de flesta deltog både i singelklassen och dubbelklassen.

Det inleddes redan på fredagen med en direktsänd lottning på Facebook i regi Molin/Durakovic. 4 pooler där Grupp D snabbt fick smeknamnet "Dödens grupp" med bl.a en rejält uppsnackad VIF Stockholmare och ett par tidigare semifinalister ingick.

Efter många hårda duster så blev det till sist en stentuff play-in match mellan Petter Schönfeldt och Mille Samadi om den sista platsen i åttondelsfinalerna – en match där till slut Schönfeldt gick segrande ur striden. Glädjen blev dock kortvarig då han sen sprang på övermäktigt motstånd i slutspelet.

Alexander Carlsson höll på att skrälla i semifinalen men fick stryk i skiljeset och fick den här gången nöja sig med ett brons precis som Urban Vikström. Finalen spelades mellan de gamla antagonisterna Calle Wållberg och Joel Eriksson där den sistnämnda denna gång drog det längsta strået.

Firma Eriksson/Vikström som möttes i semifinalen i singel spelade sedan dubbel tillsammans – efter en mycket tuff väg fram till finalbordet (bl.a vinst i skiljeset mot både Carlsson/Hy och Viklund/Hansson) så stod sedan fjolårssegrarna Wållberg/Svensson på andra sidan finalbordet. Veteranerna Wållberg (68 år)/Svensson (51 år) inledde klart bäst och efter rena överkörningen i de två första seten (1-11, 6-11) så vaknade helt plötsligt juniorerna (Urban Vikström, 48 år och Joel Eriksson, 44 år) till liv och kunde vända och vinna med 11-9 i femte och avgörande set.

En välspelad och trevlig turnering var därmed till ända och vi hoppas verkligen att det blir lika kul och ännu fler deltagare till hösten när nästa mästerskap spelas (då kanske med prisbord och större publik).

 

Resultat från Bordtennisturneringen 19 mars 2016

 

 Grattis till Lars Husfeldt & duon Calle Wållberg/Ulf Svensson!

 

 Singelturneringen hade 16 styckendeltagares om delades in i  4 st pooler, efter ett flertal gastkramande och jämna matcher var det sedan dags för åttondelsfinaler. Tuffaste matchen där blev mellan rutinerade Ulf Svensson och den unge, spänstige östeuropeén Sucke Durakovic. Ulf gick segrande ur striden bara för att i kvarten sedan möta övermakten i form av hockeyleganden Molin. För första gången i världshistorien lyckades Joel Eriksson sedan besegra veteranen Calle Wållberg bara för att sedan i semifinalen pulvriseras av slutsegraren Husfeldt. Unge herr Husfeldt var för övrigt smått överlägsen även i finalen. Största överraskningen!? Det var nog ändå Thomas Kurkkio som gick till kvarten! Vad hände där?

Dubbelturneringen vanns återigen av firma Wållberg/Svensson. I en tuff 5-setsmatch hade den ständigt unga duon bäst ork. På andra sidan nätet återfanns visserligen den vältränade Urban Vikström men även en gubbe med rejäla muskelbristningar i samtliga kroppsdelar efter de 10 tidigare matcherna.

 

Singel

1 Lars Husfeldt

2 Oscar Molin

3 Joel Eriksson

   Alexander Carlsson

5 Ulf Svensson

   Urban Vikström

   Calle Wållberg

   Thomas Kurkkio

 

Dubbel

1. Calle Wållberg/Ulf Svensson

2. Joel Eriksson/Urban Vikström

3. Oskar Molin/Sucrija Durakovic

    Lars Husfeldt/Alexander Carlsson

Vid pennan

Joel Eriksson

 

2015.11.24

Lördagen den 21 november kom 19 spelare till start i VIF Umeå Mästerskapen i Bordtennis på Umeå Bordtenniscenter. Visserligen har ett liknande mästerskap anordnats i mindre skala nere i källaren på Kungsgatan 72, men nu snackar vi högre klass både gällande deltagarantalet och möjligheterna till ballongplockning.

 

Ett stort antal jämna matcher spelades men till slut stod kampen i singelklassen mellan förhandsfavoriterna Rosenqvist och Wållberg. Den yngre, större och stadigare Rosenqvist visade sig till slut starkast och kunde gå vinnande ur striden i en välspelad historia. Pensionären Wållberg fick chans till revansch i dubbeln där han tillsammans med Stornorrforsaren Svensson visade sig starkast till slut i en ypperligt jämn dubbelturnering.

 

Det finns önskemål både från VIF och framförallt från deltagarna att ytterligare utveckla konceptet till 2016 när tävlingen åter väntas genomföras under hösten. Förhoppningsvis blir det fler spelare men även fikaförsäljare, längre speltid och ännu fler åskådare som letar sig ut till arenan.

 Tack alla som deltog detta år!

Resultat:

Singelklassen

  1. Jonathan Rosenqvist
  2. Calle Wållberg
  3. Oscar Molin

Lars Husfeldt

Dubbelklassen

  1. Calle Wållberg/Ulf Svensson
  2. Jonathan Rosenqvist/Philip Carlsson
  3. Alexander Carlsson/Lars Husfeldt

Urban Vikström/Joel Eriksson

 

 

 

 

 

 

VIF Umeå mästerskap har anordnats i både bordtennis (singel/dubbel) och tennis (singel/dubbel).

 

Sektionsansvarig Joel Eriksson

Uppdaterad: 13 NOV 2017 15:52 Skribent: Joel Eriksson

Postadress:
VIF Umeå - Korpen
Box 1006
90120 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 72
90120 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vif_umea@vattenfall....

Se all info