Hoppa till sidans innehåll

Minnet av "Kicken"


Från familjesidan VN och J-P den 8 september 2009

 

Minnesord

 

Karl-Eric ”Kicken” Svensson

Vaggeryd

 

Just i starten på VBTK:s 39:e säsong fick vi veta att vår pingiskompis Kicken lämnat oss.

Kicken fanns med oss från allra första början. Vid matcher och träningar i klubbhallen som medhjälpare och funktionär då vi ordnade tävlingar för ungdomar, seniorer och veteraner. Kicken var en praktisk man och blev också något av materialförvaltare i klubben och hjälpte ofta oss klubbkompisar med råd om material och limning av nya racketar.

 

När vår tävling Vaggerydsträffen utvecklades till en tävling för elitspelare fanns Kicken hela tiden där liksom när landskamper och landslagsläger arrangerades i Vaggeryd. Han lät sig inte alltid imponeras av elitspelarna, om de så hette Waldner, Persson eller Teng Yi, utan hade ofta synpunkter på deras spel. Det hade han också på oss klubbkamrater när vi spelade matcher. Spelets teknik och taktik kände Kicken väl och vi fick ofta reda på hur vi skulle spela eller borde ha spelat för att vinna matcher för klubben.

 

Som aktiv veteranspelare höll Kicken hygglig klass och deltog bl a vid Nordiska Veteranmästerskapen i Oslo och Aarhus. Dessutom spelade han i klubbens veteranlag så länge hälsan tillät. Han ville hela tiden förbättra sitt eget spel och så sent som i våras fick en ungdomsspelare i en paus på träningen sparra honom med hård överskruv på backhand. Kicken motiverade detta med att ”jag måste lära mig hur man blockerar sådana skruvar”.  

 

För några år sedan uppmärksammades Kicken välförtjänt i lokalpressen under rubriken ”Kicken – bordtennisens verklige veteran” och gavs då tillfälle att berätta Vaggerydspingisens historia från mitten av 1930-talet fram till Vaggeryds BTK:s bildande 1971.

På detta sätt blev Kicken en länk mellan den gamla och den nya tidens bordtennis i Vaggeryd och har starkt bidragit till den ställning och status sporten har lokalt idag.

Vi kommer med glädje och tacksamhet att minnas Kicken och våra tankar går också till hustrun Evy och familjen.

 

Glenn Sahlstedt och övriga kompisar i Vaggeryds BTK.

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
Vaggeryds BTK - Bordtennis
Eje Sahlstedt, Slåttergatan 9
56733 Vaggeryd

Besöksadress:
Vaggeryds Sporthall, Sveavägen 2
56732 Vaggeryd

Kontakt:
Tel: 0768635745
E-post: vaggerydsbtk@gmail.c...

Se all info