Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Äldre Nyheter från VBTK"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Äldre Nyheter från VBTK


 

Amanda Taus i Pingisiadens Riksfinal

 

 

Vaggeryds BTK är mycket stolta över sin kommande stjärna Amanda som i helgen lyckades med konststycket att som blott andra spelare i klubbens historia kvalificera sig till Riksfinalen i Pingisiaden som spelas i samband med senior-SM i Halmstad i mars.

Klubben hade förhoppningar på 11-åriga Amanda  att lyckas nå semifinal, vilket krävs för avancemang till riksfinal,  i  tuffa sydsvenska mästerskapen dit hon kvalificerat som genom tidigare goda resultat i DM.

 

Efter bra genomfört gruppspel, där Amanda glädjande och lite oväntat vann alla  matcher, var hon klar för en mycket tuff kvartsfinal och lyckades där i avgörande set i svängig och jämn match att vinna denna direkt avgörande match!

 

I semifinal väntade årskullens suverän Nina Johansson från Lessebo som även  är storfavorit för att vinna Riksfinalen, Amanda gjorde denna gång en bra match men fick planenligt ge sig.

 

 

 

VBTK har endast representerats vid två tidigare tillfällen i riksfinalen och då genom Indra Andersson. Amanda tar nu upp jakten på Indras resultat vilket bådar väldigt gott för klubbens framtida damlag.

 

Förhoppningar finns till en pallplats för Amanda även i riksfinalen dit 4 tjejer från varje landsdel kvalificerat sig, alltså totalt 16 stycken tjejer som gör upp om SM-medaljerna.

 

Nina är outstanding i kullen men efter henne är det öppet och ifall Amanda, som utvecklas stadigt, sliter lite extra i träningshallen i några månader finns en verklig möjlighet till en upprepa Indras bronsplats från 2014!

 

 

 

Storebror Felix Taus deltog också han med en  finfin tredjeplats i Herrsingel klass 2.

 

Mycket bra DM-helg för Vaggeryds BTK

 

 

Felix Taus visar att hans hårda jobb på pingisgymnasiet i Borås verkligen lönar sig.

I helgens DM-tävlingar i Lessebo lyckades han bli Smålandsmästare i HJ 20 vilket imponerar.

Utöver denna singeltitel vann han brons i mixdubbel tillsammans med Bergkvaras Alvalie Palmbo där de bland annat på vägen slog Vaggerydsparet Albin och Indra Andersson i en mycket jämn match. Felix vann även brons i herrdubbeln tillsammans med Albin Andersson där de hade slutsegrarna i brygga men fick se sig besegrade i sklijeset.

Lillasyster Amanda Taus tog sig till semifinal i 11årsklasser vilket gör att hon i månadsskiftet får vara med och slåss om Sydsveriges 4 platser till riksfinalen i Pingisiaden.  

Indra Andersson knep ett brons i 14-årsklassen!

 

Stonecastle open 2016

 

Amanda spelade f11,först två poolmatcher som hon vann en tuff femsetare.sedan i semi skulle det bli en riktigt bra match där det gick till fem set också där Amanda låg under med 10-8 i avgörande men lyckas vända och vinna med 14-12. Sedan i finalen tar Amanda ledningen med 2-0 men tappar till 2-2 i en väldigt bra match från båda spelarna sedan i avgörande så spelar Amanda väldigt lungt och låter Turid göra misstagen och det lyckas Amanda vinner 11-6.

Felix spelade h3 började med 3 poolmatcher som han vann genom ett bra och säkert spel. Sedan i kvartsfinal blir det lite tuffare men Felix släpper inget set och även i semin släpper han inget set. I finalen tappar felix första set men sen tar han över matchen även om fjärde set slutade 13-11 nu börjar det synas att kinaresan ger resultat bra spelat av båda..

 

 

I år delas Grenthes Stipendium ut för sjätte gången till förtjänt kvinna under 30 år med meriter som ledare eller aktiv inom idrott. I år går utmärkelsen till Indra Andersson från Vaggeryds Bordtennisklubb. Indra är 14 år men har spelat bordtennis sedan hon var sex. Då kom hon för första gången till bordtennishallen i Vaggeryd och den förnämliga lokalen har blivit något av ett andra hem för Indra. Men också en genväg ut i Stora världen. För några dagar sedan kom Indra hem från ett 17 dagar långt träningsläger i Kina. Lägret var förlagt till den skola vars tränare bland annat fostrat regerande världs- och olympiske mästaren Ma Ling, vilket säger det mesta om vilka sammanhang Indra numera vistas. – Det var hård träning med kinesiska topptränare, med träning två eller tre pass om dagen. Enda dagen vi var lediga var på söndagarna, berättar Indra som dock hann med en avstickare till kinesiska muren. Indra tillägger att hon lärde sig massor i Kina. – Kineserna är ju bättre på allt, de är snabbare, slår hårdare och skruvar bättre.

Vi vrider klockan tillbaka till Indras allra första besök i bordtennishallen. Då fick hon frågan  varför hon skulle börja spela bordtennis. Svaret blev att det hade pappa bestämt. Pappa Jimmy, som först var aktiv spelare och sedan ledare (ordförande) i Vaggeryds BTK,  skrattar gott när dotterns premiärbesök i pingishallen kommer på tal. Men han kan väl också peka på att far på den punkten vet bäst. Resultaten talar ju för sig självt.

På Indras meritlista  finns nämligen flera landslagsuppdrag för blågult samt ett USM-guld i dubbel från förra säsongen tillsammans med Moa Arvidsson från Stockholm. Bordtennis har också hjälpt hans dotter att staka ut den närmsta framtiden. Snart väntar studier på bordtennisgymnasium. Det lutar åt att nästa hemortsdress blir Halmstad och stadens pingisgymnasium, inte bara för att storebror Albin har studerat och tränat där. En annan ledare som starkt bidragit till Indras utveckling är VBTK:s tränare Björn Josephsson. Han har lagt ned ett jättejobb på att skola föreningens ungdomar, inte minst flickorna. Men Indra har inte nöjt sig med träningen i hemmahallen. En gång i veckan har hon rest till Ljungby alternativt Jönköping för att få riktigt bra sparring. Den kommande säsongen kommer hon dessutom att seriespela i div. 1 för Oskarshamn. – Ett fantastiskt fynd och en jättekärriär, summerade Grenthe-kommitténs talesperson Kennet Lindelöf.

På Vaggerydsdagen kommer Indra Andersson att få Grenthe-stipendiet i form av diplom och 5 000 kronor. Känner vi Indra rätt kommer hon att investera i sin bordtennissatsning, kanske i form av ännu en Kina-resa för att bli bättre och växa ytterligare som människa.

 

 

Samtliga Grenthe-stipendiater:

2010:Michaela Arwidsson, Skillingaryds Skyttegille. 2011: Jessica Manly, HK Vaggeryd. 2012: Ingen stipendieutdelning. 2013: julia Fredriksson, Vaggeryds BTK 2014: Jessica Johansson, Skillingaryds GF 2015: Rebecka Henriksson, Skillingaryds IK. 2016: Indra Andersson, Vaggeryds BTK-.

 

Hasse i VM-kvart, fantastiskt !!

 

VM i bordtennis för veteraner pågår just nu i Alicante i Spanien. Rekordmånga spelare, 4 600 stycken,  är anmälda i de olika åldersklasserna från 40 år upp till och med 90+.

I tävlingarna deltar hundratalet svenskar, däribland sju från Vaggeryds BTK.

En av de största svenska framgångarna vid tävlingen nåddes av Hans Fredén från Vaggeryds BTK, tävlande i 75-årsklassen. I hans klass ställde cirka 250 spelare upp och Hans Fredén nådde som ende svensk kvartsfinal i herrsingel H75, det vill säga han slutade bland de åtta främsta i VM. Det är en fantastisk prestation, inte minst då många av konkurrenterna kommer från bordtennislandet Kina. Hans Fredén var för övrigt nära att gå till semifinal men förlorade kvartsfinalen i en tuff femsetare mot en australiensare.

 

160503

 

Bilder Vetranträffen

 

 

 

 

160503

 

Bilder från klubbmästerskap och säsongsavslutning

 

 

 

 

160314

 

Resultat Zontävling 4, 2016

 

 

 

 

160210

 

Veteranträffen 2016

 

 

 

 

160204

 

Flera SM-medaljer till Vaggeryds BTK

 

Det senaste veckoslutet spelades årets veteran-SM i bordtennis i Helsingborg. I tävlingen, arrangerad av anrika BTK Rekord, med spel under fyra dagar på totalt 32 bord deltog Vaggeryds BTK med sju deltagare. Klubben gjorde sitt bästa mästerskap någonsin och tog medaljer i fyra klasser.
Hans Fredén spelade som vanligt bra och gick till final i HS75 där dock Bo Torinsson IF Ifo blev för svår och vann finalen i tre raka set.
På vägen fram till final vann Fredén bl a över gamle antagonisten Rolf Näsberg Tullinge TP BTK i kvartsfinalen med siffrorna 11-8, 11-7, 6-11, 3-11 och 11-4 och i semifinalen enkelt mot Per Stensson IFA Eskilstuna med 3-0. I HD75 gick Fredén i par med Ove Nilsson IF Ifo till semifinal med föll där mot slutsegrarna Rolf Johansson/Olle Magnusson IFK Lidköping  med 3-1 i set. Paret Fredén/Nilsson har tidigare vunnit SM-guld tillsammans två gånger men denna gång räckte det inte ända fram.
I 60-klasserna var paret Jimmy Hellgren och Gerhard Silberbach väldigt framgångsrika och tog bronsmedaljer i såväl dubbel som lag efter semifinalförluster mot slutsegrarna Göran Aldvik/Thomas Pettersson Spårvägens BTK/Ängby SK med 3-1 i dubbeln och mot Partille BTK med 3-1 i lagspelet. Dessutom gick både Jimmy och Gerhard till kvartsfinal i herrsingel 60 där båda förlorade efter fyra set mot Göran Aldvik Spårvägens BTK(slutsegrare) respektive Ingemar Söderberg Kyrkhults BTK. Under SM-dagarna tog både Jimmy och Gerhard, liksom Hasse och även övriga VBTK-spelare många meriterande och uppmärksammade segrar-
Nu väntar det vanliga seriespelet närmast men nästa stora mål för VBTK:s veteranspelare blir veteran-VM i Spanien i slutet av maj, dit Vaggeryds BTK har anmält hela sju spelare med SM-medaljörerna i spetsen.

 

  

 

  

 

160120

 

Zontävling i Vaggeryd 12 mars

 

 

 

 

160102

 

Resultat Swedstyle cup 2015

 

 

Kvartsfinaler: Björn Josephsson-Antonio Juric 11-3, 9-11, 10-12, 11-6, 11-8, Alexander Josephsson-Hans Fredén 8-11, 11-8, 11-6, 11-8, Felix Taus-Josip Ascic 11-8, 4-11, 11-7, 7-11, 11-3, Albin Andersson-Adorjan Ermler 11-9, 11-4, 15-13,
Semifinaler: B Josephsson-A Josephsson 6-11, 7-11, 12-10, 11-6, 14-12, Andersson-Taus 11-9, 11-6, 11-6,
Final: B Josephsson-Andersson 11-4, 11-9, 11-3,
B-final Anders Karlsson-Joel Olausson 11-4, 12-10, 11-2,

 

  

 

151222

 

SWEDSTYLE CUP

 

Tävlingen går som vanligt av stapeln i mellandagarna. Detta år på Onsdagen den 30/12, anmälan på plats senast kl.18.00. Välkomna!!!

 

 

 

151115

 

Prispall, Borgstena HS3, GRATTIS Felix Taus

 

 

 

 

 

 

151104 

 

Indra och Julia vann i VBTK-tröjor när de spelade för Team Småland och vann i Ängby Internationella!

 

 

 

 

 

 

151104

 

Björn Josephsson och syskonen Taus visade storform i Vimmerby

 

Bisse och Felix spelade sig till semifinal i herrdubbeln där  div 1-paret Hannes Thörn och Linus Svensson blev för tuffa. Mycket bra genrep för detta nykomponerade par inför DM i Jönköping till helgen!

Felix var i ännu en semifinal, HJ 17mot toppseedade Taib Sisic Lyckeby. Även lillasyster Amanda nådde semifinal, i flickor 10, där duktiga Nina Johansson, Lessebo, blev för svår. Bra Amanda och Felix!

Bisse lyckades dock överträffa dessa resultat och kunde i storform vinna HS klass 2 som bjöd på mycket bra startfält! I finalen besegrades Adrian Thörn BTK Frej med 3-0 vilket imponerar! Grattis Bisse

 

 

 

150924

 

Seriepremiärer

 

Helgens seriespel för våra A-lag (damer och herrar) slutade med en vinst och en förlust vardera. Klart godkänt i tuff konkurens.

 

 

 

150901

 

Ungdomsträningar startar tisdagen den 22/9

 

Vi startar nu upp träningar för ungdomar och nybörjare, tisdagar och torsdagar kl. 17.00-18.15. Första träningen sker tisdag 22 september kl. 17.00.

 

Varmt välkomna!!

 

 

 

150805

 

VBTK-Albin stannar i Halmstad

 

 

VBTK-Albin stannar i Halmstad. Albin Andersson från Vaggeryds bordtennisklubb tog i juni studenten efter tre års studier på pingisgymnasiet i Halmstad och väntades därför återvända till moderklubben, men Halmstad BTK erbjöd  i somras albin en tjänst i klubben som tränare. Detta var ett kanonerbjudande som är omöjligt att tacka nej till så därför blir nu Albin kvar i en av landets ledande föreningar som tränare, nyrekryterare,  sparringpartner och spelare! Albins kollegor i tränarstaben blir bl.a. Ulf "Tickan" Carlsson som är Halmstads huvudtränare parallellt med uppdraget som förbundskapten för seniorlandslaget, samt Fredrik Håkansson, lagvärldsmästare och femfaldig svensk mästare!

 

Albin berättar att han är grymt taggad för uppdraget och känner att han får bästa möjligheterna för att utvecklas som spelare och en fantastisk chans att dra lärdom av landets kanske bästa ledarstab,vilket är en helt fantastisk möjlighet som nybliven student!

 

Vaggeryds BTK är stolta och önskar Albin all lycka och välgång i sin nya tjänst och hälsar honom varmt välkommen tillbaka i framtiden. Då bättre rustad än någonsin, både som toppspelare och med pingisrutin och elitkunskap utöver vad klubben varit van vid.

 

 

 

150427

 

SM-Guld till Vaggeryds BTK

 

 

Vaggeryds bordtennisklubb vann i helgen SM-guld i ungdoms-SM i Borås genom Indra Andersson som tillsammans med duktiga Moa Arvidsson, spelandes för KFUM Stocksund, Stockholm, lyckades besegra hela det övriga kvalificerade startfältet.
Indra och Moa var förstaseedade  och hade favorittyngda axlar vilket gjorde matcherna på vägen nervpirrande och extra spännande! I semifinalen hamnade de i underläge 1-2 i set men vann ett jämnt fjärdeset och var sedan övertygande i det avgörande femte setet vilket gav plats i finalen.

Väl där öppnade flickorna hårt och skaffade sig ett övertag med 2-1 i set men missade i fjärde set sex stycken matchbollar innan den sjunde och sista machbollen kunde slås in och guldet bärgas!
Vaggeryds BTK har sedan tidigare många veteranmedaljer i SM, främst genom Hans Fredén som dessutom har vunnit guld, men detta var klubbens första SM-guld på ungdomssidan. Sedan tidigare har Julia Fredriksson ett silver i dubbel och Indra två brons i singel så det är väldigt glädjande för hela föreningen att nu också få stoltsera med ett guld i dessa sammanhang!
För Indra väntar närmast GP-finalerna  i Helsingborg, Junior-SM i Eslöv och i Juni även Nordeuropeiska mästerskapen som spelas i Tallin.

 

 

150424

 

Avslutning med prisutdelning

 

 

 

 

150409

 

27:e Veteranutbytet, Falkenbergs BTK-Vaggeryds BTK 2-2 (22-30)  

 

Falkenbergs BTK1-Vaggeryds BTK 1 7-6  Bo Johansson-Hans Fredén 4-11, 5-11, 1-11, Klas Johansson-Mats Sanell 11-7, 11-4, 11-5, Nils-Bertil Billing-Leif Tybert 10-12, 11-2, 11-1, 11-7, Hans-Åke Benjaminsson-Fredén 9-11, 2-11, 7-11, Marita Neidert-Sanell 11-9, 11-8, 3-11, 17-15, K Johansson-Tybert 11-6, 11-4, 11-11-8, Billing-Fredén 11-9, 11-7, 6-11, 11-3, Benjaminsson-Sanell 7-11, 3-11, 7-11, Billing/Neidert-Sanell/Tybert 5-11, 6-11, 14-12, 12-14, K Johansson-Fredén 11-7, 11-3, 11-9, Billing-Sanell 11-7, 4-11, 11-7, 11-2, Neidert-Tybert 4-11, 12-14, 5-11, 
Falkenbergs BTK 2-Vaggeryds BTK 2 5-8 Thore Andersson-Glenn Sahlstedt 8-11, 11-5, 7-11, 10-12, Karl-Arne Karlsson-Joel Olausson 11-5, 11-3, 2-11, 11-5, Lars Gustavsson-Leif Karlsson 11-5, 11-7, 11-9, Christina Lindskog-Sahlstedt 7-11, 11-6, 8-11, 9-11, Tommy Lindskog-Olausson 8-11, 5-11, 16-18, Karlsson-Karlsson 7-11, 11-8, 11-5, 11-6, Gustavsson-Sahlstedt 7-11, 11-8, 11-8, 11-8, C Lindskog-Olausson 9-11, 8-11, 12-14, Andersson-Karlsson 5-11, 6-11, 7-11, C Lindskog/T Lindskog-Olausson/Karlsson 11-4, 8-11, 5-11, 13-15, Karlsson-Sahlstedt 11-5, 11-9, 11-9, Gustavsson-Olausson 7-11, 11-6, 3-11, 3-11, T Lindskog-Karlsson 11-5, 3-11, 5-11, 8-11, 
Falkenbergs BTK3-Vaggeryds BTK 3 7-6 Bertil Mårtensson-Adorjan Ermler 6-11, 11-6, 11-9, 5-11, 8-11, Birger Norrhall-Christer Lindh 4-11, 11-13, 11-9, 11-7, 11-4, Kent Ekman-Arne Englund 14-16, 14-12, 17-15, 11-5, Hans Törngren-Ermler 5-11, 8-11, 4-11, Dick Torstensson-Lindh 11-9, 5-11, 11-13, 11-9, 8-11, Norrhall-Englund 9-11, 11-5, 11-4, 11-7, Ekman-Ermler 13-15, 11-5, 11-7, 11-4, Törngren-Lindh 2-11, 10-12, 17-15, 12-14, Mårtensson-Englund 12-10, 9-11, 7-11, 11-8, 4-11, Ekman/Mårtensson-Lindh/Englund 11-7, 11-5, 11-4, Norrhall-Ermler 11-6, 6-11, 15-13, 13-15, 8-11, Ekman-Lindh 11-8, 7-11, 11-9, 11-4, Torstensson-Englund 11-7, 11-9, 11-5, 
Falkenbergs BTK4-Vaggeryds BTK 4 3-10 Jan Bengtsson-Mats Gustavsson 11-7, 11-8, 11-7, Rune Andersson-Berndt Almgren 11-6, 9-11, 7-11, 7-11, Tommy Johansson-Lars-Evert Eskilsson 2-11, 5-11, 5-11, Lars-Åke Jakobsson-Gustavsson 4-11, 7-11, 11-6, 11-7, 16-14, Clas Dyvinger-Almgren 9-11, 10-12, 11-9, 11-4, 5-11, Andersson-Eskilsson 11-4, 8-11, 3-11, 18-16, 9-11, Johansson-Gustavsson 5-11, 8-11, 6-11, Jakobsson-Almgren 11-9, 5-11, 11-8, 5-11, 11-9, Bengtsson-Eskilsson 7-11, 6-11, 8-11, Dyvinger/Bengtsson-Gustavsson/Eskilsson 12-14, 8-11, 11-8, 4-11, Andersson-Gustavsson 10-12, 5-11, 7-11, Johansson-Almgren 6-11, 15-17, 10-12, Dyvinger-Eskilsson 9-11, 2-11, 9-11, 
150407

 

Lite bilder från Veteranträffen 2015

 

20150327_12235020150327_14343120150327_16114320150327_17244620150327_191002H50 Vet 15HD 50 Vet 15H40 vet 15

 

(resultaten finns under fliken tävlingar)

 

 

 

150317

 

Årets klubbmästerskap går av stapeln i April 

 

Vi kör klubbmästerskap och gemensam avslutning med prisutdelning etc, och som vanligt utgår alla ordinarie träningar dessa veckor. Sista träningen är alltså torsdagen den 9:e april.

 

Ställ gärna upp i många klasser, det finns något för de flesta, flera dagar båda veckorna. Prata med din tränare om du är osäker.

 

 

 

 

150317

 

Resultat zontävling 2015 finns under flik "Tävlingar"

 

 

 

150224

 

Rapport från Örebro och "Swedish Junior & Cadet open":
Vaggeryds BTK hade i år glädjen att ha med en spelare i Safirs Internationella.
Indra fick inbjudan av Svenska förbundet att spela i vår gröna klubbtröja och lyckades på lördagen tyvärr inte nå A-slutspelet på lördagen. Vinst över Ängbys Natalie Jeschar men efter förlust mot Egypiskan Farah Morad med 11-9 i skilje krävdes vinst mot Italienskan Favaretto men det blev ännu en förlust 1-3.Consolation cup på söndagen inleddes med vinst över Hana Goda, Egypten. Spångberg, Linköping och till sist en final mot Jeschar, Ängby som ännu en gång besegrades efter stort spel!
Tävlingen som har hög status internationellt och lockar ett stort antal namnkunniga spelare och bra pingisnationer bjöd i år på tävlingens i särklass största skräll genom tiderna!11-årige(!) Japanen Harimoto Tomakazu gick inte bara till slutspel utan slog på vägen till final 3 spelare på topp 100-listan i världen för seniorer! Först av dessa Takura Jin (tvåa på Japanska mästerskapen), Omar Assar (Dubbel Afrikansk mästare) åkte i kvart och i semi fick Jens Lundqvist se sig besegrad med stora siffror. Dock blev Eslövs Xu Xin för tuff i final och vann därmed sitt femte Safir! Lägg dock namnet Harimoto Tomakazu på minnet! Fantastisk!

 

 

 

150210

 

Tävling i TROLLHÄTTAN; Trollungen 2015, resultat: Flickor 12: 1. Indra Andersson Vaggeryds BTK 2. Lina Svensson Vara SK Flickor 13: 1. Indra Andersson Vaggeryds BTK 2. Lina Svensson Vara SK Herrjunior 17: 1. Filip Karlsson BTK Rekord 3. Felix Taus Vaggeryds BTK Herrjunior 20: 1. Filip Karlsson BTK Rekord 2. Albin Andersson Halmstad BTK 3. Alexander Josephsson Vaggeryds BTK 5. Felix Taus Vaggeryds BTK 

 

 

 

150206

 

TÖREBODA, Daloc-Trofén 2015 Flickor 9: 1. Hedda Husrem Töreboda BTK  3. Amanda Taus Vaggeryds BTK Flickor 10: 1. Isabelle Kullingsjö IFK Falköping BTK 3. Amanda Taus Vaggeryds BTK Flickor 12: 1. Indra Andersson Vaggeryds BTK 2. Lina Svensson Vara SK Flickor 13: 1. Moa Svensson Vara SK 2. Indra Andersson Vaggeryds BTK Flickor 14: 1. Beata Söderberg IFK Lidköping 2. Indra Andersson Vaggeryds BTK Herrjuniorer 17: 1. Albin Karlsson BTK Safir 3. Felix Taus Vaggeryds BTK Herrar 4: 1. Peter Johansson Götene/Tor BTK 3. Felix Taus Vaggeryds BTK  

 

150123

 

25:e Veteranträffen

 

27-28 mars spelas Veteranträffen-2015

 

 

 

 

150114

 

Zontävling i Vaggeryd, den 15:e Mars

 

 

 

 

150102

 

Swedstyle Cup 2014, (22 deltagare) Kvartsfinaler: Björn Josephsson-Hans Fredén 11-9, 11-6, 11-5, Albin Andersson Halmstad BTK-Jimmy Hellgren 11-9, 11-2, 11-9, Antonio Juric-Josip Ascic 11-3, 11-5, 11-9, Alexander Josephsson-Anders Karlsson 6-11, 12-10, 11-7, 11-9,  Semifinaler: B Josephsson-Juric 13-11, 11-7, 11-3, Andersson-A Josephsson 11-6, 15-13, 11-4,  Final: B Josephsson-Andersson 8-11, 11-5, 9-11, 11-6, 13-11,  B-final: Felix Taus-Mats Sanell 8-11, 11-9, 11-8, 11-5 

 

 

 

141110

 

Resultatlista från DM 2014 finns under flik tävlingar

 

(och vill ni se lite snygga bilder från prispallen, gå till "Arkivet"

 

 

 

141028

 

DM-programmet presenteras nu här.

 

Startfältet blir ungefär lika stort som förra året, och presenteras nu på http://resultat.ondata.se. Vi ser fram emot en spännande och trevlig tävling för alla pingisvänner i Småland.

 

  

 

141008

 

15:e Veteranutbytet, Vaggeryds BTK-Linköpings PK 2-1 Vaggeryds BTK 1-Linköpings PK 1 10-0
Hans Fredén-Uno Forsgren 11-3, 11-7, 11-3, Sven-Arne Idh-Bengt Atterwall 11-8, 11-6, 11-9, Mats Sanell-Ulf Rapp 11-6, 11-8, 8-11, 11-7, Idh-Forsgren 11-9, 11-6- 11-5, Fredén-Rapp 11-3, 11-3, 11-7, Sanell-Atterwall 14-12, 11-2, 11-5, Sanell/Fredén-Atterwall/Rapp 11-0, 11-7, 11-3, Idh-Rapp 11-9, 11-7, 11-9, Sanell-Forsgren 11-5, 11-3, 11-2, Fredén Atterwall 11-9, 11-2, 11-4, 
Vaggeryds BTK 2-Linköpings PK 2 10-0
Joel Olausson-Bengt Johansson 9-11, 11-4, 11-8, 11-6, Glenn Sahlstedt-Sven Magnusson 11-8, 11-7, 11-4, Leif Tybert-Sture Uhlan 11-5, 11-6, 11-7, Sahlstedt-Johansson 11-6, 11-8, 11-8, Olausson-Uhlan 5-11, 11-7, 11-5, 11-7, Tybert-Magnusson 11-7, 11-6, 12-14, 12-10, Tybert/Olausson-Magnusson/Johansson 11-7, 4-11, 11-5, 11-5, Sahlstedt-Uhlan 11-7, 8-11, 11-7, 8-11, 11-7, Tybert-Johansson 11-4, 11-5, 11-6, Olausson-Magnusson 6-11, 11-5, 11-7, 11-4, 
Vaggeryds BTK 3-Linköpings PK 3 4-6
Lars-Evert Eskilsson-Carl-Bertil Berg 11-9, 9-11, 7-11, 11-8, 11-13,  Adorjan Ermler-Ola Törnqvist 11-7, 8-11, 7-11, 11-6, 11-6, Arne Englund-Örjan Wisén 8-11, 16-18, 12-10, 11-8, 7-11, Ermler-Berg 10-12, 10-12, 11-5, 5-11, Eskilsson-Wisén 9-11, 12-10, 9-11, 5-11, Englund-Törnqvist 10-12, 6-11, 11-8,, 13-11, 11-4, Ermler/Eskilsson-Berg/Wisén 9-11, 11-8, 6-11, 11-9, 8-11, Ermler-Wisén 11-5, 11-5, 11-3, Englund-Berg 8-11, 11-7, 9-11, 8-11, Eskilsson-Törnqvist 11-7, 11-9, 11-9, 

 

 

 

DM i Vaggeryd 8-9 november

 

 

 

 

 

 

140908

 

Träningar fr.o.m. vecka 38

 

  

 

Måndagar kl. 18.00, Öppet hus:

 

Välkomna att träna självständigt, samt lite organiserat set-spel. Alla är välkomna, även motionärer/korp.

 

  

 

Tisdagar och torsdagar kl. 17.00-18.15, Träning:
Nybörjare i hall 1 och mer etablerade spelare i hall 2.

 

 

 

Tisdagar och torsdagar kl. 18.30-20.30, Träning:
Spelare med några års erfarenhet av tävling och seriespel, indelas i grupper efter spelstyrka och träningsambition/vilja.

 

   

 

Onsdagar kl. 18.30 Träning:
 
Seniorseriespelare.
 

 

 

 

 

 

140703

 

Felix Taus har blivit antagen till pingisgymnasiet i Borås! Jätteroligt för både Felix och Vaggeryds BTK att vi under ett år har två spelare på pingisgymnasier i landet! Albin Andersson börjar till hösten tredje året i Halmstad då Felix inleder sina treåriga studier i Borås!Klubben önskar Felix lycka och välgång och kommer att följa hans utveckling med spänning!

 

 

 

140609

 

Euro Mini Champs 22-24 aug

 

Vaggeryds BTK har en representant i EM för födda 02-03. Indra Andersson skall tillsammans med Moa Arvidsson och Rebecca Muskantor, samt pojkarna Martin Friis, Truls Möregårdh, Theo Abrahamsson och Isak Cederlund representera Sverige i denna internationella tävling mot de absolut bästa i Europa.

 

 

 

- Grattis Indra !!!!!!

 

Truls o Indra på pall

 

Truls och Indra vid DM i Vaggeryd Hösten 2013

 

 

 

140505

 

24:e Veteranträffen

 

Senaste veckoslutet arrangerade Vaggeryds BTK sin Veteranträff i pingis för 24.e året i rad. Denna gång kom 62 spelare från 16 klubbar till start och bland de åtta huvudklasserna hade hemmaklubben med segrare i hela fem. Hans Fredén vann tre klasser och Björn Josephsson vann både singel och dubbel (tillsammans med klubbkompisen Eje Sahlstedt) i "juniorklassen" H40. En annan framgångsrik  lokal spelare som tog pallplatser var Magnus Trygg H-Södra som vann i herrsingel 50 och kom trea i herrsingel 40. Bland övriga spelare bland pristagarna märktes Lennart Björk, KFUM Norrköping och Per Magnusson, Mariedals IK som i dagarna reser till Auckland, Nya Zeeland för spel i Veteran-VM. Tävlingen i Vaggeryd blev för dem, enligt egen utsago, en nyttig genomkörare inför dessa mästerskap. Komplett resultatlista finns här.

 

HD40 vet 14

 

På bilden, HD40-klassen med segrande hemmaparet Josephsson/Sahlstedt till höger, och tvåorna Ekman/Karlsson till vänster.

 

 

 

140410

 

KM-2014

 

Semifinalister HS KM 14 web

 

På onsdagskvällen spelades den sista klassen i årets klubbmästerskap, Seniorsingel öppen, och finalen avgjordes i en stenhård 5-setare där Björn Josephsson drog längsta strået när han besegrade sonen Alexander.

 

Även semifinalisterna Jakob Sandström och Adrian Hernandez syns på bilden.

 

 

 

B-finalen vanns av Filip Sahlstedt som där mötte Marko Vidovic.

 

 

 

 

 

 

140409

 

Indra förärades med "Kickens minne"

 

Vaggeryds BTK:s hederspris som instiftats till minne av Karl-Eric "Kicken" Svensson delas ut till den ungdomsspelare i klubben som under säsongen på ett eller annat sätt visat framfötterna inom pingisen på riksnivå och i år hedrades Indra Andersson med den ståtliga pokalen!
Indra har haft en helt fantastisk säsong och just i år fanns egentligen ingen riktig utmanare för denna utmärkelse då Indra lyckats med i princip alla utmaningar!
Hon tillhör denna säsong flickor 11 och har i den klassen inte bara kvalificerat sig för andra året i rad  i de väldigt tuffa kvalen till Talangjakten i Köping och Pingisiaden i Helsingborg utan har på dessa SM-tävlingar lyckats nå två SM-brons.
Indra är idag rankad som tvåa i Sverige i sin årskull och har vid ett tillfälle tidigare under säsongen faktiskt rankats etta i landet. Hon har varit på åtskilliga riksläger och ska inom några veckor på läger i Köping under "Team framtid" vilket jämställs med landslagsläger och tränas där under den forna Asiatisk juniormästarinnan Zhang Fang!
När SM för 12-åringar spelas om två veckor är Indra seedad åtta och i Maj är Indra dessutom kvalificerad för 14-års SM vilket imponerar stort!
Det är en fin skara hedersprismottagare Indra sällar sig till då det i år är femte gången utmärkelsen delas ut.

Klubben följer med spänning ungdomarna i jakten på den sjätte "Kickens minne" som delas ut efter nästa säsong!
Alla mottagare av "Kickens":
09-10 Julia Fredriksson 10-11 Alexander Josephsson 11-12 Albin Andersson 12-13 Filip Sahlstedt 13-14 Indra Andersson Indra med Kickens

(på bilden, fr.v. Tränaren och coachen Björn Josephsson, Pristagaren Indra Andersson samt coachen Eje Sahlstedt)

Läs om Kicken:

https://www2.idrottonline.se/VaggerydsBTK-Bordtennis/Arkiv/MinnetavKicken/ 

 

  

 

140331

 

Karlshamnsspelen, fantastisk insats av VBTK

 

En bil med 5 personer åkte till Karlshamn en tidig söndagsmorgon sommartid, och lyckades synnerligen väl i samtliga klasser.

 

Björn J. vann H2, Alex 5:a och Marko 9:a i HJ17, Alex 3:a i H3, Filip 3:a i H5, Björn 5:a i HÖ, Ante finalförlust med 12-14 i avgörande i H4(2:a) där Marko slutade 9:a.

 

 
140325
Anders - Korpmästare igen
Säsongens klubbmästerskap i bordtennis för Vaggeryds BTK inleddes i måndags med korpklassen. Hela 13 spelare kom till start och efter många jämna matcher stod slutligen Anders Ericsson, Vaggeryds Energi som slutsegrare. Därmed försvarade Anders sin titel från förra säsongen, och detta efter finalseger mot Lutfi Ujam, Vaggeryds Tandvård med 7-11, 11-9, 11-9 och 11-7.

Semifinalister var också Kent Wiksell, Gärahovs Bygg och Andreas Palander.

I B-klassens final vann Joakim Bokinge med 7-11, 11-9, 11-9 och 11-7 över Victor Gustavsson. Av årets korpspel återstår nu endast någon släpmatch i det rekordjämna seriespelet innan också årets lagmästare kan koras.

Korp singel 2014

På bilden syns korpmästerskapets semifinalister fr. v. Kent Wiksell, Lutfi Ujam, segraren Anders Ericsson och Andreas Palander.

 
140312
Klubbmästerskapsveckorna närmar sig
Som vanlig så upphör de ordinarie träningarna i April, och vi kör ett par veckors klubbmästerskap och en gemensam avslutning före påsk.
Se alla tider här, Välkomna att tävla i era respektive klasser!!
 
140310
Zontävlingen avgjordes i Vaggeryd 140309
Pool 1 Zon 2014
Överst på prispallen i den högsta poolen, lika förra året, hemmasonen Filip Sahlstedt, som vann obesegrad före Dennis Svensson Tranås och klubbkompisarna Felix Taus och Jakob Sandström Vaggeryd. Femma blev Anton Svanborg Tranås och Måns Wirfelt Huskvarna slutade sexa.
 
140304

Indra blev trea i Pingisiaden

Bra jobbat och stort GRATTIS vår egna Indra Andersson som blev trea i Pingisiadens slutspel i Helsingborg.

I samband med SM i ”Sundets pärla” avgjordes också Pingisiaden. Det kan också kallas SM för 11-åringar. Bland 15 flickor som kvalificerat sig fanns Indra Andersson, Vaggeryd.

Hon blev tvåa i sin pool och därmed klar för kvartsfinal. Den vann hon med 3-1 mot Julia Åhnstrand, Bergkvara.

Sedan stod Moa Arvidsson, Stocksund, som motståndare i semifinal. Indra föll tyvärr med 1-3, men inget att skämmas för eftersom Arvidsson senare vann finalen.

Indra fick spela bronsmatch mot Pauline Spångberg, Linköping, och den vann hon med 3-1 i set.

 
140224
Resultat Clipperspelen
Vaggeryd ställde inte upp med jättemånga spelare denna gång, men värt att notera att ALLA syns på resultatlistorna, jättekul. Stort grattis speciellt till Ana-Antonia som vann F13.
Clipperspelen F13  Clipperspelen HÖ
140219
ODEN CUP 2014 i Falköping lördagen den 5:e April.
Några av oss skall i år åka till Falköping, för att deltaga i Oden Cup där det finns perfekta klasser för alla åldrar på lördagen.
Från 8-åringar upp till Herrar klass 2. Skriv upp er på lappen i klubblokalen om ni är intresserade.
 
140124
SM-brons till DM-mästarna
SM Brons 60
Grattis Gerhard och Jimmy
 
 
140107
Indra tog brons i Talangjakten
I lördags lyckades Indra Andersson att nå prispallen i inofficiella SM för flickor födda 02 eller senare!

Då första officiella SM i bordtennis spelas för 12-åringar har man två tävlingar som likställs SM för 11-åringar. Talangjakten som för flickor spelas i Köping dit Sveriges 24 högst rankade flickor är inbjudna.

Indra spelade totalt 10 matcher under dagen  och förlorade olyckligt en jämn match mot distriktskamraten Michelle Girtoi, Ljungby BTK i en av dessa matcher vilket gjorde att Indra ställdes mot årskullens suverän Moa Arvidsson från KFUM Stocksund redan i semifinalen. Moa är ännu så länge en storlek större och gjorde processen ganska kort genom 3-0 i set.

I bronsmatchen fick Indra möta duktiga Rebecca Muskantor från BTK Linné Göteborg och efter väldigt bra spel spelades denna match hem med 3-0 och en plats på prispallen var klar!

Pristagare på denna nivå i yngre år är för klubben mycket ovanligt och därför väldigt glädjande. Senaste ungdomspristagare på SM-nivå för klubben var Julia Fredriksson med ett SM-silver i dubbel i flickor 14 i Karlstad för några år sedan.

Nästa stora utmaning för Indra blir Pingisiaden som spelas under senior-SM i Helsingborg dit 16 flickor i 11-årsklassen kvalificerat sig efter tuffa kval i Distrikt och Regionskval!  prispall talangjakten 2014 069

Fr.v: Michelle Girtoi Ljungby BTK, Moa Arvidsson KFUM Stocksund och Indra Andersson Vaggeryds BTK 

 
140106
SWEDSTYLE CUP

Swedstyle Cup spelades traditionellt i mellandagarna i Vaggeryds Sporthall med Vaggeryds BTK som arrangör.

Denna gång kom 21 spelare till start inklusive "vaggerydssonen" Albin Andersson, numera i Halmstad BTK, som tilldelats ett sk "wildcard". Vann denna gång gjorde Anders Karlsson som finalbesegrade just Albin med minsta möjlig marginal, 11-8, 7-11, 5-11, 11-9 och 11-9. B-finalen vanns av Glenn Sahlstedt över Björn Fredriksson med 11-2, 11-5 och 11-8. På bilden syns semifinalisterna i huvudklassen, från vänster Albin Andersson Halmstad BTK, Anders Karlsson, Alexander Josephsson och Josip Ascic.

Swedstyle cup 2013
 
131218
Anmälan till JÖNKÖPINGSSPELEN
Meddela din tränare, eller skriv på baksidan av inbjudan senast torsdag 19:e dec, om du vill vara med på tävlingen, Perfekt nära och K2 status !!
 
131205
SWEDSTYLE CUP
Säsongens upplaga av Swedstyle Cup kommer att avgöras måndagen den 30:e december kl. 18.00.
Alla tävlingsspelare och korpspelare är välkomna att deltaga.
 
131204
Info Juluppehåll
Sista ordinarie träningen i år bli torsdagen den 19 december, sedan träffas vi igen tisdagen den 7 januari och kör vidare hela våren.
 
131113
Tävlingar framledes
(anmäl via lappar i klubblokalen)
 
7-8 Dec, Sydsvenska mästerskapen, Åstorp
14 Nov, Zontävling i Sandsjöfors
16 Feb, Zontävling i Vetlanda
1-2 Mars, SM i Helsingborg(som publik) och Skinnträffen i Tranås
9 mars, Zontävling i Vaggeryd
5-6 April, Oden Cup, Falköping
 
131111
Framgångar i DM
Vi lyckades infria förväntningarna med råge genom fyra klassegrar.
Jimmy Hellgren vann herrveteran 60 och dubbeln ihop med Gerhard Silberbach. Hans Fredén vann herrveteran 70. I Flickor 11 vann Indra Andersson. Indra var även på pallen i två ytterligare klasser. Filip Sahlstedt var även han på pallen vid tre prisutdelningar vilket är väldigt starkt! Alexander Josephsson tog brons i HJ17. Totalt stod Vaggeryd på pallen hela 21 gånger, häftigt...
Truls o Indra på pall
 
131111
Tack alla medlemmar och övriga hjälpte till med DM-arrangemanget, utan er funkar det inte!!!
 
131105
GRATTIS Indra, Vaggeryds BTK:s första Sverigeetta
Stort grattis till vår alldeles egna Indra Andersson, som efter gårdagens uppdaterade Sverigeranking ligger högst upp av alla födda 02 eller senare.
Indra Sverige etta
 
131104
Vaggeryd som vanligt på pallen i Tibro
Indra Andersson vann både F11 och F12 i Tibro, och lyckade nå final i F13 och F14, jättestarkt jobbat Indra.
Björn Josephsson vann alla sina matcher på söndagen, och stod därmed överst på pallen både i H2 och H3 efter fantastiskt bra spel.
Även på lördagen spelade Björn H3, men fick där respass av slutsegraren och tidigare Vaggerydsspelaren(numera Halmstad) Albin Andersson. Abbe var även i final i HJ17, och Alexander Josephsson nådde där semin. Eje slutade femma i H5.
.Indra prispall Tibro              Biss prispall Tibro
 
131029
Nu är seriespelet igång på allvar
Se länk ovan, och följ utvecklingen för våra olika serielag. Vi har börjat på "medelnivå" totalt set :-), men vi har ju en väldigt bred trupp i år, med EGNA spelare, och mycket ungdomar, så det är ett bra facit oavsett.
Veteranerna är såklart i topp som vanligt.
 
131022
Fler träningsmöjligheter för våra unga spelare - NYHET
Tack vare den stora tillströmmen av spelare, så har styrelsen beslutat att utöka allas möjligheter till att träna bordtennis. Från och med november, så har vi träningar måndag, tisdag, onsdag och torsdag kl. 17.00. Vi har tillsatt fler ledare, och hoppas på fortsatt stort intresse (se länk ovan).
 
131014
Grattis Björn och Albin
Vid helgens tävling i Borgstena, så lyckades VBTK-uppfostrade (numera Halmstad) Albin Andersson nå finalen i HJ17, som oseedad, fantastiskt roligt att följa Abbes utveckling.
Vårt eget A-lagsankare Björn Josphsson visade var skåpet skulle stå, och kammade hem H3, och nådde även finalen i H2, fantastiskt stabilt i ett bra startfält. Här fick även Albin respass mot slutsegraren, men i kvarten.
 
Nu är äntligen säsongen igång, på allvar!!!
 
131008
Glöm inte att anmäla er till Tibrospelen
Vi är redan ett gäng på gång till denna tävling som skall anmälas i början av vecka 42. Passar jättebra att spela antingen på lördagen eller på söndagen för de flesta. Somliga kommer nog att sova över i Skövde på Billingehus och spela båda dagarna.
Förra året gick det jättebra för oss där, så vi hoppas att så många som möjligt vill följa med även i år. Kontakta Eje om ni är intresserade, eller skriv på lappen i klubblokalen.
 
131003
Fler framgångar i Linköping, Veteranutbyte, Linköpings PK-Vaggeryds BTK 1-2
Linköpings PK 1-Vaggeryds BTK 1   2-8 Bengt Attervall-Glenn Sahlstedt 8-11, 11-3, 13-11, 8-11, 11-8, Håkan Andersson-Sven-Arne Idh 11-4, 10-12, 12-10, 4-11, 11-0, Uno Forsgren-Hans Fredén 10-12, 4-11, 8-11, Andersson-Sahlstedt 7-11, 7-11, 5-11, Attervall-Fredén 11-6, 5-11, 2-11, 3-11, Forsgren-Idh 12-10, 7-11, 5-11, 15-13, 4-11, Forsgrean/Andersson-Sahlstedt/Fredén 4-11, 6-11, 8-11, Andersson-Fredén 3-11, 3-11, 4-11, Forsgren-Sahlstedt 11-13, 12-14, 13-11, 11-4, 6-11, Attervall-Idh 8-11, 12-14, 11-9, 11-9, 8-11
Linköpings PK 2-Vaggeryds BTK 2   1-9 Staffan Asmundsson-Joel Olausson 11-8, 6-11, 7-11, 5-11, Inge Pripp-Mats Sanell 9-11, 2-11, 11-5, 9-11, Ulf Rapp-Leif Tybert 11-8, 11-7, 4-11, 8-11, 11-5, Pripp-Olausson 6-11, 10-12, 6-11, Asmundsson-Tybert 9-11, 4-11, 11-9, 6-11, Rapp-Sanell 8-11, 11-8, 3-11, 6-11, Pripp/Rapp-Olausson/Tybert 8-11, 8-11, 11-6, 5-11, Pripp-Tybert 13-11, 13-11, 8-11, 7-11, 6-11, Rapp-Olausson 11-7, 2-11, 8-11, 9-11,Asmundsson-Sanell 6-11, 6-11, 14-16, Linköpings PK 3-Vaggeryds BTK 3   8-2 Bengt-Erik Johansson-Lars-Evert Eskilsson 11-2, 5-11, 11-6, 16-14, Nils Sörensson-Lars-Gösta Johansson 11-5, 11-5, 11-7, Ola Törnqvist-Adorjan Ermler 11-9, 5-11, 9-11, 11-8, 11-9, Sörensson-Eskilsson 8-11, 11-5, 7-11, 11-4, 11-7, Johansson-Ermler 8-11, 11-8, 11-9, 11-7, Törnqvist-Johansson 11-2, 11-8, 11-5, Törnqvist/Sörensson-Eskilsson/Ermler 8-11, 6-11, 11-7, 12-14, Sörensson-Ermler 8-11, 6-11, 11-7, 12-14, Törnqvist-Eskilsson 7-11, 11-8, 11-7, 8-11, 11-8, Johansson-Johansson 11-5, 11-3, 11-7 
Detta var den 14:e gången och året som lagen möttes, och genom segern knappar VBTK in på Linköpings ledning till totalt 6-8. Nästa höst är det match i Vaggeryd och i utbytet ingår, förutom prestigefyllda matcher, också samkväm med förtäring och utbyte av pingisminnen och dito nostalgi.
 
130930
Framgångar i Linköping
I helgens tävling nåddes en hel del framgångar av Vaggerydsspelarna.
Vi fick bl.a. en klassegrare genom Nikolina Ascic i F12 och två andraplatser genom Björn i H3 samt Ana-Antonia i F14. Antonia Blazevic och Nikolina nådde även semi i F14. Antonia kom trea i F15 och Björn kom trea i H2. Josip slutade trea i HJ20. Filip kom femma, men pressade slutsegraren från Ängby i P14-kvarten och Antonio nosade på en semi men rök tyvärr i kvarten med minsta möjliga marginal i HJ17. Alex, Ante & Fille hade även åttondelar på sitt facit. Bra Jobbat alla!!!
Niko Linköping
 
130930
Vaggeryds BTK besökte Hemköp och ICA på "frimärkets dag"
 
130911
Tävlingspolicy för VBTK, säsongen 2013-14 Klubben står denna säsong för tävlingslicenser och anmälningsavgifter till alla tävlingar. Resorna däremot, betalas och arrangeras i samråd av deltagarna själva, helt privat, och fördelas på något lämpligt/rättvist sätt från gång till gång.
 
130808
Lämpliga tävlingar 2013-14 för spelare i VBTK
19-20 Okt, Skövdeträffen
9-10 Nov, Distriktsmästerskapen, Vaggeryd
23-24 Nov, Flymanpokalen i Karlskrona och Varbergsspelen
7-8 Dec, Sydsvenska mästerskapen, Åstorp
14 Nov, Zontävling i Sandsjöfors
v.7, Zontävling i Vetlanda
1-2 Mars, SM i Helsingborg(som publik) och Skinnträffen i Tranås
9 mars, Zontävling i Vaggeryd
5-6 April, Oden Cup, Falköping
 
 
 
130729
Första pingistävlingen avgjord på Gotland
Pingissäsongen 2013-14 har startat !!
Vaggeryds BTK deltog med två spelare vid Östersjömästerskapen 2013 som gick av stapeln i helgen.
Indra Andersson(11) tog två klassegrar, Flickor 12 och Flickor 14, och placerade sig även på 3:e plats i Damsingel klass 4 och slutade 5:a i Pojkar 12, mycket starkt jobbat av framtidslöftet Indra.
Filip Sahlstedt(13) slutade 3.a i Pojkar 14 och 3:a i Pojkar 15, samt 9:a i Herrsingel klass 4. Även det ett bra resultat.
På bilden, prispallen i F14.
Prispall Ösjö 2013 F14
(fr.v. Alica Nilsson, Indra Andersson, Elin Olofsson och Ina Eriksson)
 
130507
Vilka Rysare det blev i "Bästa 6:an", puuuh...
Bästa 6an 2013
Hjortsjöskolans 6B från Vaggeryd spelade på tisdagen distriktsfinal i "Bästa 6:an", och lottades redan i gruppspelet mot tuffaste konkurrenterna Hisingsskolan från Jönköping.
Vaggerydslaget som sopat rent tidigare år, hade nu en helt annan laguppställning. Oliver, Ana-Antonia och Valerija, som bytt klasser saknades denna gång och in hoppade istället Lovisa Gidoff & Viktoria Iwerskog, som aldrig tränat bordtennis, samt Hugo Ryberg som är en etablerad pingisspelare och väl fyllde tomrummet efter Oliver. Isac Larsson och Elin Steen var reserver.
Viktoria vann sin match, och likaså Hugo, sedan tappade Lovisa en hård match, medan Hannes besegrade Theodor Fröding stort, med riktigt bra spel. Filip vänder underläge 0-2 mot Fabian Falknäs, men tappar i avgörande set med siffrorna 10-12, varpå tjejerna förlorar sin dubbel = ställningen 3-3.
Hannes och Filip slår sedan Fabian och Theodor med 3-1 i set, och gruppspelet är i praktiken klart, match två är smärtfri...
Senare på dagen vinner Vaggeryd finalen mot Sandsjöfors med 4-3, och en eloge till killarna som inte tappade ett enda set, de vann rubbet i finalen. Stort Grattis!!
 
130507
Vaggeryds BTK vann "Klubbkampen 2013"
Lagkampen 2013 web För femte året i rad arrangerades Klubbkampen i bordtennis av Fritid Eksjö och Korpen Mariannelund, denna gång i Mariannelund. Vaggeryds BTK kom till spel med två sexmannalag och förstalaget vann tävlingen för tredje året i rad. Laget gick obesegrat genom tävlingen och slog bl a de övriga topplagen Bruzaholms SK med 8-1 och KFUM Norrköping med 8-2. Turneringssegern innebär att VBTK nu får behålla det ståtliga vandringspriset, skänkt av ICA Mathörnan i Mariannelund, för alltid. Andralaget med veteranspelare och ungdomar blandat kom på en femteplats i tävlingen efter seger mot BTK Clipper i en placeringsmatch. Arrangörerna planerar att återkomma med tävlingen och så gör också Vaggeryds BTK som stortrivs med det välordnade arrangemanget.   På bilden segrande Vaggeryds BTK efter prisutdelningen. Fr.v. Blörn Josephsson, Hans Fredén, Alexander Josephsson, Adrian Hernandez, Anders Karlsson, Antonio Juric och lagledaren Glenn Sahlstedt med vandringspriset.
 
130502
Sänsongsavslutning och prisutdelning 2013
Gruppbild web
Det har varit säsongsavslutning i VBTK, med diverse prisutdelningar för KM och annat. Vi tackar alla för an fantastiskt trevlig säsong, och med undantag för några läger i sommar, samt ett par tävlingar på Öland och Gotland, så tar vi nu ett uppehåll och ses igen i september.
Kickens minne som är ett hederspris och delas ut med aspekter på ett stort engengemang, utveckling och för framgångar under säsongen, och som tidigare delats ut till Julia Fredriksson, Alexander Josephsson och Albin Andersson, gick i år till Filip Sahlstedt, bl.a. för sin SM-kvalificering. Grattis Fille - Och ett Stort Grattis till alla övriga pristagare.
Nästa säsong så hoppas vi på att ännu fler vill ut och tävla, och visa upp sig i pingis-Sverige.
dubbel webP15 webF11 webFamiljedubbel webF13 webjuniorer webP9 webF15 webRundpingis pojk webhederspriset webRundpingisP13 webP11 web
 
130502
Korpmästare i pingis korad. Korp semifinalister 2013 web På bilden syns semifinalkvartetten när korppingisen i Vaggeryd hade säsongsavslutning och 14 spelare gjorde upp i singelmästerskapet. Vann gjorde Anders Ericsson efter en knallhård final mot Joakim Bokinge med setsiffrorna 7-11, 8-11, 11-8, 11-8 och 11-8. Fjolårssegraren Johan Karlsson blev denna gång utslagen mot Bokinge i semifinalen med 3-2 i set. Därmed är säsongens korpbordtennis i Vaggeryd över och arrangör har som vanligt Vaggeryds BTK varit. På bilden fr.v. Johan Karlsson, Victor Gustavsson, Anders Ericsson och Joakim Gustavsson
 
130430
Bilder och resultat Veteranträffen
Vet HS 40Vet HS 60
Vet HD 40Vet HD 60
 
130424
Vaggeryds Energi vann korppingisen Korpsegrare Lag 2013 Säsongens korpserie i bordtennis i Vaggeryd har just avslutats. Totalt deltog elva lag och spelet har pågått sedan januari på måndagskvällarna i Vaggeryds Sporthall. Serien blev i år rekordjämn och inget lag gick obesegrat genom serien. Vann gjorde slutligen Vaggeryds Energi, med Anders Ericsson och Anders Krantz i laget, knappt före Vaggeryds Tandvård där Lutfi Ujam och Felix Taus spelade. Båda lagen hade tio segrar och en förlust med 41-9 i matchskillnad för vinnarlaget, medan tvåorna hade 39-11.
Bland de deltagande lagen märktes också VBTK Flickor, där klubbens flickor 11-13 år turades om att spela med viss framgång och detta för att ge de unga spelarna erfarenhet av spel mot äldre och annorlunda spelare och stilar.
130422
23:e Veteranträffen resultat
 
130417
KM-2013
Alla klasser i KM avgjorda, resultaten hittar du här. 
Semi KM 13
Semifinalisterna i HS öppen. Fr.v: Johan Sonberg, Alexander Gustavsson, Björn Josephsson och Anders Karlsson.
Segrade gjorde Johan, 3-2 mot Alex i finalen. Grattis Johan.
 
130411
Seriesgrare i Veteran A 
Vet 1 2013
Vaggeryds veteraner vann serien hela 7 poäng före tvåan Huskvarna Södra. Stort Grattis.
På bilden fr.v: Glenn Sahlstedt, Joel Olausson, Sven-Arne Idh och Hans Fredén
 
 
130409
Seriesegrare P13
P13 serieseger 2013 
I en stenhård P13-serie, så lyckades killarna från Vaggeryd bäst till slut. De slog spiken i kistan i och med den sista segern mot Sandsjöfors, där de vann med 6-2 efter en strålande laginsats. De petade därmed ner KFUM Jönköping till en andraplats i serien.
I laget ingår fr.v. Filip Sahlstedt 12, Alexander Gustavsson 13, Hannes Cassel 12 samt Hugo Ryberg 12.
- STORT GRATTIS GRABBAR !!!
 
130409
 
130405
Stark säsongsavslutning 2013
Det haglar för tillfället av hedersvärda uttagningar och kvalifikationer till mästerskapen för Vaggeryds BTKs ungdomar!
Det är gällande Sverigeranking som avgör vilka spelare som äger rätt att delta i de olika mästerskapen samt vilka om blir uttagna till Smålandslagen i olika sammanhang. VBTK har i år lyckats synnerligen väl!
Vid årsskiftet ingick Nikolina Ascic och Indra Andersson bland de 18 spelare som gjorde upp i Talangjakten i Köping. Dessa 18 är de högst rankade i Sverige bland flickor födda 2001 eller senare. Nikolina placerade sig som 12:a och Indra som är född 2002 kom på plats 13. Indra lyckades även ta sig till Sverigefinalen i Pingisiaden som en av 16 tjejer födda 2001 eller senare via bra spel i DM och Regionsmästerskap. Indra slutade här på en 12-plats, bra erfarenhet inför nästa säsong när det är Indras egen årskull som gäller!
Uttagna i Smålandslaget vid Sydsvenska pojk & flickträffen förra helgen blev Felicia Fredriksson i 13-årslaget och Indra i 11-laget. Nästa helg när ungdoms-SM spelas i Helsingborg har vi mycket glädjande med 2 spelare i 12-årsklasserna! Filip Sahlstedt kvalificerade sig med god marginal och Indra får även här vara med bland tjejerna födda 2000! Felicia hamnade som 13-åring på reservlistan i 15-årsklassen! Ana-Antonia Ascic kommer samma helg att spela för Smålandslaget i 13-årslaget i Åtvidaberg i SVÖ-cupen! I Maj spelas Junior-SM i Varberg. I 17-årsklasserna har vi med Albin Andersson och Julia Fredriksson som dessutom blivit seedad direkt in i huvudturningen vilket är mycket imponerade! Felicia är reserv i 14-lassen.
Utöver ungdomarnas framfart i pingis-Sverige regerade det äldre gardet på Veteran-SM tidigare under säsongen främst genom Hans Fredén som lyckades bärga 3 medaljer varav ett guld i dubbel. Lag-brons tog han i ett rent Vaggerydslag tillsammans med Gerhard Silberbach!
Alla dessa uttagningar känns väldigt kul med tanke på att vår seriesäsong varit tuff och hård, då vi förra året avancerade med 4 seniorlag en nivå upp i seriesystemet! Denna säsong blev tuff och A-laget fick respass ur nationella div 2. Mer glädjande är att B-laget lyckades behålla Div 3-status vilket gör att vi nästa år spelar med två lag i division tre!
Kvalificerade 2013
På bilden fr.v: Indra Andersson, Filip Sahlstedt, Nikolina Ascic, Albin Andersson, Ana-Antonia Ascic, Julia Fredriksson & Felicia Fredriksson
 
130322
KLUBBMÄSTERSKAP 2013
Nu är alla datum satta för säsongens klubbmästerskap.
(de ordinarie träningarna upphör efter påsklovet - OBS)
 
130318
Resultat Zontävling
Pool 4 p
 
130305
Nu är deltagarlistan för Zontävlingen officiell
 
130227
Vaggeryd vann med 3 generationer
Division 6 Norra Vaggeryds BTK 4-BTK Clipper 3 6-0 Eje Sahlstedt-Bengt Carlebecker 12-10, 11-7, 11-5, Filip Sahlstedt-Thomas Karlsson 11-9, 11-6, 13-15, 11-4, Glenn Sahlstedt-Mauritz Svensson 12-14, 11-9, 12-10, 12-10, F Sahlstedt-Carlebecker 7-11, 11-9, 11-9, 3-11, 11-7, E Sahlstedt-Svensson 8-11, 11-4, 11-7, 5-11, 11-8, G Sahlstedt-Karlsson 10-12, 6-11, 11-5, 11-6, 11-5, VBTK 3 gen sahlstedt 130226VBTK 3 gen sahlstedt rygg 130226
Tre generationer Sahlstedt i samma lag! Matchen var betydligt jämnare än vad slutresultatet 6-0 visar. Familjen Sahlstedt har tidigare ensamt representerat VBTK i en seriematch, men då med Ejes bror Ola i laget tillsammans med pappa Glenn i en segermatch mot Ölmstads IS (6-1) häromåret.
   
130213
TROLLHÄTTAN, Trollungen, Nationell ungdomstävling. DJ 20: 1. Mariya Ivanova, Mariedals IK 2. Julia Fredriksson, Vaggeryds BTK 5. Divya Kara, Tabergs SK.  DJ 17: 1. Julia Fredriksson, Lysekils PK 2. Julia Fredriksson, Vaggeryds BTK. HJ 17: 1. Mathias Johansson, Västers BTK 3. Anton Johansson, Tabergs SK 3. Albin Andersson, Vaggeryds BTK. F 15: 1. Julia Fredriksson, Lysekils PK 3. Divya Kara, Tabergs SK. P 15: 1. Filip Karlsson, Trollhättans BTK 2. Anton Johansson, Tabergs SK 5. Felix Taus, Vaggeryds BTK. P 14: 1. Morgan Johansson, Västers BTK 5. Felix Taus, Vaggeryds BTK. P 12: 1. Henry Quach, Arvika BTK 3. Filip Sahlstedt, Vaggeryds BTK. F 11: 1. Josefin Nilsson, BTK Dalen 3. Indra Andersson, Vaggeryds BTK.
 
 
Stipendier: Jan och Bror Gustavsons Minnesfond
 
 
Flickor: Julia Fredriksson, Lysekils PK.
Pojkar: Albin Andersson, Vaggeryds BTK.   Fem pallplatser för Vaggeryds BTK och tre för Tabergs SK vilket är riktigt bra på denna högkvalitativa tävling. Dessutom ett stipendium till Albin Andersson för bra spel och snyggt uppträdande vilket hedrar såväl spelaren som klubben, Grattis Abbe !
 
130204
Inbjudan till 23:e Veteranträffen
 
130202
Grattis till SM, Hans Fredén: 1 guld och 2 brons, Gerhard Silberbach: 1 brons
SM Brons HF
H70 Singel
 
Lag H60 Brons
H60 Lag
 
SM guld 2023 HD70
H70 Dubbel
 
130128
Resultat Zontävlingen i Vetlanda
 
130118
Zontävling i Vaggeryd 16 mars 2013
 
130107
Korpserien 2013
Sista chansen att anmäla 2-manna korplag, onsdag 9 januari.
 
130102
Swedstyle Cup 12/13, 21 deltagare.
SS cup 12 13 Kvartsfinaler:
Jan Mårtensson-Ola Sahlstedt 11-7, 9-11, 11-5, 11-3
Björn Josephsson-Berat Peci 11-3, 10-12, 13-11, 12-14, 11-5
Albin Andersson-Alexander Josephsson 12-10, 11-7, 6-11, 8-11, 11-9
Julia Fredriksson-Anders Karlsson 11-9, 11-8, 11-9
Semifinaler:
Mårtensson-Andersson 11-6, 11-9, 11-9
B Josephsson-Fredriksson 7-11, 11-7, 4-11, 11-2, 11-8
Final: Mårtensson-B Josephsson 9-11, 8-11, 16-14, 11-4, 11-5
B-final: Leif Tybert-Eje Sahlstedt 11-5, 2-11, 8-11, 11-8, 11-6

 

121212

Träningsuppehåll Jul-Nyår

Ordinarie träningstider tar paus mellan den 21 dec - 6 jan. Vi ses igen efter trettonhelgen.

 

121210

F12 prispall

Sydsvenska Mästerskapen 2012

 

121210

Zontävling 15 dec, information

Zontävling i Sandsjöfors

 

121122

Krönika av Kenny Wiis

Läs här i Västervikstidningen

 

121119

Vecka 46, veckan då alla våra seniorlag gjorde bra ifrån sig.

Äntligen släppte det, och alla lag från div.2 ner till div.6 lyckades bra, och tog många värdefulla poäng.

Följ serierna via länken ovan.

 

121119

Anmälningstiden för SSM är nu sedan länge ute, och deltagarlistor och tidsprogram kommer att publiceras på hemsidan nästa vecka.

 

121105

Albin och Filip vann i Tibro. Många placeringar för VBTK.

När Vaggerydsgänget drog till Tibro så åkte Albin själv på på lördagen, och lyckades både vinna H3 samt ta en andraplats i HJ17 efter en hård final med Mathias Johansson, Västers BTK.

På söndagen åkte 18 spelare dit, och många priser delades ut till Vaggerydsspelarna under dagen.

Filip vann P12 och slutade trea i P14. Hannes kom tvåa i P12 där Hugo slutade femma. Ana-Antonia kom tvåa i F12 och femma i F14. Indra kom trea i F12 och tvåa i P10. Elsa och Nikolina nådde kvarten i F12. Björn J nådde final i både H2 och H3, och vann två silver. Adrian kom till kvarten i H4. Felix Taus kom trea i H5, där Jakob och Eje nådde kvarten. Felix och Jakob gick också till kvartsfinaler i P14. Marko och Ante kom trea i Herrdubbel, och där hade vi även Filip och Jakob på en hedrande femteplats. Alexander J blev trea i HJ20.

GRATTIS ALLA Vaggerydare !!!

Prispall Tibro P12 2012

 

121029

Första Zontävlingen avgjord i Sandsjöfors

Vaggeryds BTK lyckades åter bra, och placerade sig på pallen i många av poolerna.

Filip vann pool 2 före Felix Taus, Hannes vann pool 3, Hugo slutade trea i pool 6, Indra blev tvåa i pool 9, Ana-Antonia etta och Nikolina tvåa i pool 10, Elsa blev trea i pool 14, Linnéa tvåa och Carl Fredrik trea i pool 16 och i pool 17 segrade Hugo Hägg.

Pool 2 zon 1 2012

Pool 2 fr.v. Felix Taus VBTK, Filip Sahlstedt VBTK, Nathalie Strand SSK

 

121022

Stonecastle Open i Borgstena

Eftersom månadens tävlingsfria "träningshelg" gick av stapeln i Vaggeryd, så åkte endast ett mindre gäng till Borgstenas K1 tävling.

Systrarna Fredriksson lyckades som vanligt bra. Julia vann D2 och nådde semi i DJ17, och Felicia nådde semin i F14 och kvarten i F15.

Filip lyckades nå en 5:e plats i P12, och Hannes, Oliver och Hugo spelade alla bra pingis i den tuffa konkurrensen.

 

121008

 

Mycket bra helg för våra ungdomar i Vimmerby och Falköping!
Indra P12
I lördags åkte ett gäng till McDonalds Open i Falköping och bäst lyckades Felicia i F13 där hon tog sig till Final i tuffaste motstånd. Förlorade finalen mot Lisa Hafn, Spårvägen! Bra Flisan! Bra byte av gummi som säkert kommer skörda framgångar framåt!

Julia nådde kvartsfinal i DJ 17 och även Marko spelade riktigt bra med en 8-del i HJ17 som bästa resultat!

I Vimmerby spelade Albin sig till final i HJ 17 där han förlorade mot Hampus Gummesson, Frej! Bra Abbe!
Filip spelade bra och nådde 8-del i P14 och likaså i P12, också bra! Hannes åkte i 16-delen och Hugo missade slutspelet genom en tredjeplats i poolen.

På söndagen i Vimmerby dominerade Indra totalt i de yngre tjejklasserna. Vann F10 på morgonen och även F12 senare på eftermiddagen! Imponerande stabilt!
Albin spelade sin bästa pingis på mycket länge(kanske någonsin!) och nådde i väldigt tuff konkurrens av 45 spelare, en semifinal i HS3 där han fick ge sig mot slutsegraren Adrian Thörn efter 4 set!

Resultat Vimmerby

Albin HJ17 web

 

121004

VIKTIGT, klicka här och stöd din favoritklubb VBTK när du tippar !!!

 

120925

Tuff start i serespelet.

Både A-laget och B-laget fick tuffa starter i serepremiären i div.2 och div.3 föreg. helg.

Trots många hårda kamper, så blev det inga poäng denna gång.

 

120920

Sydsvenska mästerskapen 2012 i Vaggeryd !!!

VBTK står som arrangörer, och spelen går av stapeln den 8-9 december.

Mer info inom kort...

 

120917

Seriepremiär på gång, kommande helg!!!

A-laget 2012 13

Vaggeryds A-trupp spelar sitt div.2 sammandrag på hemmaplan, och div.3 laget sticker till Södra Vi.

På bilden fr.v: Jan Mårtensson, Albin Andersson, Björn Josephsson, Anders Henriksson, Anton Johansson och Alexander Josephsson

 

120911

Träningsläger Kickoff i HALMSTAD

Halmstad träningsgänget 2012 web

På bilden syns merparten av Vaggeryds seniorslagsspelare säsongen 2012-13. Framför gruppen, Ulf "tickan" Carlsson, som hälsade på och gav några tips till spelarna.

Ett givande läger som varade i tre dagar och som stärker spelarna inför kommande utmaningar.

 

120910

Träningstider 2012-13

Grupperna är nu fastställda och vi tränar måndag till torsdag varje vecka.

Den "tidiga gruppen" tränar kl. 17.00-18.30, och den "sena gruppen" tränar 18.30-20.30 ca.

Vilken grupp just du tillhör finns dokumenterat i klubblokalen. Kontakta någon av ledarna för mer info.

 

NYBÖRJARE hälsas välkomna på tisdagar och torsdagar kl.17.00, då finns det plats för er, VÄLKOMNA.

 

KORP/Motionsspelare hälsas välkomna på måndagar kl.18.30.

 

120820

ÄNTLIGEN - Ungdomsträningarna startar måndagen den 3:e September kl. 17.00

(ALLA födda 1997 och yngre är då välkomna på information och pingisträning)

 

120815

VBTK ingår nu i SVEA

Nu har du chansen att kostnadsfritt stödja din klubb när du spelar lotto och liknande via Svenska spel.

 

Alla Svenska Spels kunder som har ett Spelkort kan vara med i SVEA.

  • Kunden ansluter Vaggeryds BTK via Spelkortet. Detta kan göras hos spelombud, på webben eller i mobilen.
  • Varje gång kunden lägger ett spel hos Svenska Spel fördelas ett antal poäng till den förening eller idrottssektion han eller hon har valt. Varje lagd krona ger tio poäng.
  • En gång per år sammanställs alla poäng. Den förening/idrottssektion man valt får sin del av potten, hela 50 miljoner kronor. Ju fler poäng föreningen fått, desto större del av potten hamnar i er klubbkassa!

 

120801

Vaggeryds BTK mötte Färöarnas landslag i Kina

I samband med ett 15 dagar långt träningsläger i Beijing, Kina där ungdomar från flera nordiska länder deltog med kinesiska tränare och sparringar knöts en hel del internationella kontakter.

Vaggeryds BTK fick bl a chansen att spela en lagmatch i kadettklassen(U 15) mot Färöarnas landslag med sina två ungdomar Julia Fredriksson och Albin Andersson. Färöarna hade för första gången i historien besegrat Island i en landskamp förra säsongen, vilket man var mycket stolta över.

Matchen tillkom efter diskussioner mellan ledarna i Färöarnas trupp och Glenn Sahlstedt i Vaggeryds BTK och den skulle ha vänskapskaraktär och förhoppningsvis kunna leda till framtida kontakter och utbyten.

Vaggerydslaget vann matchen med 5-0, och Glenn berättar att detta var tredje gången Vaggeryds BTK mötte och besegrade ett landslag. I början på 90-talet spelade man en seniormatch mot Qatar (Vaggeryd, 12-4) och en juniormatch mot Nordirland (Topolchany Slovakien, 3-2). I seniormatchen mot Qatar spelade då Magnus Gustavsson(Holmerin nu), Jörgen Fredriksson, Alexander Widing, Johan Carlsson, Dragan Stanojevic och Ola Sahlstedt och i juniormatchen spelade Magnus och Ola.

Givande utbyten som i flera fall lett till vidare kontakter och lång vänskap, enligt Glenn, och även ett alternativ till det vardagliga serie- och tävlingsspelet.

VBTK-Färöarna web

Lagen förevigade före vänskapsmatchen på Shi Cha Hai Sports School i Beijing(Peking). Fr v Jóannes Guttesen förbundsordförande Färöarna, Sveinur Mortensen Nolsoe, Knutur
Jóannesarson, Albin Andersson, Julia Fredriksson och Jimmy Andersson ordförande i Vaggeryds BTK.


120717

Första tävlingen för säsongen 12/13 avgjord, på Öland

H7 Enig 2012

Enigspelen 2012 avgjordes första helgen i Juli och några Vaggerydsdeltagare fanns på plats.

Filip segrade i Herrar klass7 och Alex, Björn och Indra hade alla framskjutna placeringar.

Resultatlista VBTK-klasser

Resultatlista komplett, alla klasser

 

120708

Kinagänget från Vaggeryd på plats !!!

Kina web

Foto: Martina Qvist

Vaggeryds BTK representerat i Beijing.

VBTK-spelarna Albin Andersson och Julia Fredriksson går nu in på sin andra träningsvecka i pingisens högborg Kina.

De har sedan förra fredagen ingått i ett mycket träningsvilligt gäng från Sverige, Norge samt Färöarna på idrottsskolan ShiChaHai sport school i Beijing.

I deras följe finns föräldrar Jimmy Andersson och Björn Fredriksson samt Vaggeryds BTKs Glenn Sahlstedt.

Träningen är av yppersta världsklass då skolan rankas väldigt högt inom Kinesisk pingis, skolan hade vid senaste OS tre föredetta elever som guldmedaljörer bl.a. herrsingelmästaren Ma Long!

Julia och Albin tränar 11 pass per vecka, söndagen är ledig, då de länge viktigaste långutflykterna planeras såsom Kinesiska muren. Andra sevärdheter som kommer besökas är Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, sommarpalatset, Temple of Heaven, Olympiastadion etc.

Gruppen hälsar att allt fungerar bra. Inga allvarligare skador utan mer skavanker som kommer med upp emot 40 timmars extrem elitträning i veckan. Massörerna får arbeta hårt med de ca 20 spelarna som ingår i gruppen där även Viktor Ljungren från Jönköping, Hannes o Adrian Thörn från Vetlanda och Martina Qvist från Sandsjöfors finns med.

 

120625

Sommarläger för flera av Vaggeryds ungdomar.

Vad kan passa bättre på sommarlovet än att åka på några pingisresor, speciellt när vädergudarna visar sitt sämsta humör :-)

Albin och Julia drar på ett riktigt Elitläger i Kina, där de skall träna som aldrig förr i mer än två veckor.

Ana-Antonia, Valeria, Nikolina, Indra och Filip stack på Sydsvenska lägret i Eslöv några dagar, och sedan åkte Filip, Hannes och Hugo till Halmstad på deras "summercamp".

Några skall även åka till Borgholm och tävla.

Filip o Jörgen

Filip Sahlstedt och Jörgen Persson i Halmstad, strax före Jörgens OS-resa till London.

 

120619

Fem Vaggerydsveteraner spelar VM-pingis.


Veckan efter midsommar spelas Veteran-VM i bordtennis i Stockholm med bl a fem spelare från Vaggeryds BTK till start. Arangemanget är enormt stort, med hela 3340 deltagare från 66 nationer(rekord) och 12500 matcher ska spelas på 133 tävlingsbord i Globen med annex och närbelägna Johanneshov. Man tävlar i åtta ålderskategorier från 40 år till 85+, singel och dubbel för både damer och herrar och samtliga deltagare är garanterade minst åtta matcher i tävlingen. Tävlingens äldsta spelare är ryssen Kaptarenko som just fyllt 100 år!

För veteranerna från Vaggeryd är målsättningen att kämpa väl och kanske komma vidare från det första gruppspelet, som redan är lottat, där man har att möta spelare från bl a Kina, Indien och Japan. Störst förhoppningar har man på Hans Fredén i 70-klassen och Gerhard Silberbach i 60-klassen som visat fin form i vår, med klassegrar i den egna tävlingen 22:a Veteranträffen i tuff konkurrens bland annat.

Från närområdet har också Tabergs SK, Huskvarna Södra IS och KFUM Jönköping spelare med i tävlingen.

Veteran VM 2 web

Vaggeryds BTK:s lag i Globen-VM: Spelare och tävlingsklass fr.v. Gerhard Silberbach(60), Glenn Sahlstedt(65), Hans Fredén(70), Jimmy Hellgren(50) och
Adorjan Ermler(65). Bilden tagen vid den sista gemensamma träningen före VM-spelet i Stockholm.

Resultat från VM

 

120523

Vaggeryds BTK vann klubbkampen.

Klubbkamben liten 2012
För andra året i rad vann Vaggeryds BTK lagtävlingen Klubbkampen, denna gång i Mariannelund, bland deltagande lag från bl a Bruzaholm, Västervik och Norrköping. VBTK gick
obesegrade genom tävlingen med sitt "blandlag" med spelare i åldersspannet mellan 15 och 72 år! På bilden ses vinnarlaget, fr v Alexander Josephsson, Björn Josephsson, Antonio Juric, Hans Fredén,Glenn Sahlstedt(lagkapten med vandringspriset) och Josip Ascic.

 

120516

Turneringssegrar under säsongen

Vaggeryds Tävlingsettor 2011-12

 

120512

Hemmaframgångar i 22:a Veteranträffen i bordtennis i Vaggeryd.

Vet 40 liten 2012

På bilden syns toppkvartetten i tävlingens "juniorklass" H40. Segraren Björn Josephsson, Vaggeryds BTK, trea fr v omges av semifinalisterna Ulf Cronquist, Varbergs BTK, Thomas Andersson, Vedums AIS och finalisten Hans Bäckstedt, KFUM Norrköpng. Spelare från hemmaklubben vann också H70 genom Hans Fredén och H60 genom Gerhard Silberbach och övriga klassegrare blev Glenn Kindstedt, IK Urania Norrköping i H80 och Mats Wänndahl, Huskvarna Södra IS i H50. Totalt deltog 79 spelare från 24 klubbar från Stockholm i norr till Ystad i söder i tävlingen.

 

120510

Vaggeryds 12-åringar ägde i Smålandsfinalen

Segr bästa 5 2012

Bästa 5:an finalen avgjordes i Nässjö på torsdagen, och segertippade Hjortsjöskolan från Vaggeryd dominerade totalt och motsvarade de högt ställda förväntningarna.

Laget utklassade allt motstånd på vägen !!

I semin vann man mot Aggunarydskolan från Ljungby, och i finalen besegrades Hisingstorpskolan från Jönköping.

I laget fanns Valerija Zijan, Hannes Cassel, Filip Sahlstedt, Oliver Fritz och Ana Antonia Ascic.

 

120506

Bästa 4:an 2012 avgjordes i Stockholm

Vaggeryd som tidigare krossat allt regionalt motstånd gjorde även i stora finalen i Stockholm processen kort med sina gruppmotståndare, och gick till slutspel om placeringarna 1-8.

Vaggeryd vann återigen lätt första slutspelsmatchen men ställdes sedan i kvartsfinalen mot "slutsegrarna" Halland, och där blev det tyvärr förlust med minsta möjliga marginal, 4-5.

Hjortsjöskolan slutade lika 2007 på en hedrande 6:e plats.

En eloge till Vaggeryd som placerat sig i sverigetoppen 3 gånger på 5 år.

 

120427

Avslutning och prisutdelning 2012

Kickens minne

Alla bilderna finns här

 

120426

Div.2 nästa för Vaggeryds A-lag

A laget 2012

Vi vann Div 3 före Huskvarna Södra IS vilka pressade oss ända in i kaklet.

Onsala med den forne landslagsmannen Åke Grönlund och Laholm som egentligen har material för att vinna t.o.m div 2 ifall alla är hela och friska, har också varit tuffa utmanare om avancemanget till tvåan!

Fr.v. Anton Johansson, Albin Andersson, Alexander Josephsson, Björn Josephsson, Jan Mårtensson och Ola Sahlstedt.

 

120423

Många segrar för Vaggeryd i Jkp-spelen 2012

F11 Jkp 2012

Nikolina Ascic vann F11

Resultatlista

Resultat lagspel

 

120423

Div.4 Serieseger !!

Div 4 2012 liten

Seriesegrare. Vaggeryds BTK 2 vann Divison 4 Norra klart före Tranås BTK 2. Denna serieseger medför att Vaggeryds BTK nästa säsong har två lag i det nationella seriesystemet då A-laget tidigare har avancerat till division två. I andralaget som besegrade Anderstorps BTK i slutmatchen med 8-6 spelade, se bild fr v, Adrian Hernandez, Alexander Josephsson, Albin Andersson och Gerhard Silberbach. I laget har också Linus Nilsson och Jimmy Hellgren spelat flera matcher.

 

120423

Div.5 Serieseger

Div 5 A 2012 liten

Vaggeryds BTK 3. Seriesegrare i Division 5 Norra A utan poängförlust före Vetlanda BTK 2. På bilden fr v Anders Karlsson, Josip Ascic och Hans Fredén. I laget spelade också bl a Adrian Hernandez med 14-1 i matchskillnad jämte flera andra spelare.

 

120423

Veteran Serieseger

Veteran 2012 liten

Vaggeryds BTK 2. Seriesegrare säsongen 11/12 i Veteran B två poäng före Vetlanda BTK. På bilden fr v Adorjan Ermler, Sven-Erik Melin, Bengt Wallentin, Arne Englund och Ivar Abrahamsson som spelade de flesta matcherna. I laget deltog också Leif Tybert, Glenn Sahlstedt och Lars-Gösta Johansson vid en match vardera.

 

120423

Div.5 Serieseger

Div 5 B 2012 liten

Vaggeryds BTK lag 4, överlägsen seriesegrare utan poängförlust i Division 5 Norra B säsongen 11/12 före Bruzaholms SK 3. På bilden fr v Antonio Juric, Julia Fredriksson och Josip Ascic som spelade flest matcher i laget där ytterligare fyra spelare deltagit. Antonio hade fantastiska 27-0 i matchskillnad i seriespelet men också Julia(11-4) och Josip(18-5) bidrog starkt till seriesegern

 

120420

Seriesegrare i Smålandsserien pojkar 15!

Vaggeryds BTK:s pojkar 15-gäng totaldominerade Smålandsserien även denna säsong!

Laget vann alla seriematcher i överlägsen stil och fick en total matchkvot på smått fantastiska 78-5!

Laget består av de ungdomar som under säsong även bidragit stort till seriesegrarna i Div 3,4 och 5.

P15 2012 liten

(fr.v. Antonio Juric, Alexander Josephsson, Adrian Hernandez, Berat Peci och Albin Andersson)

Saknas på bilden gör Marko Vidovic samt Julia Fredriksson vilka också spelat i laget!

 

120412

Vaggeryds BTK representerat på många håll!

Pingis ungdom 2012

Vaggeryds BTKs succésäsong fortsätter!

Förra helgen då Sydsvenska pojk/flickträffen spelades i Halmstad fanns Filip Sahlstedt och Ana-Antonia Ascic med i Smålandslaget i pojkar resp. flickor 11. Pojkarna lyckades vinna mot Halland, Skåne och Blekinge medan Halland vann på flicksidan.

Kommande helg spelas Ungdoms-SM (även det i Halmstad arena) och Vaggeryds BTK har här med 3 spelare! Alexander Josephsson och Albin Andersson i pojkar 15 samt Julia Fredriksson i flickor 15, 12-seedad i singeln. Julia har i dubbeln tillsammans med Agnes Kiirikki, Kristinehamns BTF, ett SM-silver att försvara från förra året!

Samtidigt denna helg får Adrian Hernandez och Antonio Juric äran att representera Småland i SVÖ-cupen i Lidköping i pojkar 15-klassen!

(på bilden: Övre raden, Adrian, Ana-Antonia, Antonio o Filip. Främre raden, Albin, Julia o Alexander)

 

120328

Vaggeryds fjärdeklassare ÖVERLÄGSNA i distriktet även i år !!

STOCKHOLM - Here we go again...

Bästa 4an 2012

 

120311

Vaggeryds BTK klart för div.2

Sluttabell 2011-2012

 

120310

Zontävlingen i Vaggeryd

Pool 1 Zon 2012

Sista Zontävlingen för säsongen avgjordes i Vaggeryd på lördagen 10:e mars, och överst på pallen i pool 1 fanns två vaggerydskillar som så många gånger förr. Grattis Ante och Marko, ni har varit bäst länge nu !!

Ett större gäng från Vaggeryds BTK är uttagna att representera Jkps län i den stora distriktsfinalen, där de två bästa i varje åldersgrupp gör upp.

Resultat zontävling, alla pooler

 

120229

7-7 i svängig maratonmatch!

Efter över 3 timmars spel slutade vår hemmamatch mot KFUM i div 4, 7-7.
Anton är SÅ stabil och vann sina 3 singlar, även mot KFUM's etta David Lindh.
Alexander, Linus och Gerhard vann varsin singel samt Alexander och Linus dubbel ihop.
Viktig poäng för oss med två omgångar kvar. Nästa uppgift blir Tranås borta.

Matchprotokoll

 

120118

Clipper - Vaggeryd 1-8 i div.4

Alexander, Linus, Gerhard och Adrian krossade Clipper på tisdagskvällen, och förstärkte därmed serieledningen.

 

120116

I lördags tog A-laget ytterligare 3 poäng.

Matchprotokoll 2 mot Tölö BTK

Matchprotokoll 1 mot Tölö BTK

Aktuell tabell

 

120112

Vaggeryd besegrade Anderstorp i div.4

Bra jobbat av Albin, Anton, Gerhard och Alex

Matchprotokoll

 

120109

11-åringarnas dag i Växjö, med Hannes i spetsen.

Vaggeryds BTK tog en seger och två kvartsfinalplatser i Värendsspelens P11-klass i lördags. Hugo Ryberg, Oliver Fritz nådde kvartsfinal och Hannes Cassel vann tävlingen, STORT GRATTIS !!!

Hannes nådde även åttondelen i P12, starkt jobbat.

Även Julia Fredriksson placerade sig i tävlingen.

 

Resultatlista

 

120105

SWEDSTYLE CUP

Björn Josphsson segrade i årets tävling.

Årets upplaga av det "lilla inofficiella klubbmästerskapet" för seniorer kom som vanligt att bli en tuff klubbtävling där till slut Björn stod som slutsegrare. Finalmotståndaren Janne Mårtensson fick tyvärr bryta den jämna finalen vid ställningen 1-1 i set, pga skada.

Semifinalister var Ola Sahlstedt och Anton Johansson.

I B-turneringen segrade Eje Sahlstedt, finalmotståndare där var Julia Fredriksson.

Swedstyle Cup 2011

Ola, Anton, Janne o Björn

 

111208

2:a-laget vann seriefinalen mot Tranås i div.4

Matchprotokoll

3:e laget vann mot H-södra i div.5

Matchprotokoll

 

111205

A-laget försvarade sin serieledning i helgen!!!

VBTK fortsätter att övertyga, se matchprotokollen nedan:

Landeryds PK - Vaggeryds BTK 2-8

Vaggeryds BTK - Laholms BTK 8-5

 

111128

Filip Sahlstedt kvalificerad för Talangjakten!
Vi gratulerar Filip till uttagningen i Talangjakten som spelas 7-8 januari i Stockholm.

Han finns med bland de 40 högst rankade 00-orna i Sverige för att vara direkvalificerad till denna tuffa tävling
Filip spelade även förra året mot de äldre killarna den tuffa kvaltävlingen på fredagen för att på helgen spela consolation-turneringen för de som inte fanns med i finalspelet.
Stort grattis Filip och lycka till i Stockholm!

 

111124

3:e laget, 4:e laget och 5:e laget tog i veckan varsin seger. Det blev 6-0 i alla tre matcherna.

Matchprotokoll VBTK 3 - H SIS 3

Matchprotokoll VBTK 5 - Clipper 2

 

111121

3 nya turneringssegrar till VBTK i Skövde!
Segertåget rullar vidare!

Vid Skövdeträffen i helgen stod Vaggeryd högst upp på pallen i tre klasser.

På lördagen vann Julia F 15 på sin 15-årsdag!

På söndagen vann Björn Josephsson herrsingel klass 3 och mycket glädjande så vann Antonio Juric sin första turneringsseger genom att vinna herrsingel klass 5!

Övriga finalister i helgen: Alexander i HJ 17, Indra i pojkar 9 och Felicia i flickor 12.
Semifinalister: Hannes i pojkar 12, Björn i HS 2, Björn/Linus i Herrdubbel, Indra i flickor 11 och Antonio i pojkar 15.
Utöver dessa ett gäng kvartsfinalister: Felicia, Adrian, Antonio, Albin, Filip, Adrian och Alexander.

Resultatlista Skövdeträffen 2011

 

111114

11st pallplatser i DM för Vaggerydsspelarna

VBTK hade en lyckad DM-helg i Jönköping. Vi hade totalt 11st spelare på prispallarna.

Bäst lyckades Julia Fredriksson med silver i både F15 och DJ17, samt bronsmedaljer i Damsingel U20 och i Mixeddubbel(tillsammans med Albin Andersson).

Alexander Josephsson tog även han en silvermedalj, nämligen i P15.

Indra Andersson(9) och Filip Sahlstedt(11) lyckades även att kvalificera sig till ”Pingisiaden” som är Sydsvenska mästerskapet för 11-åringar. Denna tävling avgörs i Karlskrona den 10:e December.

 

Övriga DM-medaljörer från Vaggeryd:

Valerija Zijan(F12), Felicia Fredriksson(F12), Indra Andersson(F11), Björn Josephsson(HS40), Filip Sahlstedt(P12) och Adrian Hernandez-Perez(P15).

DM-resultat

 

111103

Ännu en strålande VBTK-kväll på onsdagen!

I div 4 Norra besegrade Linus, Anton, Alexander och Gerhard svårspelade Bruzaholm med hela 8-1. Mycket starkt! Laget har full pott och leder serien.
Matchprotokoll VBTK 2

 

 

 

111101

Vårt lag i Div 5 Norra B följer trenden och vinner!
Måndagens match i Virserum mot BTK Näcken slutade med Vaggerydsseger 6-0. Endast ett set släpptes totalt! Mycket bra insats av laget som för dagen bestod av ungdomarna Albin, Antonio och Josip. Efter de inledande två omgångarna är VBTK obesegrade, har full pott och ledning i serien!

Matchprotokoll

Tabell

 

111031

Vaggeryds P15 undomar spelade på söndagen sina första seriematcher, och besegrade Södra Vi med 6-0, sedan även Clipper med 6-0. Grattis grabbar !!

Matchprotokoll Södra Vi

Matchprotokoll Clipper

 

111028

Även 5:e laget vinner i div 5 Norra A!

Vaggeryds 5.e lag med Marko, Sven-Arne och Berat spelade på onsdagen hemmamatch mot KFUM Jönköping 4 och vann komfortabelt med 6-2 efter stabila insatser av Sven-Arne och Marko som vann alla singelmatcher och dubbeln tillsammans!

Matchprotokoll

 

111027

Kolla in Abbes backhandloop :-)

  

111026

Vaggeryd toppar efter fantastiska prestationer.

Fyra av Vaggeryds BTK:s fem seniorlag toppar sina serier nu när pingissäsongen dragit igång på allvar.

 

På tisdagskvällen möttes Huskvarna 1 och VBTK 1 i div.3, och samtidigt spelade Huskvarna 2 mot VBTK 2 i div.4.

Det blev två riktiga rysare till en början, men Vaggeryd drog ifrån och gick segrande ur striden i båda matcherna.

Matchprotokoll VBTK 1

Matchprotokoll VBTK 2

 

En stor eloge till Janne och Anton som gick obesegrade ur striderna.

 

VBTK leder nu obesegrade både div.3 VSSV och Div.4 Norra.

 

Vaggeryds tredjelag och fjärdelag är även de hittills obesegrade i div.5.

A truppen 2011 web

 

111017

I Lunds hösttävling skördade VBTK återigen stora framgångar!

 
Far o son Josephsson vann varsin klass i stor stil!

På lördagen vann Alexander p 15-finalen mot kompisen Albin Andersson med 3-1 i set efter att ha slagit toppseedade Albin Jeppsson från Lund i semi.
Albin fick revanch i på Alexander i semifinalen i HJ 17. I finalen förlorade Albin med 12-10 i avgörande set mot Ralf Hettne från Eslöv.

På söndagen lyckades Björn som 7-seedad i mycket tuff konkurrens vinna Herrsingel klass 3 mot Kvarnbys Per Jönsson i final. Samme Jönsson slog Albin i semifinalen.
Alexander spelade bra i HS-4 o nådde semifinal och förlorade där mot slutsgraren, den andraseedade Jimmy Andersson,Kvarnby, som också vann mot Albin i kvartsfinal och mot Eje i åttondelen.

Filip Sahlstedt lyckades avancera från poolspelet både i p 11 och p 12 men fick ge sig i åttondelarna.

 

Indra Andersson nådde kvartsfinalen i p 10.

Resultatlista Lund

 

Filip tävlade även i Jämjö p 12 på lördagen, och nådde där en kvartsfinal.

Resultat Jämjö

 

 

111013

På onsdagskvällen startade även Vaggeryds 3:e, 4:e och 5:e lag sin färd i seriespelet.

Div.5 norra A

Vaggeryds BTK3 - Vaggeryds BTK5 6-0

 

Div.5 norra B

Vaggeryds BTK4 - Bruzaholms SK3 6-3

   

 

111011

Bra start av VBTK 2 i Div 4 Norra
Bästa tänkbara start för andralaget som spelar i div. 4 Norra.
Clipper stod för motståndet i seriepremiären som spelades i Vaggeryd.
Jimmy, Gerhard, Albin och Alexander tog full pott och vann komfortabelt med 8-0!
I nästa omgång väntar Huskvarna Södra 2 på bortaplan den 25/10.


 

111010

Alexander Josephsson lyckades på söndagen vinna herrsingel klass 4 i tufft motstånd i Vimmerby. Finalmotståndare var Viktor Strandberg från Lyckeby. GRATTIS ALEX!

 

110926

VBTK fick trevligt besök på måndagen.

10 web

Halmstad som fn leder Pingisligan tittade in för ett kortare träningspass inför kvällens möte med Spårvägen i Sth. På bilden syns Figge och Tickan funderande på taktiken tillsammans med spelarna Mattias Karlsson och Kristian Karlsson.

Halmstad vann fö med 3-1 senare på kvällen, och leder nu Pingisligan med maximala 6 poäng.

BilderTabell Pingisligan

 

110926

 Fantastisk tävlingshelg för Vaggeryds BTK i Linköping och Borgstena!

Gänget som på lördagen åkte till Linköping skördade stora framgångar när Julia valde Borgstena utanför Borås.

Julia spelade final i damjunior 17 och nådde semifinal i damsingel klass2.


I Linköping vann Adrian Hernandez herrsingel klass 5 mot Eje Sahlstedt i finalen!
Indra Andersson vann överlägset flickor 10!
Alexander Josephsson och Albin Andersson försvann i varsin semifinal i herrsingel klass 4.
Alexander lyckade nå semifinal och Albin kvartsfinal i pojkar 15.
Resultat Linköping

På söndagen representerades Vaggeryd i Borgstena av Julia och Albin.

Julia förlorade finalen i damjunior 20 men vann flickor 15 i hård konkurrens!
Albin vann herrsingel klass 3 och nådde åttondelsfinal i pojkar 15.

 

Resultat Borgstena

 

 

F10_SS2011

Indra vann F10 i Linköping,

 

Pristagare 2 web

Adrian besegrade Eje i finalen i Linköping, HS5.

 

Pristagare 1 web

Alex och Albin på pallen i Linköping HS4.

 

110919

Seriepremiären gick bra i helgen. Vaggeryd vann först med 8-1 mot BTK Eol, och på eftermiddagen besegrades Onsala BTK med hela 8-0.

VBTK representerades denna dag av Jan Mårtensson, Björn Josephsson, Ola Sahlstedt och Linus Nilsson.

Vaggeryd leder serien i en något haltande tabell.

A truppen 2011 web

Dessa spelare ingår i Vaggeryds breda A-trupp säsongen 2011-12.

Fr.v. Glenn Sahlstedt(lagledare), Gerhard Silberbach, Björn Josephsson, Hans Fredén, Jan Mårtensson, Anton Johansson, Linus Nilsson, Edvin Luu, Anders Karlsson, Adrian Hernandez, Ola Sahlstedt, Alexander Josephsson och Albin Andersson (frånv: Jimmy Hellgren)

 

110827

Tickan och Åsa hyllar VBTK

Tickan gratulerar 110827 web

Ulf "Tickan" Carlsson och Åsa gratulerar Vaggeryds BTK som fyller 40 år 2011.

På stora scenen var det gratulationer och sedan nyinvigning av renoverad lokal samt träning på em.

Bilder finns här

 

110825

En utställning du MÅSTE se!!

Waggerydsdagen i morgon lördag erbjuder ett digert program. Ett arrangemang ska man absolut inte missa i det digra utbudet och det är Vaggeryds BTKs 40-årsutställning i Magnisa stuga.

Under våren och sommaren har en arbetsgrupp med Glenn Sahlstedt, Lars-Erik Joakimson, Leif Cassel och Thorbjörn Josephsson arbetat fram det material som nu visas i Magnisa stuga i samband med museiföreningens Hemvändardag.

De har skapat en mycket varierad och sevärd expo i form av bilder, affischer, tidningsurklipp och mycket annat. Pricken över i är film som klippts samman från videoinspelningar gjorda vid stortävlingar och andra arrangemang i Vaggeryd under 1980- och 90-talen. Det är inte bara en lång rad av bordtennisens världscelebriteter som passerar revy på bilderna utan också hundratals vanliga vaggerydsbor eftersom inspelningarna från tävlingarna klokt nog kompletterats med filmbilder på funktioner och åskådare.

Med distans till de 40 åren och den nuvarande standarden på idrottsutövarna iVaggeyd är det svårt att ta in att allt detta som nu visas i utställningsform har skapats av ideellt arbetande idrottsledare från Vaggeryd. Under två årtionden lockade Glenn Sahlstedt och kompani världsbordtennisens absoluta elit från 26 nationer med J-O Waldner i spetsen till Vaggeryd. De bjöd under dessa år på en lång rad suveränt arrangerade stortävlingar. En av dessa världsstjärnor är för övrigt hedersgäst vid 40-årsfirandet, f örre världsmästaren och förbundskaptenen Ulf” ”Tickan” Carlsson

Glenn Magnisa

Mr. VBTK Glenn Sahlstedt har tillsammans med sina klubbkamrater och museiföreningens ordförande Lars-Erik Joakimson gjort ett fantastiskt arbete med utställningen

 

110822

Tillökning hos Vaggeryds BTK
Svettiga nyförvärv

Seniortruppen i Vaggeryds BTK har i säsongsstarten fått oväntad tillökning från flera håll i närområdet utan att egentligen anstränga sig.
Det rör sig om hela sju spelare som själva sökt sig till VBTK och som både spetsar till och breddar A- truppen vid såväl seriespel som träningar. Tre spelare kommer från Tabergs SK(T) och två från vardera Sävsjö BTK(S) och Värnamo BTK(V).
"Mycket hedrande för oss i VBTK" tycker klubbens ordförande Jimmy Andersson som också menar att man nu måste höja säsongens målsättning för samtliga seriespelande herrlag.

Bildtext
VBTK:s nytillskott inför säsongen -11/-12 fr v Jan Mårtensson(T), Linus Lindh(V), Anton Johansson(T), Linus Nilsson(S), Edvin Luu(T),
Anders Karlsson(S) och Daniel Fjällstedt(V).

 

110815

VBTK firar 40-års jubileum på Vaggerydsdagen 27 Aug.

Vid årets hemvändardag uppmärksammar Museiföreningen Vaggeryds Bordtennis-klubb, som bildades 1 september 1971 i Hjortsjöskolans gymnastiksal. Mötet valde en aktivitetsgrupp med uppgiften att knyta ungdom och främst föreningslös ungdom till klubben för en målinriktad verksamhet. Denna inriktning har VBTK hållit fast vid och det skulle visa sig ge resultat. 2007 tog klubben en sjätteplats i "Bästa fyran". I år gick det ännu bättre. Klass 4a, se bild, från Hjortsjöskolan gick till final i årets upplaga.

I finalen förlorade man med 5-4 mot Sjömarkens skola från Västergötland. På Hemvändardagen kommer klass 4a hyllas för sina fina insatser. Då blir de uppvaktade med blommor av klubben och Ulf "Tickan" Carlsson på stora scenen i centrala Vaggeryd.

I 20 år fram till 2002 arrangerade Bord-tennisklubben årligen internationella tävlingar och landskamper. "Vaggerydsträffen ICA-Cup" har genom åren besökts av bordtenniseliten från 26 nationer.

Svenska landslaget tränade flera gånger i Vaggeryd och två landskamper mot världsnationerna Kina och Japan arrange-rades. 1980 spelades en landskamp mot Japan i Vaggeryds sporthall. Publikrekord 811 personer. Ulf "Tickan" Carlsson vann två matcher och bidrog till att Sverige segrade med 5-4. Helgen därpå vann han överraskande singeln i SOC i Karlskrona. Med två så storslagna bedrifter i rad - en i Vaggeryd och en i Karlskrona, tog Ulf "Tickan" Carlsson steget upp i bord-tennisens absoluta världselit.

2011 fick VBTK sitt första SM-tecken. Det var Hans Fredén som i dubbel tillsammans med Ove Nilsson, IF ifo segrade i herrdubbel 70.

På Vaggerydsdagen uppmärksammar Waggeryds Museiförening Vaggeryds Bordtennisklubb med en minnesutställning i Magnisa stuga. Ulf "Tickan" Carlsson, Hans Fredén och "Bästa fyran" kommer att framträda på stora scenen.

  

 

 110509

SILVER I PINGISENS Bästa 4:an  - GRATTIS

 Silverhjältarna i Bästa 4 an 2011
Vaggeryd var ett av 24 lag i slutspelet i Stockholm.

På fredagskvällen vann Vaggeryd mot Norrtullskolan från Hälsingland med 9–0.
– Vaggerydsspelarna tappade faktiskt inte ett enda set, och på lördagsmorgonen spelade Vaggeryd gruppfinal mot Hjulsbroskolan från Östergötland. Även här gick segern till Vaggeryd med 8–1.
Därmed hade Vaggeryd kvalificerat sig till finalspelet om placeringarna 1–8. Kvartsfinalen spelades mot Skåne vid lunch och Vaggeryd vann igen.

På söndagsmorgonen spelades först semifinalen mot ett av favoritlagen, nämligen Ås skola från Jämtland-Härjedalen, med världens hejaklack på cirka 50 personer som hörts i hallen hela helgen. Vaggeryds hejarklack kunde dock också, och när sista matchbollen slogs in i sista och avgörande mixed-dubbeln så var Vaggeryd klart för final.

I finalen väntade de numera 3-faldiga slutsegrarna Sjömarkenskolan från Västergötland, som besegrade Vaggeryd med minsta möjliga marginal, 5–4.

En fantastiskt fin insats att bli tvåa i hela landet, endast en enskild matchseger från guldet.

Deltagarna från Hjortsjöskolans klass 4A var Hannes Cassel, Valeria Zijan, Filip Sahlstedt, Ana-Antonia Ascic, Oliver Fritz, Emilia Carlsson, Jonathan Johansson och Ellen Hannevad.

Placeringarna 1-24
  1) Sjömarkens skola, Västergötland
  2) Hjortsjöskolan, Småland
  3) Ås skola, Jämtland-Härjedalen
  4) Munkedalsskolan, Bohuslän-Dal
  5) Hjortsbergsskolan, Halland
  6) Skälby skola, Stockholm
  7) Köpingebro skola, Skåne
  8) Triangelskolan, Norrbotten
  9) Lillängsskolan, Värmland
10) Sturköskolan, Blekinge
11) Ugglums skola, Göteborg
12) Sjungande dalens skola, Västerbotten
13) Nibbleskolan, Västmanland
14) Dalstorpsskolan, Västergötland
15) Lillmons skola, Dalarna
16) Hjulsbroskolan, Östergötland
17) Skyttorpsskolan, Uppland
18) Alléskolan, Gotland
19) Vittra i Östertälje, Södermanland
20) Engelska skolan, Gästrikland
21) Bosvedjeskolan, Medelpad
22) Norrtullsskolan, Hälsingland
23) Stocksäterskolan, Örebro län
24) Docksta skola, Ångermanland

 

110508

 Resultat Veteranträffen-2011

 

110421

Resultat KM 2011

 

110421

VBTK vann Klubbkampen

För tredje året i följd arrangerades Klubbkampen i Eksjö.
Tävlingen är öppen för sexmannalag, där lagen får  bestå av såväl senior- ungdoms- och korpspelare som veteraner.

 

Vid årets tävling segrade något överraskande Vaggeryds Bordtennisklubb med ett verkligt ”blandlag” före fjolårssegrande divisiontrelaget Bruzaholms SK.

 

VBTK vann samtliga matcher i tävlingen, där förutom lag från höglandet också deltog lag från ostkusten och Östergötland. VBTK får därmed också en inteckning i det ståtliga vandringspriset.

 

Tävlingen arrangeras av Eksjö Fritid och Korpen i Mariannelund och samlade detta år nio deltagande lag.

 

I det segrande laget ingick Hans Fredén (70), Björn Josephsson (40), Alexander Josephsson (14), Josip Ascic (16), Albin Andersson (15) och Glenn Sahlstedt (66).

 

 

 

110410

VAGGERYD bäst i Oden cup

Resultat etc finns på Falköpings hemsida

 

110331

Distriktsfinalen i bästa 4:an avgjord!!

STOCKHOLM - Here we come!!!!

Under torsdagen 31 Mars 2011 avgjordes bordtennisens distriktsfinal i tävlingen bästa 4:an, I Sandsjöfors sporthall. Vaggeryds klass 4A från hjortsjöskolan dominerade stort. Kalmar och Kronobergs läns skolor, Kungshögskolan från Ljungby och Vimarskolan från Vimmerby, gavs ingen chans då Vaggerydsspelarna segrade i totalt 16 av de 18 matcher som spelades, och då fick även reservspelarna hoppa in och känna på hetluften ett par gånger.

 

 

Stående fr v mentor Birgitta Mennborg, Ellen Hannevad, Valerija Zijan, Hannes Cassel, Filip Sahlstedt, Jonathan Johansson, coach Eje Sahlstedt samt Oliver Fritz

 

Sittande fr v Emilia Carlsson "maskoten lillkillen" samt Ana-Antonia Ascic.

Nu skall Vaggerydsgänget representera småland i den stora riksfinalen i Stockholm i maj.

 

110315

Länsfinal Bästa 4an

Hjort­sjöskolans klass 4A från Vaggeryd domin­er­ade i dag läns­fi­nalen i bor­dten­nis.
Det var spel i sporthall­skäl­laren i Vaggeryd och hem­malaget gav ingen av mot­stån­darna någon chans.

Nu vän­tar Kalmar och Kro­nobergs läns seg­rare i en ren Smålandsfinal­grupp.

Det blir när­mast spel den 31 mars. 

 

Från VBTK spelade Hannes Cassel, Filip Sahlstedt, Oliver Fritz, Valerija Zijan, Ana-Antonia Ascic och Emilia carlsson. Laget förstärktes även med klassreserverna Jonathan Johansson och Ellen Hannevad.

Jonathan som steg in efter Olivers skada gjorde en närmast heroisk insats och gav Vaggeryd ledningen i finalen med 1-0 efter seger med 11-8 i avgörande set.

 

 

 

110617

Veteran EM 2011

 

VBTK-trio spelar Veteran-EM i Tjeckien
 
I dag(lördag) lämnar tre av Vaggeryds BTK:s veteranspelare i bordtennis hemorten för att under nästa vecka spela med i årets Veteran-EM i Liberec, Tjeckien.
Spelarna, se bilden, har alla deltagit en eller flera gånger i såväl EM som VM med varierande framgång. Denna gång knyts störst förhoppninger om en framskjuten placering till Hans Fredén som vid senaste SM i Borås vann guld i dubbel och brons i singel i sin klass H70. Vid senaste Veteran-EM i Kroatien tog sig Fredén till andra omgången i slutspelet där han föll mot
slutsegraren från Tyskland.
 
Denna gång deltar närmare 2 400 spelare, varav ett sextiotal svenskar, och mästerskapen avgörs i åtta tävlingskategorier på 98 tävlingsbord i fyra hallar. Tävlingarnas äldste deltagare är en ryss på hela 99,5 år! 
Mästerskapen är det största sportarrangemanget alla kategorier i Tjeckien detta år och det blir naturligtvis en minnesvärd sportupplevelse för VBTK-spelarna och deras kompisar. Med på resan från Vaggeryd följer också veteranspelare från Norrköping, Oskarshamn och Skåne och tävlingen pågår hela nästa vecka med finalspel på midsommardagen.
 
Info kring arrangemanget och resultat kan löpande hämtas hem av intresserande på internet www.evc2011.com.
 
På bilden: VBTK:s EM-spelare fr.v. Sven-Arne Idh, Glenn Sahlstedt och Hans Fredén 

 

 

110312

Zontävling i Vaggeryd 2011 

 

110207

SM-GULD till VBTK.

(bild: Träningskompisarna, den äldre generationen, hyllar Hans)

Vid helgens veteran-SM i bordtennis i Borås tog Vaggeryds BTK sitt första SM-guld någonsin. Det var Hans Fredén som i par med Ove Nilsson, IF Ifo vann herrdubbel 70. I finalen besegrades Torinsson Ifo/ Olofsson Särö med setsiffrorna 11-6, 11-6, 12-10. Notabelt är att motståndarna är regerande världsmästare i just HD 70 efter seger vid VM i Kina 2010.

Guldparet Fredén/Nilsson är nykomponerat och spelade sin första tävling i helgen, vilket gör segraren än mer sensationell.
Hans Fredén blev också, liksom förra året, bronsmedaljör i Singel 70 efter semifinalförlust mot Bo Torinsson IF Ifo. På vägen fram mot semifinalen besegrade Hans bl.a. Toni Borg Arboga och Per Stensson Eskilstuna med 3-1 i set.
Totalt vann Fredén hela 18 av 21 spelade matcher under mästerskapet då även lagspelet inräknats.
Noterbart är också att Glenn Sahlstedt Vaggeryd överraskande gick till kvartsfinal i herrdubbel 65 tillsammans med K-G Larsson Hysingsviks SK.
 
Totalt deltog nära 500 spelare i SM-tävlingarna, där, förutom Vaggeryd med 9 spelare, också BTK Dalvik och H-södra hade deltagare med.
De senare tog dock inte några framskjutna placeringar denna gång.

Resultat från Veteran SM

 

110201

Klart för länsfinal

I dag på morgonen avgjordes det vilken klass som skall representera Vaggeryds kommun i länsfinalen i bordtennis.
Klass 4A från Hjortsjöskolan i Vaggeryd tog en glasklar seger och besegrade 4B samt Hok/Svenarum.
Alla lagmatcher vanns med siffrorna 9–0, och knappt några setförluster kan tilläggas.

 

 

110131

Den tredje zontävlingen gick av stapeln i Vetlanda lördagen 29:e jan 2011, och Antonio vann ÅTER pool 1, stort grattis Ante.

 

Marco slutade 3:a i högsta poolen, och det blev många fina resultat från VBTK. Bl.a. så vann debutanten Felix Flodin vann sin pool.

 

Resultatlista

 

110124

Fina resultat i Onsala, Grattis Valerija till första turneringssegern i F10, och även placerad i P10, där Filip gick till semi och slutade trea.

Ana-Antonia gjorde också debut i större sammanhang och slutade 3:a i F10.

Stort Grattis till Josip som efter stort spel tog sig till final och numera kan titulera sig som klass 3 spelare.

 

Resultatlista Onsala

 

 

110117

 

ELITPINGIS I VAGGERYD lördagen den 5 feb 2011.

 

 

  

Läs mer

   

110115

 

 Div.3 sammandrag. Vaggeryd tog ytterligare 3 av 4 möjliga poäng och är nu hack i häl på serieledarna Tranås.

  

101127 

Div.3 sammandrag. Vaggeryd stärkte sin position som serietvåa.

 

VBTK tog 3 poäng av 4 möjliga i helgens drabbningar. I derbyt mot Taberg segrade vaggeryd med 8-3.

  

 

Fr. v. Vaggeryds BTK, Ola Sahlstedt, Björn Josephsson, Gerhard Silverbach och Jimmy Hellgren. Tabergs SK, Jan Mårtensson, Anton Johansson, Simon Cajfeldt och Edvin Luu.
  
(aktuell tabell efter 6 omgångar)
 
1. Tranås BTK 6 6 0 0 48-17 158-85 2438-2088 12
2. Vaggeryds BTK 6 4 1 1 43-33 153-127 2656-2437 9
3. Varamons PPP 6 3 1 2 40-37 144-137 2629-2616 7
4. Faggemåla BTK 6 3 1 2 38-35 142-138 2608-2535 7
5. Södra Vi IF 6 3 0 3 39-30 147-120 2541-2320 6
6. Tabergs SK 6 1 2 3 32-40 120-145 2214-2514 4
7. Västerviks BTK 6 1 1 4 25-42 109-145 2283-2449 3
8. Bruzaholms SK 6 0 0 6 17-48 83-159 2048-2458 0

 

 101124 

 Äntligen spräckte B-laget nollan!
Efter en stark laginsats spelade B-laget på onsdagen oavgjort mot Anderstorp i Div 4 Norra.
Hasse, Karl-Olof, Albin och Adrian bidrog alla till poängen genom att vinna  7 singlar av 12. Tyvärr förlorades båda dubblarna. Nästa match: Bruzaholm borta.

  

101025

 Vaggeryds BTK är nu serietvåa, detta efter helgens sammandrag i div.3. Starka insatser av Björn, Ola, Jimmy och Gerhard.

  

Serietabell

  

101018

 Julia Fredriksson(14) placerade sig som 4:a i Region Syd Topp 12 för 15-åringar. Fantastiskt, Grattis Jullan !!!

 Resultatlista finns här

 

101018

 Albin var "kung i Lund" i helgen.

 P14  P15

  

101017

 Eje på besök i Kina och spelar lite "vänskapspingis" i den Kinesiska staden Tonglu, strax utanför Hangzhou i Kina.

 En liten filmsnutt finns här

  

100927

 Bästa tänkbara start för Vaggeryds BTK i div 3 SSNÖ!

Seger med 8-5 mot Västervik som förra säsongen spelade i Div 2 efter bragdartade vändningar i slutmatcherna av Björn Josephsson och Ola Sahlstedt. Även Gerhard Silberbach och Jimmy Hellgren bidrog till lagsegern.

I omg. 2 lyckades man besegra Bruzaholm med 8-4 efter bra spel. Jimmy ersattes i denna match av Hans Fredén som lyckades vinna den ena av sina singlar.

 

 100912

 Julia segrade i både F14 & F15 i helgen, fantastiskt.

 Vaggeryds BTK:s 14-åringar gjorde åter i helgen fina resultat i Donic Challenge i Tranås, resultatlista finns här !!

  

100906

 Vaggeryds BTK:s 14-åringar gjorde i helgen fina resultat i Kristianstad Open, resultatlista finns här !!

 

 

 

 

100901

 Vaggeryds BTK har under kommande säsong seniorlag i div. 3, div. 4 & div. 5 samt veteranlag och flera ungdomslag.

  

100901

 Träningarna börjar fullt ut från vecka 36-37 och tiderna fylls på i kalendern efterhand.

 Vi återkommer snarast med mer info till alla medlemmar.

 

 

VBTK vann division 4

Vaggeryds BTK 1 är obesegrad seriesegrare i division 4 Norra. Från vänster: Gerhard Silberbach, Jimmy Hellgren, Ola Sahlstedt, Björn Josephsson, Hans Fredén och lagledaren Glenn Sahlstedt. Klickbar bild. Foto: Linda Sahlstedt. (07.58)


VBTK Vann veteranserien

Vaggeryds BTK 1 seriesegrare i Veteran Norra för tredje året i rad.
Från vänster: Glenn Sahlstedt, Arne Nilsson (lagledare), Ivar Abrahamsson, Leif Aidemark, Sven Erik Pettersson, Hans Fredén och Roland Andersson. Klickbar bild. Foto: Linda

 

2010-05-04

Helgens äventyr i Göteborg avklarat

Ett stort gäng från VBTK deltog i Partillebospelen föreg. helg.

Resultatlista med en hel del framgångar finns här.

 

2010-04-22

Avslutning och prisutdelning 2010

Träningspriser och mästerskapspriser delades ut till alla. Nytt pris i år är ett hederspris "Kickens minne", instiftat till minnet av Karl-Eric Svensson  som lämnade oss hösten 2009. Detta hederspris togs emot av Julia Fredriksson som varit klubbens mest framgångsrika ungdomsspelare senaste året.

  

2010-04-04

Magnus på besök hos VBTK, påskdagen...

Filmklipp

 

2010-03-28

Veteranträffen 2010 - Resultat mm.

  

2010-03-13

Zontävling 2010

  

2010-02-09

Anders Eriksson Korpmästare
  
Årets klubbmästerskap i korpklassen i pingis samlade hela 18 startande spelare på måndagskvällen. I finalen möttes Anders Eriksson (Bärgarn) och Jan Fredén (Wog Metall) med Anders som segrare med klara 11-4, 11-8, och 11-6.
Semifinaler:
Eriksson - Leif Kimmehed(Gärahovs Bygg) 3-1.
Fredén - Kent Wiksell(Gärahovs Bygg) 3-0.
  
B-slutspelet vanns av Christer Carlsson (CC-Service).

 

2010-02-03

HANS FREDÈN  SM-BRONS

Veteran-SM spelades i Kalmar, och HANS FREDÉN från Vaggeryds BTK tog en bronsmedalj. GRATTIS HASSE !!!!

Komplett Resultatlista Veteran-SM

  

2010-01-19

Vid måndagens pingismatch i division 5 Norra B kom Vaggeryds BTK till spel med ett rent familjelag mot Ölmstads IS.
Resultatet blev 6-1 till VBTK 4. Här finns Tabellen

 

2010-01-11

Dalstorps IF arrangerade tävlingar i helgen.

Stor dominans av Vaggerydspelarna i några klasser.

Julia Fredriksson vann finalen i F13 mot Emilia Rhodin och Albin Andersson och Alexander Josephsson hade två stenhårda holmgångar. I P15 vann Alexander i kvarten och i semifinalen i P13 lyckades Albin bäst. Han vann med 16-14 i avgörande, och sedan också finalen.

Prispall P13 Dalstorp 100109

 

2009-12-09

Vaggeryds ungdomar äger numera i zontävlingarna. Resultaten från Sandsjöfors finns här.

 

2009-11-03

I veteran A förlorade Vaggeryd 1 mot Huskvarna med 6-8,  Tabell Veteran A

 

2009-10-26

Vaggeryd vann mot Bruzaholms SK 1 med 8-4 div 4 norra, Tabell Div 4 Norra

 

2009-10-23 

I veteran A vann Vaggeryds BTK 1 efter en hård match mot BTK Clipper 1 med 8-6. Tabell Veteran A

 

2009-10-22

Vaggeryds BTK 1 vann mot Vaggeryds BTK 2 med hela 8-0 i pingisens div4 norra.

 

2009-10-20

Här finns lottningen till helgens zontävling i Jönköping.

 

2009-10-19

Veteran-SM har gått av stapeln i Falköping och Vaggeryd deltog med 3 lag. Alla lagen gick till A-slutspel. Mer fakta om tävlingen hittar du här.

 

Seriespelet har nu börjat, och A-laget vann med 8-0 i premiären, läs mer här.

 

VBTK SEGRADE i korpfotbollen, se lagfoto med bucklan här.

 

Karl-Eric Svensson har lämnat oss...Läs om "Kicken" här

 

Information om Vaggerydsgänget som deltog vid EM i Kroatioen hittar du här, under nyhetsfliken.

Alla nådde målsättningen att vinna matcher, och vissa med "större" framgång.

 

A-laget

Måndagen den 5:e oktober var dagen då Vaggeryds A-lag besegrade Vetlanda med 8-0.

Vaggeryd tappade endast ett set i hela lagmatchen. Starkt jobbat och en bra start i seriespelet.

 

 

Vaggeryds BTK SEGRADE i korpfotbollen 2009.

 

 

Här är det framgångsrika gänget som deltog i Veteran-EM i Kroatien.

 

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Vaggeryds BTK - Bordtennis
Glenn Sahlstedt, Östermovägen 18 B
56730 Vaggeryd

Besöksadress:
Vaggeryds Sporthall, Sveavägen 2
56732 Vaggeryd

Kontakt:
Tel: 0768635745
E-post: vaggerydsbtk@gmail.c...

Se all info